Vierailija

Ekaluokan juuri lopettanut lapseni on sosiaalisesti hieman rajoittunut, hänellä on oikeastaan vain yksi hyvä kaveri.

Tämä kaveri on melkoisen huonokäytöksinen (tottelematon, villi), johtuen suurelta osin löysästä "kurista" kotona. Molemmat lapset ovat ns. erityislapsia.Meillä vieraillessaan kaikki menee ihan ok (raskasta tosin on, kun yrittää pitää lempeää mutta jämäkkää kuria vieraalle lapselle), mutta kun oma lapseni kyläilee heillä, kaikki onkin aivan toisin.Lapset saavat pelata heillä KOKO AJAn tietokoneella (toiveitteni vastaisesti), jopa 6-7h putkeen!

Äiti jättää lapset yksin kauppareissun ajaksi, ajellaan äitin kaverin autolla ilman turvaistuimia jne.

Tavallisia leikkejä ei leikitä, ja ulkoilla ei lainkaan. Nukkumaanmeno (yökylässä) on hyvin myöhäinen (tämä ihan ok sinänsä).

Sen sijaan se, että pelataan 12asti yöllä, ei mielestäni ole..Olen sopinut tämän äitin kanssa että omaa erityislastani ei voi jättää ilman aikuisen läsnäoloa, hän tietää että meillä pelipäivä on kerran viikossa ja peliaikaa on tunti, muuten seuraa hyvin ikävä migreeni sekä levottomuutta useammaksi päiväksi.

Myöskään lapseni iltalääkitystä tämä äiti ei "muista" antaa.Harmittaa kauheasti ettei yhdessä sopimiamme sääntöjä noudateta, ja lapsi on kyläilyn jälkeen aivan tajuttoman väsynyt ja ärtyisä, päänsärkyä ja riehumista riittää aina pari päivää.Mitä te tekisitte tilanteessani? Tarvitsisin vähän perspektiiviä asioihin.

En haluaisi enää lastani sinne päästää, mutta toisaalta tämä on hänen ainoa sosiaalinen kontaktinsa...Ylireagoinko?

Sivut

Kommentit (35)

Meidän autossa ei ainakaan turvavyöt mene oikealta kohdalta ilman koroketta.

Ylävyö ei mene olan yli vaan painaa kaulaan, lantiovyö tulee vyötärön kohdalle eikä lantiolle, niinkuin pitäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Täytynee vaan ottaa sitten suorapuheisuus käyttöön.

Pelkään että sitten vaan lasten ystävyyssuhde katkeaa, en haluaisi arvostella tätä äitiä koska uskon että hänelläkin on rankkaa lapsensa kanssa (on yh).
Ei sinun tarvitse (tai pideä) ARVOSTELLA tätä toista äitiä. Voit vain pyytää ihan suoraan, että "älä anna poikien pelata niin pitkään, se tekee meidän Anterolle migreeniä" ja että "Antero keksii aina jotain hölmöä jos hänet jättää ilman aikuista, niin että jos sinun täytyy mennä johonkin, niin soita vaikka minulle ensin niin käyn hakemassa Anteron kotiin".

On ihan eri asia arvostella toista (tyyliin "kun sinä aina anna tniiden pelata ja etkö nyt iset tajua ettei se ole hyvä ja jäkäjäkä") kuin kertoa suoraan mitä sinun erityislapsesi tarvitsee. Hänellä on omanlaisensa erityislasi, joka tarvitsee toisenlaisia sääntöjä, mistä ihmeestä hän voisi "rivien välistä" lukea mitä sinun lapsesi tarvitsee, jos et sitä sano?

hän tietää että TEILLÄ peliaikaa on tunti. useat ihmiset ovat sitä mieltä, että kullakin on omassa kodissaan omat säännöt, jollei nimenomaan toisin sovita.Mikä sun erityislapsella on, ap?Minusta kuulostaa siltä että sun poikasi kaverilla on adhd tai asperger ja hänen äidillään ehkä myös. Sinä taas vaikutat selvästi ylihuolehtivalta (ja minä sanon tämän myös erityislapsen äitinä). Pelit sinänsä eivät välttämättä tuota migreeniä (yleensä vain ne pelit tuottavat, missä on vilkkuvia valoja) tai levottomuutta (esim strategiapelit päinvastoin lisäävät keskittymiskykyä) joten pelkän kieltämisen sijasta voisit minusta etsiä lapsellesi sopivia häntä kehittäviä ja kuntouttaviakin pelejä. Kaikkia lapsia ei voi jättää ilman aikuisen läsnäoloa, mutta nämä pojathan OVAT pärjänneet keskenään kun heidät on kuitenkin jätetty, eikö totta?Erityislapsen itsekin ylisuojelevana äitinä kehottaisin sinua myös miettimään, olisiko sinunkin jo aika päästää jossain kohtaa irti. Muista kuntoutushoitajan sanoja: Mieti, mistä haluat hänen selviävän itse kun hän on 20 - ja ala opettaa sitä nyt. Kaikkea sitä, minkä teet hänen puolestaan nyt, ja missä käärit hänet pumpulliin, saat jatkaa kun hän on 20. Ja 30. ja 40.Ne lääkkeet kyllä ovat tärkeitä. Mutta eikö hänen olisi aika opetella niidenkin suhteen vastuuta jo itse?

tämä lapsi tulee silti selittämään:(Täytynee vaan ottaa sitten suorapuheisuus käyttöön.

Pelkään että sitten vaan lasten ystävyyssuhde katkeaa, en haluaisi arvostella tätä äitiä koska uskon että hänelläkin on rankkaa lapsensa kanssa (on yh).Olisipa pojallani muitakin kavereita!

Sosiaaliset ongelmat ovat valitettavasti sen verran massiiviset että kaverisuhteita ei osaa luoda koulussa.

Toki vanhemmat yritämme parhaamme, mutta sellaista oikein hyvää ystävää ei ole löytynyt, paitsi tämä yksi.

lapselle, niin eiköhän kaverin äitikin halua pitää yllä tätä suhdetta. Miettisin siis omia tarpeitani pelkäämättä kovin että lasten suhde kärsisi. Sinuna lopettaisin yökyläilyt kokonaan ja rajoittaisin muita kyläilyjä 3-4 tuntiin maksimissaan. Laittaisin omaa energiaani jonkin kivan harrastuksen aloittamiseen lapseni kanssa ja toivoisin, että harrastus toisi mukanaan toisenkin ystävän.

Joten älä päästä sitä yökylään!

Ei tuollaiseen ihmiseen voi luottaa kuin kaverilapsen äiti.Mua hermostutti jo se kun ei ollu laps saanut ruokaa muutakun vanukasta iltapalaski yökylässä ettei oo mikään ihme jos sua hermostuttaa!!!!

Lainaus:

tämä lapsi tulee silti selittämään:(Täytynee vaan ottaa sitten suorapuheisuus käyttöön.

Pelkään että sitten vaan lasten ystävyyssuhde katkeaa, en haluaisi arvostella tätä äitiä koska uskon että hänelläkin on rankkaa lapsensa kanssa (on yh).Olisipa pojallani muitakin kavereita!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat