Vierailija

Kommentit (13)

ahdistuksia. Erityisen ikävää se on noiden perusruoka-aineiden suhteen.

Vierailija:

Lainaus:


mielestäni peruna, riisi ja makaroni ovat kaikki yhtäläisiä perusraaka-aineita ruoassa, joita on vain syötävä. Niitä kun syödään ihan jatkuvasti koko elämän ajan; koulussa ja työpaikoilla. Asia erikseen pienillä lapsilla joidenkin erikoisten ruokalajien suhteen.
Olen samaa mieltä, että pakottaa ei missään tapauksessa saa/voi. Omillani pidän ohjenuorana että kaikkea maistetaan, edes se yksi herne jos muuten ei maistu herneet. Mutta pahasti on perusjutut vinksallaan jos eskari-ikää lähestyvä ei syö keitettyä perunaa.

Minulla on omat lapset kotona ja vieraat lisänä. Omistani toinen nirsoilee ja toinen taas syö todella hyvin. Mutta ikinä meillä ruokailu ei ongelmaksi koitunut. Herkkuja otetaan vasta kun oikea ruoka on syöty, ei tarkoita että lautanen on tyhjä vaan että maha on täytetty ja sen pystyy kyllä lapsesta arvioimaan. Miten vaan vaikuttaa muihin lapsiin se että hoitolapsista yksi kieltäytyy syömästä MITÄÄN mutta vaatii kyllä osuuttaan jälkiruoasta. Yritän olla tekemättä suurta numeroa tästä ruokailusta, mutta harmittaa jo lapsen puolesta hänen tilanteensa. Ruokalistaa en aio muuttaa, se pitää sisällään aivan tavallista kotiruokaa joka kyllä lapsillekin maistuu. Aina ei vaan voi olla kanaa ja riisiä tai pastaruokaa. Pää tuntuu poksahtavan kun itseä kuitenkin sitoo vaitiolovelvollisuus ja kenellekään ei oikein voi puhua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edelleen minulla on syömiseen liittyviä traumoja vaikka koko ajan helpompaa. Muistan lapsuudessa pelänneeni ja jännittäneeni ruokailutilanteita kun joku sadisti pakotti syömään tai toisaalta sosiaalsiia vierailutilnteita kun TODELLAKIN haluaisin olla kohtelias ja syödä. Muistan hyvin sen tunteen että ei pysty. Nielemisrefleksiä ei tule, vaan vain yökkäys (ja oksennus jos todella pakotetaan). Muistan itkeneeni koulussa ja oksentaneeni lautaselle kun opettaja pakkosyötti. Lopula jouduin tiskaamaan julkisena näyryytyksenä, tästä kuulin yläasteen loppuun asti muilta oppilailta.Kotona syömisongelmaa ei oikeastaan kovin pahasti ollut, sillä äiti on älykäs ja ammattilainenkin (lasten psykologi) ja asiaan kiinnitettii mahdollisimman vähän huomiota. kun ei tehty numeroa pystyin usein syömään kaikenlaista.ÄLKÄÄ pakottako lapsia syömään. Tietenkään ei anneta mitäänherkkuja tilalle tms ja jos lapsi ei syö jotain josta muulloin pitää niin sitten ei syö mitään. Mutta pakottaa ei saa, eikä pilkata, se on todella henkistä väkivaltaa!

Näin sanoin mulle erittäin kokenut allergialääkäri.

Kannattaa miettiä tarkkaan ennen kuin pakottaa lapsen syömään ruokaa, jota lapsi ei suostu syömään, ettei tule aiheuttaneeksi lapselle esim. allergiasta johtuvaa kasvuhäiriötä!

Ei kannata ainakaan antaa vaihtoehtoja, koska lapsi oppii hyvin nopeasti että kas, äiti antaa helposti jotain muuta jos en nyt juuri satu tästä tykkäämään.

mielestäni peruna, riisi ja makaroni ovat kaikki yhtäläisiä perusraaka-aineita ruoassa, joita on vain syötävä. Niitä kun syödään ihan jatkuvasti koko elämän ajan; koulussa ja työpaikoilla. Asia erikseen pienillä lapsilla joidenkin erikoisten ruokalajien suhteen.

Hänkään ei aluksi syönyt esim. perunaa lainkaan. Laitan aina lautaselle kaikkea mitä on tarjolla ja houkuttelen maistamaan. Mitään en pakota tai painosta syömään. Jos ei aamupala maistu, niin yleensä kyllä lounas maistuu ulkoilun jälkeen. Ja ellei itse ruoka mene, niin leipä ja maito sitten. Aika hyvin kyllä tämäkin lapsi on oppinut porukassa syömään. Yleensä teen ruokaa mikä on lasten mieleen, eli ihan tavallista kotiruokaa. Turha tehdä jotain, mitä kukaan ei syö, mutta ei nyt pelkkiä lempiruokia voi tietenkään tehdä. Täytyyhän lasten tutustua eri makuihin ihan jo kouluakin varten. Mitään numeroa en tee, jos ruoka ei jollekin maistu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat