En pärjää 1-vuotiaan kanssa!!

Vierailija

Tuo on ihan mahdoton tapaus!

Kaikki mihin vaan pääsee käsiksi, revitään alas. Kaikki omat lelunsa heittelee pitkin lattioita sata kertaa päivässä. Kirjahyllystä repii kirajt alas, lehdet/muut paperit repii ja syö jos vaan pääsee käsiksi. Avaa keittiön laatikot ja tyhjentää ne, kaataa kissan kupit, avaa vessanpöntön kannen ja työntää kätensä sinne, avaa kaikki kaapit ja tyhjentää, tyhjentää cd-telineet, avaa lipastojen laatikot ja tyhjentää, repii pyykkitelineestä pyykit alas jne jne ja tämän kaiken tekee joka päivä jos vaan ikinä pystyy. En millään saa koko kotia teljettyä niin että lapsi ei pääse joka paikkaan. Syödessäänkin heittelee/sylkee ruokaa joka paikkaan. Enkä voi joka sekunti vahtia lasta (ei tarvita kuin muutama sekunti, kuin on ehtinyt tehdä hurjasti pahaa).

Siis mitä mä teen tämän lapsen kanssa!!

Koti on ihan hunnigolla, kun en ehdi siivota sitä mukaa kun lapsi sotkee. Ei tästä tule mitään =(

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

toinen muksu tulossa helmikuussa. En enää jaksa välittää kaikesta sotkusta.Tsemppiä, muuta en osaa sanoa, kun itselläni on samanlainen " taistelupari"

Vierailija

Vuoden ikäisenä lapset vain ovat tuollaisia. Tämän ekan kanssa minäkin hurskaasti uskoin, että kieltämällä se oppi menee perille ja siitä ähtien kun lapsi 7 kk ikäisenä oppi konttaamaan ja tuo " täystuhokausi" alkoi, hoin ei ei ei ei ei seuraavan puolen vuoden ajan joka päivä n. 700 kertaa ja siivosin, siivosin, siivosin. Sitten kerran juttelin asiasta mieheni sukulaisen kanssa, joka on lastenpsykologi ja aloin oikeasti miettimään sitä, että ehkä se ei ole vain viherpiipertäjien sössötystä se, mitä lastenpsykologit sanovat lapsen kehityksestä: lapsi ei pysty konkreettisesti käsittämään kiellon merkistystä ennen kuin vasta lähempänä puolentoista vuoden ikää, ja että hysteerinen kaiken koko ajan kieltäminen stressaa vanhempia ja rajoittaa lapsen kehitystä. Lapsi käsittää ja tajuaa vain sen, että äiti/isi on vihainen/negatiivinen, kun hän periaatteessa toteuttaa ihmislapsen tärkeintä tehtävää, eli tutkii ja tutustuu maailmaan ja ympäristöönsä, on utelias ja kiinnostunut. Lisäksi jatkuva ei ei ei:n höpöttäminen saattaa tehdä sen, että sana kärsii inflaation ja siinä vaiheessa, kun lapsella on eväät ymmärtää ei:n käsite, niin sanasta on tullut taustameteliä, jotakin mitä äiti höpöttää koko ajan ilman, että siihen pitää reagoida. On olemassa tietenkin rauhallisempia lapsia, joita ei kiinnosta kaikki siinä määrin kuin jotakuta muuta, mutta on olemassa hyvin vilkkaita, uteliaita lapsia, jotka kertakaikkiaan vain tutkivat ympäristöänsä, ja on väärin leimata se heti adhd:ksi.Aloin itse miettimään, että haluanko tosiaan antaa lapselleni sen kuvan, että uteliaisuus ja kiinnostuneisuus ovat pahoja asioita. " Annoin periksi tiukkapipoperiaatteistani ja " saneerasin" kotimme: alahyllyiltä kirjat ja muut tavarat pois (ja tilalle mahdollisesti lastentavaroita), cd' t korkealle hyllylle, viherkasvit pois lattiatasosta, lapsilukot keittiön kaappeihin ja sellaisten huoneiden, jossa kiellettyjä tavaroita (meillä kotikonttori) ovet AINA kiinni, matalan, avoimen tv-tason tilalle lukollinen kaappi viihde-elektroniikalle. Ei tietenkään sisustuksellisesti kovin kaunista, mutta elämä helpotti huomattavasti!!Nyt lapsi on 1 v. 9 kk ja tilanne on jo aivan eri, vaikka tätäkin lasta sitkeästi adhd-lapseksi väitettiin :-)) Uskoo kiellot, ei pengo kaappeja ja laatikoita, laittaa takaisin jos jotain ottaa hyllystä ja suurin osa tavaroista on muuttanut takaisin entisille paikoilleen. Ainoastaan olohuoneessa oleva kaappi, jossa säilytän mm. viinilaseja ja posliinia, on edelleen lapsilukittu.Vierailija

Tottakai tuon ikäinen on utelias kaikelle eikä voi tietää mihin ei saa koskea jne. mutta lapset kyllä oppivat nopeasti. Kaikkiin ei tarvitse/saa koskea eikä se ole mitään lapsuuden riistoa.

Vierailija

Niin nykyaikaa: kaikelle löytyy diagnoosi, myös normaalille ikävaihelle tai luonteenpiirteelle:DKuulostaa varsin normaalilta 1-vuotiaalta. 1v. ei tohella kiusatakseen äitiä vaan hänellä on kyltymätön tarve tutkia uusia paikkoja ja esineitä.Ihan ekaksi telkeät kaikki mahdottomat ja vaaralliset paikat. Esim. keittiön veitsilaatikot kiinni, videot sun muut arvokkaammat tavarat ylös. Muissa paikoissa sitten vaan opetellaan, opetellaan ja vielä kerran opetellaan. Ylimitoitettu paikkojen lukitseminen saa lapsen kiinnostumaan kielletystä kahta kauheammin.Toiseksi kaikki turha romu pois ja kerrallaan vain osa leluista esille. Se auttaa hallitsemaan kaaosta ja helpottaa lapsen keskittymistä yhteen leikkiin kerrallaan. Keksi kaikille leuluille oma paikka. Lelut vaikka laatikkoon ja kirjat hyllyyn. Opetelkaa laittamaan tavarat paikoilleen leikin jälkeen, ja tavaroiden heittelystä kieltoja vaan toisensa perään.1v+ on siitä autuas ikä, että energiaa pystyy myös suuntaamaan kaikkeen hyödylliseen. Tuon ikäinen tykkää auttaa tai ' auttaa' kotitöissä tai vaikka pihatöissä. Siivotkaa, nostakaa lehtiä kottikärryyn, tyhjentäkää tiskikonetta...Lapsi oppii nopeasti, mikä missäkin hommassa on ideana.Kolmanneksi olkaa paljon ulkona. Usein ulkoilu rauhoittaa menoa ja antaa molemmille mahdollisuuden hengähtää.

Vierailija

nauraa vaan ja innostuu kahta kauheammin.

ei kai tässä muu auta kun teljetä vaan kaikki kaapit ja laatikot. (paitsi sitten muksu huutaa kiukkuaan kun ei saakaan niitä auki =( )ap

Vierailija

Aika moni tuntuu uskovan EI sanan voimaan, vai onko se terästetty jollakin vahvemmallakin konstilla. Toki voi ja pitää ohjata ja näyttää hyvien tapojen mallia pienestä alkaen, mutta ei 1-vuotias vielä todellakaan tottele aina, oppii kyllä pikkuhiljaa ja se riittää.Ja eiköhän nuo diagnoosit vois unohtaa, joku vielä ottaa todesta. 1-vuotiaat vaan nyt ovat melko mahdottomia toisinaan

Vierailija

Meillä 1v 3kk ikäinen taitaa sitten olla aika rauhallinen tapaus. Yrittää toki monta kertaa päivässä väännellä hellan nappeja, säätää videoita, kauhoa vettä vessanpöntöstä mutta on kuukauden sisällä alkanut uskoa eitä. Kirjahyllyn kirjat, pyykit sun muut jättää rauhaan.Siis onko ap:n kuvailema käytös todella normaalia?

Vierailija

Kuule, toiset lapset on jääräpäisiä vaikka niille hokisi 3 vuotta johdonmukaisesti eitä.Tuupa sitten viisastelemaan kun sulla on vaikka 4...

Vierailija

MEillä oli tuollainen noin 10-kuisena, mutta nyt 1,5-vuotiaana on jo oikein mallikansalainen. Kun miljoona x miljoona kertaa kieltää ja hakee pois " eistä" , niin kyllä se vähitellen huomaa, että sinne ei saa mennä. Mutta jos joskus oot muka ettet huomaa ja annat tonkia, ei se opi KOSKAAN. On jaksettava joka kerta mennä muutaman kuukauden, ja kas, palkkio odottaa joskus! Sulla on tottelevainen taapero! VIeläkin meillä joskus kokeillaan, josko nyt sais mennä, mutta pääosin kyllä uskoo eikä enää mun tarvi hakea pois, vaan tulee, jos käsken.

Vierailija

keittiön kaappeihin. Meillä ei sellaisia ole, lapsi saa vetää puulastoja sun muita laatikosta (jossa ei ole mitään vaarallisia välineitä, kuten veitsiä). Viimeistään illalla siivoan kaikki sotkut, antaa lapsen leikkiä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat