Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maksalaatikko!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Haluaisin itse kokeilla minkälaista tulee. Veriletutkin on IHAN jotain muuta, kun ne tekee itse vrs. eineslätyt.



Olisiko hyväksi koettua ohjetta antaa?



toivoopi

Hermonie

Kommentit (4)

Vierailija

Hermonie:

Lainaus:


kiitos paljon kun jaksoitte naputella ohjeet!



Kyllä tuttu ruoka helpottaa ulkosuomalaisen koti-ikävää parhaiten :)



Hermonie




Vierailija

Maksalaatikko 1

1 suuri vuoka



500 g jauhettua naudanmaksaa

1 l maitoa

2 dl riisiä

1 muna

50 g voita

1 sipuli

1 dl rusinoita

½ dl siirappia

2 tl suolaa



1. Keitä riisisuurimot maidon kanssa puuroksi ja jäähdytä puuro kylmäksi.

2. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeiksi vähässä rasvassa.

3. Sekoita kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen puuroon jauhettu maksa, sipuli, rusinat, kevyesti vatkattu muna, siirappi ja suola.

4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.



Maksalaatikko 2



2 dl puuroutuvaa riisiä

4 dl vettä

1,2 l maitoa

3 tl suolaa

2 sipulia

50 g voita

1-2 dl rusinoita

4 rkl siirappia

1 tl valkopippuria

1 tl meiramia

1 muna

300 g jauhettua naudanmaksaa



1. Pane riisit kiehuvaan vesi-maitoseokseen ja keitä löysäksi puuroksi.

2. Kuori ja silputut sipulit ja kiehauta rasvassa.

3. Sekoita jäähtyneeseen puuroon maksa, sipulisilppu, rusinat, mausteet ja muna.

4. Seos saa olla varsin löysää.

5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja pane pinnalle muutamia voinokareita.

6. Paista laatikko kauniin ruskeaksi keskilämpöisessä 175-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.

7. Tarjoa voisulan ja puolukkasurvoksen kera.

Vierailija

1 dl riisiä tai ohrahelmiä

4 dl vettä

1/2 tl suolaa

2 dl maitoa

1/2 sipulia

150 g maksaa jauhettuna (naudan!!!!!!)

3/4 dl rusinoita

1 rkl siirappia

1/2 tl inkivääriä

hiven valkopippuria

(meiramia)



Pane riisit tai ohrahelmet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä hiljalleen n. puoli tuntia ja lisää kylmä maito. Lisää hienonnettu sipuli ja muut ainekset puuroon. Puuro saa olla löysää, sillä se sakenee paistettaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, pane muutama voinokare pinnalle ja paista uunissa n. 200 astetta 1-2 tuntia.



Minä usein keitän ihan tavallista riisipuuroa, jota ensin syödään ihan puurona ja sitten lopusta teen maksalaatikon. Älä laita maksaa liikaa, ettei tule liian karvaan makuista. Ja makeutta tarpeeksi, niin johan maistuu. Ja puolukkasurvosta kyytipojaksi!

Uusimmat

Suosituimmat