Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maksoiko Kela mulle vain minimiäippärahan ansiosidonnaisen sijaan!?

Vierailija

Hei!Tänään huomasin, että vanhempainraha oli putkahtanut tililleni ensimmäistä kertää. Tätä ennen olen saanut normaalia palkkaa työnantajaltani eli ekat 3 kk.Mutta tilille tullut raha on vain 254,39¿!? Ansiosidonnaiseni on n. 1200 euroa.Mitä on tapahtunut??

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Itsekin sain eka pätkän vain lyhyen ja " pikkuisen" rahaa, koska ne laskee jotenkin ne jaksot hassusti eli eka jakso ei välttämättä ole se 30 tai 25 päivää vaan joku 5 päivää (ainakin vuonna 2003 oli niin). Kannattaa tarkistaa siitä omasta päätöksestä tai soittaa kelaan.

Vierailija

Äitiys- ja vanhempainraha maksetaan hakemuksen mukaisesti jälkikäteen 25 päivän maksuerissä, ensimmäinen maksuerä on kuitenkin 30 päivää.Ap

Vierailija

Olen aina vain kuullut puhuttavan " ansiosidonnaisesta äitiyspäivärahasta" ja olen tosiaankin luullut sen olevan virallinen termi.. No, viisastuinpa tästäkin ;)

Vierailija

eli tililtäni siis vain huomasin rahojen tulleen. Mitään maksulappua ei ole tullut, vai onko se tullut joskus jonkun päätöksen mukana..

Vierailija

Etsin ja tarkistin lappusen. Mulle maksetaan ekassa jaksossa 8 päivää. Seuraavat rahat tulevat sitten kuukauden kuluttua. Kivaa!Ongelma tässä on se, että äitiyspäiväraha näköjään maksetaan jotenkin takautuvasti eli tähän tulee todella pitkä tauko rahan tulossa, kun palkkani taas maksetaan pikemminkin etukäteen.Noh, nyt kyselen selviytymisohjeita tuolta toisessa ketjussa :)

Vierailija

Minä olen saanut äitiyspäivärahani aina niin, että ensin 5:ltä päivältä, sitten 25:ltä ja lopuksi vielä 5:ltä päivältä. Tämä vuonna on minulle maksettu viimeksi tuo ensimmäinen ja viimeinen päivä.Kannattaa kaivella se kelan päätös, siellä on tosiaan maksupäivät ja summat. Tai soita kelaan.

Vierailija

Olen siis toimittanut palkkatietoni Kelaan ja heiltä on tullut päätös ansiosidonnaiseni määrästä. Tuo tililleni tullut summa vain poikkesi erittäin liikaa siitä päätöksen summasta.Ehkäpä siis osan kuukauden rahat vain.. täytyy tarkistaa.Kiitos!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat