Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Istuuko teidän 2v2kk kasvot menosuuntaan jo autossa?

Vierailija

meillä juuri vaihdettiin tuollatavoin, mutta nyt mietityttää että onko vielä aikaista?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

" Pienille lapsille turvallisimpia ovat selkä ajosuuntaan asennettavat turvaistuimet tai -kaukalot. Valtaosa onnettomuuksista on etupäätörmäyksiä, jotka ovat myös voimakkaimpia. Lapsen kaularakenne ei ole riittävän vahva kestämään kolarivoimia, sillä aikuisiin verrattuna heidän päänsä on painavampi suhteessa kehoon. Selkä ajosuuntaan olevassa turvaistuimessa lapsen kaula saa tarvitsemansa tuen." (Liikenneturva)Nokkakolareissahan lapsen " heilahdus" tapahtuu nimenomaan siihen suuntaan, mihin auto on menossa, eli lapsi jatkaa matkaansa auton pysähtyessä. Jos lapsi on kasvot menosuuntaan, niin pää retkahtaa voimakkaasti eteenpäin eivätkä niskan lihakset jaksa sitä välttämättä kannatella. Siksi pienelle lapselle on turvallisempaa olla selkä menosuuntaan. Suomessa kun taoahtuu enemmän nokkakolareita kuin peräänajoja (joissa taas turvallisempaa olisi olla naama menosuuntaan).13

Vierailija

Ja tosiaan lähtee olettamuksesta että suomessa tapahtuisi peräänajoja enemmän (talven vuoksi) kuin nokkakolareita. Siis tosiasia on ettei suojaa nokkakolareissa.

Vierailija

Helsingistä Lahteen ja takaisin niin meille on turvallisempaa että lapsi istuu kasvot menosuuntaan. Matkaa 106 km ja siitä ehkä 1 km muulla kuin moottoritiellä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat