Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


ja siis pikkuhiljaa totuttaa syömään muutakin kuin maitoa. 12kk iässä tissimaidon tulisi olla enää pienenä osana vauvan ruokavaliota!!

Mutta kai tässäkin jokaisella on omat mielipiteensä..=/




Oikea suositus on, että puolen vuoden ikään täysimetys (jos tätä tullaan muuttamaan, niin sitä tullaan sirtämään myöhwmmäksi, jonnekin 8 kk tienoille).

VUODEN ikään lapsen PÄÄASIALLINEN ravinto on maito (äidinmaito tai korvike).



Lisäksi siis WHO:n imetyssuositus koko maailmaan, erityisesti länsimaihin on imetystä AINAKIN kahden uoden ikään asti tai pidempään.



tässä esim WHO:n sivuilta aiheesta http://www.who.int/child-adolescent-health/NUTRITION/infant_exclusive.htm



" A recent review of evidence has shown that, on a population basis, exclusive breastfeeding for 6 months is the optimal way of feeding infants. Thereafter infants should receive complementary foods with continued breastfeeding up to 2 years of age or beyond."





Vuoden täysimetykseen harva pyrkii, mutta erilaisista syistä siihen päädytään. Huonosti syövän lapsen kanssa käytännössä (vaikka siis virallista täysimetystä ei ole jos lusikallinenkin soseita on saatu nielusta alas, ruuansulatukseen sekin vaikuttaa) tai pahasti allergisen joka ei voi syödä oikein mitään. Imetys on tässä tilanteessa taas kerran hyvä juttu, sillä tietää lapsen saavan ainakin jonkun verran kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ja hivenaineita (paitsi D-vitamiinia). Rauta on ainoa josta joidenkin viitteiden mukaan voi tulla oikeasti puutosta, mutta tästä on täysin päinvastaisiakin tutkimustuloksia.



Ei vuoden täysimetys siis tavatonta ole tai vaarallista. Ja saahan se lapsi herranenaika silloin RUOKAA! Sitä se juuri imee.

Mutta siis tapansa kullakin!!

Itse ajattelin et 4kk iässä saatettais alkaa kokeilemaan jotain perunamömmöä, enkä usko että siitä haittaa on, mutta jos ei mene alas niin sitten odotetaan vielä vähän aikaan.

ja siis pikkuhiljaa totuttaa syömään muutakin kuin maitoa. 12kk iässä tissimaidon tulisi olla enää pienenä osana vauvan ruokavaliota!!

Mutta kai tässäkin jokaisella on omat mielipiteensä..=/

0-4kk Maitoaterioita yksilöllisen rytmin mukaan.

Tarvittaessa janojuomaksi keitettyä vettä

n4-5kk Maitoaterioita lapsen yksilöllisen rytmin mukaan.

peruna ja marja tai hedelmäsoseita 2annosta

n5-6kk maitoateroita plää plää pläää

en jaksakkaan kirjoittaa kaikkea, mut siis kuukausittain lisääntyy noi soseannokset ja 11-12 kk rintamaitoa tai äm-korviketta aterioilla, siirtyminen muun perheen kanssa samaan ruokaan suolattomana ja miedosti maustettuna.

Tämä lukee Stakesin Meille tulee vauva-oppaassa jonka varmaan kaikki saa äitiysneuvolasta.

En tiedä tarkoittaako tuo sitten että täysimetys ei riittäisi 11-12kk vauvalle...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat