Seuraa 


HeiMiten olette suhtautuneet kakka- ja pissajuttuihin, tai muihin ikäviin, ei niin kivalta-kuullostaviin puheisiin?Meidän tyttö on vasta 4,5v, mutta viihtyy isompien lasten seurassa ja ilmeisen viehättynyt kaikesta " kielletystä" . Kakka- ja pissajuttujen lisäksi hän saattaa heitellä leluja, näyttää kieltään jne juuri koska tietää ettei niin kuuluisi tehdä.En väitä että tyttömme olisi oppinut juttujaan vanhemmilta lapsilta, vaan pikemminkin että hän opettaa niitä heille...Meidän tyttö on muutenkin hyvin tempperamenttinen. Hän on myös ikäisekseen lahjakas monella saralla, mm teki 49 palan palapelejä 2v2kk ikäisenä, alkoi ajamaan ilman apupyöriä vähän yli 4v, osaa pelata krokettia yhtä hyvin kuin aikuiset jne jnePitäisikö siis kieltää vai pissa ja kakatella itsekkin että jutusta menisi hohto? Entä nimittelyt, en halua leikkiä tuon kanssa -jutut jne. Puhuttelut, jäähytuoli ja " miltä sinusta tuntuisi jos..." -jutut eivät tunnu auttavan...

Kommentit (7)

Minä olen sanonut 4- ja 7-vuotiailleni, että kakka ja pissa kuuluu vessaan, ja jos niitä tuppaa suusta tulemaan niin ne on paras käydä huutamassa sinne pönttöön! Jo sekin että totean, että on aika ällöttävää kun jonkun suusta tulee kakkaa, tuntuu tepsivän.Nimittelyyn suhtaudun ankarammin, koska siinä voi todella pahoittaa toisen mielen. Meidän lapset kyllä nimittelee lähinnä toisiaan, ja silloin on syytä aina molemmissa eli kumpikin saa tuta miltä se nimittely itsestä tuntuu. Silti puhuttelen lapset joka kerta ja saarnaan siitä, miten tosi paha mieli toiselle voi tulla, vaikka huutelijalla olisi olevinaan kuinka hauskaa.Meillä on nykyään enemmän ongelmana yleinen epäkohteilaisuus. Pojat huutavat " ole hiljaa" ja " mene pois" tosi inhottavalla äänellä sekä toisilleen että meille vanhemmille. Yritän sitkeästi saarnata ystävällisen puheen tärkeydestä ja hyvistä puolista, mutta toistaiseksi aika laihoin tuloksin...

Meillä riittää sekä pian 6v isoveljen ja pian 4v pikkusiskon osalta muistutus ettei sellaisia juttuja puhuta (meillä ei kyllä ole kyseisiä ongelmia siivottomista puheista olekaan pahemmin ollut). Jos jostain syystä ei uskoisi, niin sitten kieltäisin ja varoittaisin jossei lopeta, niin joutuu jäähylle omaan huoneeseensa (ja voisi lisätä että puhuu sitten itsekseen, muille ei sellaisia puhuta). Eli meillä homma on yksinkertaisesti kiellettyä ja siihen suhtaudutaan kuin muihinkin kiellettyihin asioihin: Se on loputtava tai lähtee jäähylle. (Meillä tämä tiukka tyyli on hyvä koska esim. pojan eskarissa yksi poika lähetettiin aikuisen kanssa kesken retken takaisin päiväkodille pissa-kakka juttujen vuoksi.)Teillä varmaan tyttö kokeilee juttujen osalta miten te suhtaudutte niihin. Samalla opettelee rajoja. Tietäneekö teillä tyttö myös mitkä jutut on sallittuja ja mitkä ei? Meillä lapset (varsinkin isompi poika) on varsin tarkka mitkä on rumia sanoja ja ehdoton itse näissä rajoissa ja kyselee/miettii monista asioista onko ne rumia sanoja (en välttämättä itsekään osaa sanoa onko). Pikkusisko ei sitten ymmärrä ihan kaiken sävyeroja niin tarkkaan, vaan toimii karkeammalla opitulla rajalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos näistä upeista ideoista!Kokeilen kaikkia vuorollaan ja katsotaan mikä tepsii. Tämä meidän esikoinen ei todella päästä meitä vanhempia helpolla. Nuoremmat sisarukset menevätkin aivan tuossa sivussa kun tuntuvat niin paljon lempeämmiltä..

Meillä on lähdetty linjalle jossa kiellettyjä kirosanoja ja vessa asioita saa päästellä ihan rauhassa vessassa.. ja sen jälkeen vetäistä pytyn ja tulla paremman tuulisena ulos! Hauskin juttu oli kun 2v tyttö luetteli isompien perässä " juttujaan" ja komensin joka iikan vessaan yksinään, niin tää 2v tyttö marssi tosi reippaasti kylppärin vessaan, huuti siellä " PIERU" , vetäs pöntön ja tuli ulos. Siihen loppu koululaistenkin kiroominen ja naurettiin koko joukko moiselle jutulle!


Tästä sain miettimisen aihetta, kiitos!Eli pitää siis ensin kertoa hänelle että pissa- ja kakkajutut ei kuullosta kivalta. Sitten vain jäähyilemään. Vaikka olen mielestäni tiukka ja ehdoton, niin ilmeisesti kuitenkin olen yrittänyt liian pehmeillä keinoilla tämän lapsen tempperamentin jyrkkyyteen nähden...

Tuonikäiset lapset pitävät noita juttuja jotenkin suurinakin keksintöinä ja haluavat tehdä vaikutuksen ikäänkuin olisivat keksineet jotain merkittävväkin.Kun pojan suusta pääsee jotain ihan ala-arvoista vastaan yleensä, että joo, minäkin puhuin tuollaisia juttuja pienenä ( se kolauttaa pahasti maan pinnalle) tai: kaikki tietää noi jutut, mutta fiksut tietävät mitä ei sanota koskaan ääneen. Sama pätee kiroiluun. Toimii hämmästyttävän hyvin. Pääasia ettei hermostu tai kiusaannu, se yllyttää vaan lisää.

kikkelijutuille tulee naurettua itsekin, pieruhuumoria mahtuu perheeseemme...Kirosanoja ekaluokkalaisemme on kokeillut kerran (tähän mennessä): siitä asiasta oli vakavahenkinen puhuttelu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat