Vierailija

ei huvittaisi hankkia passeja tai muita kuvallisia henkilöllisyystodistuksia lapsille kesän reissuun mutta onko pakko?

tarkistaako niitä käytännössä kukaan, että onko sellaiset mukana tai ylipäänsä edes olemassa?

kiitti jo etukäteen...

Kommentit (5)

mutta Tallinnan risteilyllä on ollut passit mukana. Pitäähän se henkilöllisyystodistus Tallinnan matkalla olla, vaikka siellä ei enää tarkastuksia olekaan.

kun varasin meille Tukholman risteilyn. Vastattiin että Ruotsin risteilylle ei tarvitse alle 15-vuotiailla vanhempien kanssa matkustavilla lapsilla olla mitään todistuksia. Tallinnasta en tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohessa lainaus Siljan sivuilta. Käytännössähän henkkareita ei kuitenkaan tarvitse kuin poikkeustapauksessa, mutta silloin voi huonolla tuurilla joutua hankaluuksiin. Laivayhtiöllä on tarvittaessa mahdollisuus matkustajien henkilöllisyyden tarkastukseen, mutta kyllä itse ainakin uskaltaisin lähteä lasten kanssa ilmankin.Hyvä tietääPassi- ja viisumimääräykset

Mitä parempi matkustusasiakirja matkustajalla on, sitä sujuvammin hän selviää mahdollisista tarkastuksista. Matkustaja on velvollinen ottamaan itse selkoa passi- ja viisumimääräyksistä.

Yritys voi kieltäytyä kuljettamasta henkilöä, jolla ei ole esittää tarvittavia asiapapereita.RUOTSI:Pohjoismaiden kansalaiset:

Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan Pohjoismaissa. Henkilöllisyyden todistamiseksi on kuitenkin oltava mukana luotettava, voimassaoleva henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty kuvallinen henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia). Henkilöiltä, jotka eivät halua todistaa tai jotka eivät pysty todistamaan henkilöllisyyttään ja/tai ilmoittamaan sitä pyydettäessä, evätään pääsy alukselle. On myös hyvä huomata, että esim. hotelleissa tai leirintäalueilla täytyy Schengen-sääntöjen mukaan pystyä pyydettäessä todistamaan kansalaisuutensa esimerkiksi passilla.

voisikin sitten lähteä tukholmassa käymään, ja ehkäpä ne laivatkin ruotsiin päin ovat siistimpiä ja sopivampia lasten kanssa mennessä?t.ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat