Tarvitaanko teidän lapsenne päiväkotiin lääkärin kirjoittama todistus ruoka-aineallergioista?

Vierailija

Meillä tarvitaan.Ihmettelen, koska on aivan sama, kuka kieltolistan on kirjoittanut, äiti vai lääkäri. Kumpikaan ei huvin vuoksi lapselta kiellä mitään ruoka-aineita.Kummaa on sekin, että vakaumuksen vuoksi voi kieltää lapselta joitakin ruoka-aineita, eikä siihen tarvita papin eikä lääkärin todistuksia.

Kommentit (12)

Vierailija

eikä lääkärinpalkkiotkaan pieniä ole. Kun allergia on olemassa, tuntuu hullulta maksaa huimia hintoja siitä, että joku muukin sen päiväkotiin kertoo.

Vierailija

Itse olen tosin jättänyt todistukset viemättä ja sen sijaan vain sanonut lapselle (5 v) mitä hänen ei pitäisi syödä. Ja oireet on sitä luokkaa (oksentaa samantien), että muistaa kyllä itsekin oikein hyvin, mitä ei kannata syödä...

Vierailija

että vegeperhe ei tarvitse todistuksia. Jos sanoisinkin että olemme antivegeperhe. Tarvittaisiinko todistus? Lapsi siis kaikille tuoreille kasviksille allerginen.ap

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Mutta naurettavaa, että ns. vakaumuksen vuoksi voidaan kieltää jotain, eihän se OIKEASTI aiheuta lapselle mitään vahinkoa.
Miltä itsestäsi tuntuisi vaikkapa jos päiväkodissa saisi syödä kissaa? Eihän siitä lapsellesi oikeasti olisi vahinkoa, mutta tuskin tykkäisit.Islaminuskoon, juutalaisuuteen ja hindulaisuuteen liittyy paljon ravintoon liittyviä sääntöjä. Eivät ne tee uskonnoista pahoja tai typeriä, niille säännöille on käytännön taustansa ja uskonnoissa on erilaiset dogmit.

Vierailija

kissanliha terveelle lapselle vai esim. kala vaikeasti allergiselle??

Kissanlihasta korkeintaan lapsen äiti saa paskahalvauksen, mutta kala-allergikko voi jopa menehtyä.

Edelleen olen sitä mieltä, että vakaumus ei ole mikään syy. Jos muslimi syö tietämättään sianlihaa, ei hänelle OIKEASTI käy kuinkaan.

Vierailija

Nyt kun hammas vähän heiluu (sattui tapaturma) niin ei tarvinnut mitään paperia lekurilta vaan äidin terveiset hammaslekurilta, että pehmeitä ruokia kahden viikon ajan.

Vierailija

tulisi jatkuvasti uusia ohjeita, joita pitäisi toteuttaa lapsen ruokavaliossa.Yllätys yllätys: päiväkodissa kun on MUITAKIN LAPSIA kuin oma kullanmurunne. Ja niitä oikeitakin allergioita on pilvin pimein.Vierailija

Meillä juuri töissä tehtiin näistä linjausta. Äideiltä tulee ihan uskomatonta paskaa niissä lapuissa. Meidän pikku Elmeri ei voi syödä mitään missä on maitoa paitsi jäätelöä, meidän pikku Beatrise ei voi syödä porkkanaa kun se on oranssia jne. Sitten menee maitoallergiat ja laktoosi-intoleranssit, keliakiat ja vilja-allergiat todella iloisesti sekaisin, heitellään diagnooseja omin päin ja ollaan ihan pihalla. Lääkärintodistus on ehdottomasti paikallaan, edes terveydenhoitajilla ei ole näistä riittävää tietämystä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat