Seuraa 

Voisiko joku ystävällinen olento valaista millaista tuo taikataikina on ja mistä sitä saa? Hintahaarukka?

Tiedän että sitä voi tehdä myös itse, mutta jotenkin tuo ostettava versio houkuttelee enemmän... :)Kommentit (5)

En ole koskaan kuullut, että sitä voisi ostaa valmiina! Enkä kyllä ymmärrä, miksi pitäisikään, sillä se on tosi helppoa tehdä ja ainekset lähes ilmaisia.Kun teet taikataikinaa, suojaa kädet, sillä suuri suolan määrä voi ärsyttää ihoa.http://media.keskisuomalainen.fi/killi/puuhat/taikatai.asp löytyi tällainen ohje:Tarvikkeet:

Kahvikupillinen suolaa, kahvikupillinen vehnäjauhoja, ruokalusikallinen öljyä, vettä.Valmistus:

1. Mittaa suola, jauhot ja öljy astiaan. Aineksiiin lisätään vettä niin, että niistä saa sekoitettua kiinteän, mutta helposti muovailtavan taikinan. Massan voi värjätä karamellivärillä.

2. Taikataikinasta ei kannata kuivattamisongelmien takia tehdä kovin paksuja töitä. Koristele työt vetämällä tai pistelemällä kuvioita esimerkiksi haarukalla tai hammastikulla.

3. Valmiit työt kuivuvat parhaiten uunissa. Leikkileivonnaisiin saa väriä voitelemalla ne munalla ja paistamalla ne noin 175 asteessa. Alle sadan asteen uuninlämpö on paikallaan, kun töitä on tarkoitus vain kuivattaa.

3. Valmiit työt voi maalata esimerkiksi vesi- tai peiteväreillä. Töitä suojaa lakkaus esimerkiksi sumutettavalla askartelulakalla.Lisää eri versioita:

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=taikataikina&meta=

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4,5 dl vehnäjauhoja

2,25 dl hienoa suolaa

2,25 dl vettäMittaa jauhot ja suola kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää puolet vedestä ja sekoita kunnes se on täysin imeytynyt. Lisää loppu vesi vähitellen, pieni määrä kerrallaan sekoittaen, kunnes taikina tuntuu sopivan notkealta muovattavaksi. Jos se tuntuu liian kuivalta vaivaa taikinaa märillä käsillä, ÄLÄ LISÄÄ VETTÄ. Nosta taikina kuivalle, puhtaalle alustalle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Valmis taikina on notkeaa ja pehmeää eikä tartu käsiin eikä alustaan. Jos taikina halkeilee eikä pysy koossa, jatka vaivaamista märillä käsillä. Jos taikina ei pysy muodossaan, se on liian vetistä ja siihen täytyy lisätä jauhoja.

On tosi helppo tehdä ja aivan pientenkin on mukava muovailla tällä, koska pehmeää ja myrkytöntä. Taikina kestää säilytystä jonkun aikaa, n. pari kuukautta (riippuu vähän kuinka paljon muovailee) tiiviissä purkissa tai pussissa. Sen huomaa kyllä kun menee huonoksi, tarttuu käsiin...

Tässä ohje:

5 dl vehnäjauhoja

2 dl suolaa

1.5 rkl alunaa (myydään apteekissa)

2 rkl öljyä

1 tl karamelliväriä (myös apteekista)

5 dl kiehuvaa vettäSekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja kiehuva vesi, sekoita hyvin.

Ohjeesta tulee aika iso taikina, olen itse monesti tehnyt vain puolikkaan " annoksen" .

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat