Seuraa 

hieman mietin kannataako minun laittaa tätä aihetta ollenkaan, mutta laitetaan nyt sitten kuitenkin.

Mielenkiinnosta haluaisin tietää, onko perheitä joissa nainen kristitty, mies muslimi ja lapset kasvatetaan kristityiksi?

Ja toinen enemmän mieltäni askarruttava asia, miksi kristitty naiset suostuvat kasvattamaan lapsensa muslimeiksi jos lasten isä on muslimi?

Sivut

Kommentit (51)

Onneksi mieheni ei ajattele noin, muutenhan en olisi mennyt hänen kanssaan naimisiin. Mutta minulla onkin hyvä mies (vaikka muslimiperheeseen syntyikin), joka kunnioittaa minua. Tottakai jokaisella ihmisellä on samanarvoiset oikeudet ja velvollisuudet, Kiitos Jumalalle!Minkähän ihmeen takia muslimies, joka ei halua tehdä lapsia, menee ylipäätään naimisiin kristityn naisen kanssa? Ihan hassua :) Naikoon keskenään sitten... Kiitos Kiitos Herralle, että saan uskoa Jeesukseen, kertoa siitä toisellekin ja olla vapaa!

Tässä vastaus kysymykseesi, Miisa:Question :married with a christian; also have converted to islam from Hinduism myself. Wondering, if it is okay to try my best to not have children with this christian wife since there is no agreement on raising the child as muslim.

Answer :Praise be to Allaah.Firstly, we would like to offer our congratulations to you for the blessing that Allaah has bestowed upon you by bringing you into Islam. We ask Allaah to help you to be steadfast in Islam and to die as a Muslim.Secondly, we do not advise you to prevent having children with your Christian wife, for two reasons:1.Having a lot of children is required according to sharee¿ah. The Messenger (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ¿Marry women who are loving and fertile, for I will be proud of your great number before the other nations on the Day of Resurrection.¿ (narrated by Abu Dawood, 1754; al-Nisaa¿i, 3175; classed as saheeh by al-Albaani (may Allaah have mercy on him) in Adaab al-Zafaaf, p. 132)

2.It is not definite that your wife will remain a non-Muslim. Allaah may bless her with Islam as He has blessed you, then you may regret having gotten older without having children to bring up in the right religion and with proper manners.So we advise you not to prevent having children, and to try to call your wife to Islam ¿ maybe Allaah will bless her with Islam.If Allaah does bless you with children, then you have to bring them up in the right religion and with proper manners from an early age. This is one of the duties that Allaah requires of you, and your non-Muslim wife has no say in the matter. Allaah says (interpretation of the meaning):¿O you who believe! Ward off from yourselves and your families a Fire (Hell) whose fuel is men and stones¿ [al-Tahreem 6:66].The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ¿Each of you is a shepherd, and each of you is responsible for his flock¿ a man is a shepherd of his family and will be asked about those who are under his care¿¿ (narrated by al-Bukhaari, 844, and Muslim, 3408).And Allaah knows best.

Islam Q&A

Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid (www.islam-qa.com)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

miisa29:

Lainaus:


Koraanin mukaan miehellä on kuitenkin oikeus ottaa kristitty vaimo. Tulisiko häntä kohdella eriarvoisesti kuin jos hänellä olisi muslimivaimo? Mitä Koraani tähän sanoo? Eli lapsen saamista varten ei tulisi kristittyä naista naida.. ihan vaan kotitöitä ja seksiä varten ehkä voi ottaa " Kafir-vaimonkin" .
Siinä eng.kielisessä copypaste jutussahan sanottiin, että ei ole syytä yrittää olla saamatta lapsia kristityltä vaimolta. Miten miisa noin väärin luki?Lainaus:

Omaa pohdintaani aiheesta: Olen kirjoituksistanne huomannut, että muslimiehellä on paljon oikeuksia naisten suhteen... ehkä Profeetta Muhammed ei olisi " kestänyt" , jos joku nainen olisi ollut " kiellytty hedelmä" häneltä ja hänen miespuolisilta seuraajiltaan... Tästä ei nyt tarvitse suuttua, mutta tällaisia ajatuksia tämä minussa herättää.
" Kiellettyjä hedellimiä" ovat monijumalaiset naiset. Miehellä on oikeuksia ja velvollisuuksia vaimoaan /vaimojaan kohtaan ja vaimolla on oikeuksia ja velvollisuuksia meistään kohtaan.

... avioliitostamme ei ole lapsia (vielä).Pari asiaa mitä itsekin ihmettelen... Jos islamin laikien mukaan mies saa avioitua kristityn naisen kanssa, miksei sitten islam hyväksy, että äiti saa kertoa omasta uskostaa lapsille, ja opettaa uskontoansa jne.?Lapsi on viaton. Aikuisena jokainen valitsee oman uskonsa, joka on sydämen asia, ei DNA:n asia. Miksi sitten sanotaan, että muslimi-isän lapsi on myös muslimi, vaikka olisi vasta 1v.?Lainaus:


Josefiina4

edelleen tämä avioliitto asia on epäselvä,se on aikas ristiriitainen,
Nyt siirrät tämän aiheen tähänkin ketjuun, vaikka se on ainakin kahteen kertaan selvitetty sinulle itsesi avaamissa ketjuissa.Lainaus:

Te, jotka uskotte! älkää lyöttäytykö juutalaisten ja kristittyjen ystäviksi, - he ovat ystäviä vain toisilleen, ja joka ottaa heidät liittolaisikseen, on yksi heistä. Jumala ei totisesti ulota johdatustaan väärämielisiin." (Suura Al-Maaida 5:51)
Luepas ko. kohta arabiaksi - siellä ei sanota ystävä vaan siellä sanotaan wali - pitääkö tämä selventää sinulle toistamiseen, kuinka moneen kertaan sinulle täytyy samat asiat selittää ja toisten vielä viitata niihin senkin jälkeen?Wali ei käänny ystäväksi. Walilla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin ystävällä - wali on suojelija, tukija ja niin edelleen. Käytännön esimerkkejä, jotta ymmärrät ettei se käänny ystäväksi: naisella on oltava wali mennessään naimisiin, wali on niin sanotusti tässä tapauksessa " puhemies" (joka ilmoittaa naisen tahdon) ja hän on yleensä isä, veli.. toinen esimerkki, Koraani sanoo Jumalan olevan uskovien wali, tässäkään se ei käänny niin että Jumala olisi uskovien ystävä vaan Hän on uskovien suojelija. Etkö ymmärrä eroa? Sen lisäksi toinen kohta selventää sitä, mitä tällä tarkoitetaan lainaamasi jakeessa.. toisessa kohdassa käytetään sanaa bitaana, joka tarkoittaa neuvonantajia tai vastaavia.Sen lisäksi, sekin on sinulle selvitetty, että kaksi jaetta koskien avioitumista eivät ole missään ristiriidassa toistensa kanssa, koska toinen viittaa polyteisteihin, toinen kirjan kansaan - ja Koraani tekee muissakin kohdissa näiden välille eron. Kirjan Kansa kun on erityisasemassa.Lainaus:

ja kylläpäs neitiniiskua hermostuttaa noi saatanalliset jakeet, miksi et hyväksy että ne on?? kun koko islam on ne hyväksynyt muhamedin lankeemuksena jonka allah myöhemmin kuittasi varoitukseksi saatanan houkutuksilta.
Mikset sinä myönnä, ettet edes lukenut vastaustani koskien ns. Saatanallisia säkeitä ek-palstalla? Koko juttu perustuu huhupuheeseen, siihenkö perustuvat siis kaikki tietosi? Ek-palstalta löytyy varsin selventävä teksti koskien tätä aihetta, se joka haluaa selvyyden varmasti sen lukee.

neitiniisku:

Lainaus:


Ja on se kyllä kummallista miten taaskin saitte vastausta kysymyksiin Asmaalta mutta ei, ei vaan kelpaa vieläkään.
Ai miten niin ei kelpaa...??? Lopettaisit jo, neitiniisku ;)

Aureole:

Lainaus:


Mutta ei se tee Koraanista " saatanallisia säkeitä" eikä muslimeita saatanasta tulevaksi. Vai mitä tuhve ajoit takaa?


Alkuperäisessä tekstissä puhutaan, että tupakoijat ovat tuhlureita. Sitten annetussa koraanin kohdassa sanotaan tuhlureita saatanan veljiksi. Ei edes sitä, että saatana olisi sokeuttanut jonkun ihmisen, kuten me kristityt tietyissä tilanteissa sanomme. Saatanan veli on paljon pahempaa kuin saatanan sokeuttama. Tässä sanotaan suoraan, että tupakoijat ja tuhlurit ovat saatanan veljiä ja heidän kanssaan ei pitäisi kaveerata. Minun silmissäni molemmat ihmisryhmät ovat arvokkaita, mutta koraanin silmissä he ovatkin saatanan veljiä.

ihan nyt josefiina mielenkiinnosta miten teidän uskot voi olla sovussa ja islam on sinusta saatanasta (nyt en muista olitko se sinä joka näin sanoi)ja miehesi on vääräuskoinen?

Kyllä varsinkin ek-palstalla oikein viesteistäsi huokuu rakkaus ihmisiä kohtaan.. hohhoijakkaa.

Luepa miisa josefiinan viimeisin viesti. Edelleen jankkaa samaa asiaa. Eli EI kelvannut Asmaan vastaukset hänelle.

Kyllä se on " josse" joka tämän jankkaamisen saisi jo lopettaa.

Nour-03:

Lainaus:


Hei! Meirammi,luulen että naiset tietävät jos ryhtyessään avioliittoon/perustamaan perhettä miehen kanssa joka on muslimi että sitoutuu kasvattamaan lapsensa miehen uskonnon mukaan,jollei niin ei ole mahdollista että lapsia kasvatetaan kristityiksi.
No ei ihan näin. Suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus on kaiken a ja o kahden uskonnon ja kulttuurin perheessä. Meillä lapsi kasvatetaan molempien vanhempien elämänkatsomuksesta ammentavaksi - lopullinen ratkaisu on hänen omissa käsissään.Lähetän taas terveisiä Sevilaylle, olemme hyvin samantyyppisissä liitoissa. Ehkä se johtuu siitä, että miehemme ovat turkkilaisia, ja uskontoon suhtaudutaan meillä päin hyvin suvaitsevaisesti.Mieheni noudattaa kaikkia uskonsa pilareita, rukoilee viisi kertaa päivässä jne. mutta on ehdottomasti kanssani samaa mieltä siitä, että lapset kasvatetaan molempien elämänkatsomusta kunnioittaen. Itse olen lähtökohdiltani kristitty, nyt mieluumminkin panteisti, universaali-unitaristi mikälie, ja hän siis harjoittava muslimi.Kysyn samaa kuin Sevilay, mikä siinä olisi niin vaikeata? Mielestäni sieluista kilpaileminen tyyliin: " meidän lasten sielut minun puolelleni" ei ole oikeata hengen meininkiä.Ensinnäkin lapset ovat omia persooniaan, hehän saattavat valita minkä tahansa maailmankatsomuksen sitten aikanaan. Me tarjoamme heille lähtökohdat ja turvallisen perustan, eikä se ole mielestäni mitenkään vaikeata. Islamin ja kristinuskon perusarvomaailma on aivan sama. Minä tuon siihen sitten omat mausteeni muista tärkeiksi katsomistani ideologioista, joista myös mieheni on kiinnostunut. Lapset kun eivät ole meidän jatkeitamme...Elämänkatsomus on muutenkin asia, joka syntyy elämänkokemuksen myötä. Ei sitä leimata vauvan otsaan syntyessä.

Itse kuulun kirkkoon, koska en näe mitään syytä siitä erota. Mies puolestaan ei näe mitään syytä kääntyä kristityksi. Meillä on hyvä näin. Lapset saavat uskontonsa itse päättää, mutta mies on todennut, ettei toivoisi lastensa elävän muslimeina tässä maailmassa enkä kyllä minäkään. Tämä on meidän mielipiteemme ja siihen meillä on täysi oikeus, joten en ala väittelemään asiasta kenenkään kanssa. Meidän puolestamme jokainen uskokoon, mihin haluaa tai olkoon uskomatta, emme tuomitse ketään.

Lainaus:


miisa29: Onneksi mieheni ei ajattele noin, muutenhan en olisi mennyt hänen kanssaan naimisiin. Mutta minulla onkin hyvä mies (vaikka muslimiperheeseen syntyikin), joka kunnioittaa minua. Tottakai jokaisella ihmisellä on samanarvoiset oikeudet ja velvollisuudet, Kiitos Jumalalle!
Niin, kukin yksilö tekee tässäkin asiassa omat ratkaisunsa. Kyllä harjoittava muslimimieskin kunnioittaa vaimoaan, mutta esimerkiksi tässä kohtaa jos tarkoitat kunnioituksella sitä, että sallittaisiin kasvattaa lapset toiseen uskontoon - se menisi Koraania vastaan.Lainaus:

Minkähän ihmeen takia muslimies, joka ei halua tehdä lapsia, menee ylipäätään naimisiin kristityn naisen kanssa? Ihan hassua :) Naikoon keskenään sitten...
Niin, sitä minäkin ihmettelen, että miksi edes menee sitten sellaisen ihmisen kanssa naimisiin, jonka kanssa ei tahdo lapsia - koska usein avioliitossa niitä lapsia kuitenkin saadaan :). Se on minustakin hassua, olemme siitä siis aivan samaa mieltä.


edelleen tämä avioliitto asia on epäselvä,se on aikas ristiriitainen,{Nykyään ovat (kaikki) hyvät nautittavat teille sallitut. Pyhän kirjoituksen saaneiden käyttämät ruoat ovat luvalliset teille ja teidän ruokanne ovat luvalliset heille. Samoin ovat (sallitut teille) hyveelliset oikeauskoisten naiset ja hyveelliset naiset kansoista, joille ennen teitä Kirjoitukset annettiin; teidän on annettava heille (säädetyt) aviolahjat ja elettävä heidän kanssaan kunniallisesti, karttaen haureutta, ottamatta heitä vain rakastajattariksenne.. } [Soorah al-Maa' idah, Aayah 5]Te, jotka uskotte! älkää lyöttäytykö juutalaisten ja kristittyjen ystäviksi, - he ovat ystäviä vain toisilleen, ja joka ottaa heidät liittolaisikseen, on yksi heistä. Jumala ei totisesti ulota johdatustaan väärämielisiin." (Suura Al-Maaida 5:51)saa ja ei saa, saakin jos nainen on uskovainen, aika merkillistä kylläkin mutta sain viisaan tiedon että juoni onkin siinä että sitten mies myöhemmin käännyttää tän uskovaisen pois Jeesuksen luota, kun taas tavallinen maallinen nainen on jo valmiiksi saatanan vallassa.ja kylläpäs neitiniiskua hermostuttaa noi saatanalliset jakeet, miksi et hyväksy että ne on?? kun koko islam on ne hyväksynyt muhamedin lankeemuksena jonka allah myöhemmin kuittasi varoitukseksi saatanan houkutuksilta.

Mutta kysymys onkin siinä onko muhamed langennut muulloinkin ja ei ole erottanut saatanan ääntä?? ja onko koraani näinollen sen oikean Jumalan lähettämä???neitiniisku sinulle sanon että olemme keskustelleen maan ja taivaan väliltä asiat, ja meillä ei ole pienintäkään aikomusta erota, meidän uskot kulkee sovussa, Jumalan RAKKAUS voi vaan tehdä ihmeitä.en ole sanonut vihaavani ketään ja muslimit ovat ihmisiä jos en nyt sitä islamia niin rakastakkaan. ihmiset muslimeina ovat ihan ok. tunnen monia heitä ja haluan rakastaa jokaista sillä Jumalan RAKKAUDELLA. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi, sillä JUMALA ON RAKKAUS.


Ja toinen enemmän mieltäni askarruttava asia, miksi kristitty naiset suostuvat kasvattamaan lapsensa muslimeiksi jos lasten isä on muslimi?

[/quote]
Luulisin, että hän on varsin oppinut islamin asioissa - ainakin hän on sen verran elämää ja Jumalan töitä nähnyt, että ymmärtää asioiden merkityksiä, syitä ja seurauksia, ihmisyyttä...En ole koskaan kokenut, että kyse olisi ollut kohdallani " suostumisesta" , kun lastemme uskontokasvatuksesta on puhuttu. Se on ollut jotenkin vain ihan selvää, että lastemme pitää saada isältään islamin oppia. Siinä missä minulta kristinuskonkin opetusta.En minä tiedä, tuleeko lapsistamme harjoittavia muslimeja tai kristittyjä. Mieheni pyrkii tekemään sen, mitä hänen muslimina kuuluu tehdä, samoin minä sen, mitä koen olevani velvoitettu tekemään. Mutta lapsillamme ei ole pakkoa. Jumalaa tietää, mitä he tarvitsevat.

Tuo nelonen nimesi perässä kertoo varmaan älykkyysosamääräsi?Että sä jaksat jauhaa samoja asioita islamista. Ja vaikka olet saanut mitä tahansa vastauksia muslimeilta niin edelleen et tajua ja jatkat saman sonnan jauhamista. Alat vaikuttaa entistä typerämmältä ja epävarmalta ihmiseltä. Varo vain ettei miehesi sen takia ota eroa sinusta.sivusta seurannut neitiniisku

Meidan perhe on kristitty-muslimi. Lapsia ei ole kastettu eika heita ole ohjattu kumpaankaan uskontoon sen kummemmin. Molemmat ovat tyttoja, isompi vajaa 5v ja nuorempi 1,5v.

Aikoinaan sovittiin etta kumpikin kertoo uskonnostaan lapsille minka haluaa ja lapset saavat isompina paattaa mita haluavat seurata, jos sitten kumpaakaan. Emme kumpikaan ole uskovaisia, mutta teemme jotain uskontoon kuuluvia juttuja. Juhlimme joulua ja paasiaista, mutten ole uskonnollista puolta niista lapsille kertonut, kun ei kiinnosta itseanikaan. Mies tekee paaston eika syo sianlihaa, jota ei ole lapsillekaan annettu. Isommalle on sattunut muutamia vahinkoja sianlihan kanssa, etenkin nyt kun aloitti koulun.

Mies ei ole kertonut islamista lapsille yhtaan mitaan. Sanoo etta haluaisi, mutta on laiska sen asian suhteen. Itse ajattelin sitten kertoa eri uskonnoista kun ovat vahan vanhempia ja keksivat itse kysya. Ehka jotkut vanhemmat kokevat uskonasiat niin etta se on heidan tehtavansa ohjata lapset siihen uskontoon kuin itse heidat haluavat, mutta koska minulle eika miehelleni ole usko tarkeaa emme ole niista puhuneet. Elamme sulassa sovussa, toistemme mielipiteita ja nakemyksia kunnioittaen. Jos tyttareni isompana haluavat tulla muslimeiksi, niin siita vaan, mutta jotenkin minusta tuntuu etta he tulevat olemaan ateisteja, elleivat jotain heratysta sitten koe. ;o)meirammi:

Lainaus:


Ja toinen enemmän mieltäni askarruttava asia, miksi kristitty naiset suostuvat kasvattamaan lapsensa muslimeiksi jos lasten isä on muslimi?
En olisi halunnutkaan tehda noin, vaan haluan lapselle suotavan se mahdollisuus valita itse -isompana. Eri asia olisi jos olisimme molemmat samaa uskontoa, niin silloin varmaankin lapsetkin sita seuraisivat. Ja viela - mieheni suvun naiset ovat aivan ihania ihmisia, vaikka OVATKIN muslimeja, niin miksi en tyttaristani sellaisia ihmisia haluaisi?? En luultavasti olisi muslimin kanssa naimisissa jos en voisi lapsistanikin muslimeja sallia tulevan, jos niin haluavat.

pohjalaisten mielestä. Mutta eivät kuulemma pääse punatukkaiset naisetkaan joidenkin mukaan. Helvettiin voi ilmeisesti joutua siis jos jonkinlaisista syistä. Sinne voidaan myös erikseen toivottaa " painu helvettiin" , myös ihan kansainvälisesti " go to hell" .

miisa29:

Lainaus:


siitä syystä, että hän kysyy jotain uskonnostanne, johon ette osaa vastata? Tai hänen kirjoittelunsa saa oman epävarmuutenne nousemaan?
Josefiinalle on annettu vastaukset moneen kertaan, kuten taas tein yllä - samaa asiaa on toistettu moneen moneen kertaan. Luepas hänen aloittamansa ketjut kokonaan.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat