Vierailija

Ruotsissa kaatopaikalle päätyy noin 6% jätteistä, Suomessa yli 60%. Mummelit kaupassa uhoaa vievänsä tahallaan muovipusseja kompostiin, hehän eivät sellaiseen pelleilyyn ja ihmisten kiusaamiseen aio mennä mukaan, että pitäis roskatkin lajitella...Briteissä kehitetään ekologista PUUtaloasumista, missä Suomen insinöörit ja artkikitehdit luuraa?Mm. Kiina kieltää ohuet muovipussit, Suomessa sen kun pakataan entistä enemmän tuotteita muovikääreisiin. Jos ei muuten, niin viimeistään kassalla saat kaikki tuoteryhmät erikseen pieniin pusseihin.Pääministeri odottelee, että joku insinööri jossain keksii moottorin, joka ei vie bensaa. Linja-autoyhteyksiä ja junareittejä karsitaan vain.Lähiruoka kuulostaa hienolta. Mutta mistä sitä saa, kun kaikki kaupat on ketjujen omistamia ja määräämiä?

Kommentit (5)

mutta tuohon miksi kysymykseen on vaikea vastata.Ehkä siitä on vaan niin lyhyt aika kun suomalaiset kaupungistui ja yleensä tulivat asumaan lähelle muita ihmisiä. Suomalaiset eivät koe ehkä itseään yhteiskunnan tai laajemminkin maapallon asukkaiksi, vaan oma pihapiiri riittää.Täällä ei myöskään arvosteta esim. lyhyitä työmatkoja ja silti lähellä keskustaa mahdollisuutta mennä aitoon metsään, valitetaan vaan kun on tylsää eikä tapahdu mitään. Monessa oikeassa metropolissa sellaista luksusta ei saa edes rahalla, mutta täällä se on ihan rahvaan hyödynnettävissä. Olen siis asunut myös ulkomailla.

mutta hei, missaan ei ole ekologisuus enempaa hukassa kun Briteissa. Kaikki puhuu suu vaahdossa "organic" and "carbon emission reduction" mutta todellisuudessa on englantilainen asuminen todella kuluttavaa. Ikkunat ja ovet on todella huonosti eristetty jopa uusissa talossa, Suomen ruokapakkaaminen ei ole lahellakaan brittien muovin rakastamista....useat meidan naapureista ei edes lehtia laita paperin keraykseen vaikka ne kotioven edesta haettaisiin.Mutta ne juhkapuheet kuulostaa hienoilta :) Todellisuus on aika kaukana.....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuin monessa muussa maassa, joissa kauppaostokset pakataan 20 muovipussiin kun jokaiselle ostokselle pitää olla oma pussi. Suomessa vastaaviin ostoksiin riittää yksi pussi joka on kaiken lisäksi niin kestävä että sitä voi käyttää monta kertaa. Toisin kuin ne ohuet pussit jotka hajoavat heti.

mutta olenkin ap kanssasi ihan samaa mieltä.Erityisesi ihmetyttää, että suomalaisten omakuvaan kuuluu vielä luulla, että olemme jotenkin luonnostamme lähempänä luontoa kuin muut euroopplaiset ija että suomalaiset yritykset tai suomalainen maatalous kuormittaisi jotenkin automaattisesti vähemmän kuin saastuttavien ulkomaalaisten vastaavat.Ylimitotettuja nukkumalähiöiden omakotitaloja ja tupla-autoja katsoessa vain hävettää, kun pitävät yltiöpäistä kulutustaan jotenkin hienona saavutuksena ikään kuin täällä peräpohjolassa ei olisi koskaan kuultu ympäristöasioista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat