Lapset levittää KAIKEN.... siis tavarat kaapeista ja laatikoista...

Vierailija

Mistä ihmeestä tää johtuu??? Meillä lapset (tyttö 3v ja poika 1v7kk) on ottaneet elämäntehtäväkseen levittää lelunsa ympäri olohuonetta, keittiötä ja eteistä. Näin tehdään myös keittiötarvikkeille, vaatteille / kengille eteisestä ja jos jotain laitetaan esim. tv-tason laatikkoon, voi olla varma, että ne löytyvät pian lattialta.Vähän taustaa: meillä on kaksikerroksinen asunto ja suurin osa leluista on siis olohuoneessa. Leluille on omat paikkansa laatikoissa ja koreissa. Lisäksi meillä on olkkarissa pikkukeittiö, nukenvaunut, potkuauto pienemmälle, muutama iso pehmo ja kirjoja, palapeleja ja legot. Lapset on mun mielestä vähän huonoja leikkiin, hyvin harvoin oikein heittäytyvät leikkimään. Pääasiassa siis aikaa kulutetaan levittämällä leluja ym. Keittiön laatikoista osa on lukittu ja osa avoinna, että saavat tutkia, jottei kielletty hedelmä niin houkuttais. No, levittävät kaiken siitä huolimatta. Ja sitten vielä eteisen peilikaapeista puretaan kenkiä ja asusteita kerta toisensa jälkeen. Meillä ei mahdu käveleen!Jos leikitään yläkerrassa lasten omissa huoneissa, leikkivät ehkä aavistuksen paremmin. Silti on lattialla kaikki levitettynä...Mistä ihmeestä tää johtuu? Miten saisin homaan jotain kontrollia kun jatkuvasti ei jaksa olla järjestämässä ja jatkuva sekasorto väsyttää!!!

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä lapset 1v, 3v,5v. Meillä ei tuollaista käytöstä hyväksytä vaikka useimmat täällä näköjään tuntuvatkin pitävän sitä ihan normaalina. Meillä kunnioitetaan vanhempia ja kotia eikä tahallaan sotketa. Kaikki tämä on saatu aikaan kieltämällä ja ohjaamalla siivoamaan jälkensä.Joku tuossa sanoi että eikö Mareila anna lasten leikkiä legoilla lattialla. Meidän lapset eivät leiki koskaan lattialla legoilla vaan rakentelevat niillä miellummin oman pöytänsä päällä ja ovat tämän ihan itse valinneet. Ehkä näin on Mareilallakin. Meillä myös kaikki lapset kasaavat lelunsa ja tavaransa ilman huomattamista olipa uhma tai ei. Eikä ole mistään hissukoista ja rauhallisista lapsista kyse. Kun se opetaan heti pienestä pitäen ei sen asian kanssa tule ongelmia myöhemminkään. Mitähän ap ajatteli sitten murrosiässä tehdä kun tv ja dvd ym lentää lattialle ja kieltoja ei enää usko?

Vierailija

Kyllä se näkökulma saattaa muuttua kun ehtiväisiä lapsia onkin kaksi talossa. Kyllähän yhden tekoset aina valvoo, mutta mutta...Itselläni 2v ja 4v pojat ja kyllä on pitänyt moni hieno YHDEN lapsen kanssa toiminut systeemi jättää kun ei vaan kahden kanssa toimi. Marela, etkö siis anna lapsesi leikkiä Duploilla lattialla?

Vierailija

Luuletko Mareila, että joku täältä tosiaan kyselee neuvoja ilman, että on tuota sinun loisto konstiasi kokeillut ?

Niin se on , että ennen kaikkea lapset ovat erilaisia, yhden kanssa on erilaista kuin useamman ja puolitoista vuotiaalla ei vielä edes kunnon uhmaa....

Vierailija

Meillä poika 1,5v ja on jo reilun kuukauden ajan kerännyt lelut, välillä omatoimisestikin takaisin oikeisiin koreihinsa. Jos esim. kaatoi Duplot lattialle niin käskin heti keräämään takaisin ja valvoin että se myös tapahtui. Nyt kerää heti kehoitukset lelut takaisin omiin koreihinsa, joskun toki joku lelu voi mennä vääräänkin koriin, joskus jopa oma-aloitteisesti. Minä en ainakaan antaisi meillä levittää kenkiä, vaatteita astioita ym. lattialle ollenkaan.

Vierailija

Laitaisit muutamiin laatikoihin leluja ja loput pois.(varastoo)

Meillä 2 poikaa..toinen autistinen (7v.) ja toinen 1v.8kk ...Meillä oli turhan paljon leluja käden ulottuvilla...Lapsilla oli liian paljon valinnanvaraa eikä siksi leikkineet kunnolla. Niitä laatikoita sitten vaihdellaan,kun huomataan ,ettei niillä enään jakseta leikkiä.Entä jos itse menisit tekemään sitä leikkiä? ja näyttäisit eri leikkejä?Kannattaa myöskin alkaa kieltämään ihan kunnolla.Ja että omat jäljet siivotaan pois. Voihan siitäkin tehä jonkun "leikin"...Kyllä meilläkin keittiötavaroita annetaan tutkia, mut niin,että sillä tehdään jotakin...elikkä esim. leivotaan ja otetaan mukaan ruuan laittoon.Vaatteilla ja kengillä myös leikkivät, mutta eteisessä ja he pukevat niitä päälle ja leikkii roolileikkejä...isompi siis..pienempi seuraa vierestä.

Ja tietää sen,että ne kerätään lopuksi samaan paikkaan mistä ne ottettiin.

Vierailija

Näillä meillä selvitään ja on aina selvitty. Lukkoja, narua, maalarinteippiä. Laatikot ja ovet kiinni ja vain lelulaatikot näkyviin. Niistäkin osa välillä poissa eli vaihdellen. Leluja ei tarvii olla niin hirveää määrää, ihan suosiolla osa varastointiin :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat