Minua naurattaa kun joku pitää suurena nelikiloista vauvaa.

Vierailija

Synnytin viisikiloisen. Nelikiloiset näyttivät tosi pikkuisilta. Sellaisen olisin varmaan synnyttänyt ilman repeämisiä, nyt viisikiloisesta repesin.

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

taas tuo läskikeskustelu, hohhoijaa läskejä vastasyntyneitä. Sehän taas on faktaa että yli nelikiloisen synnytys on riski lapselle ja äidille.Pitkä ponnistusvaihe,hapenpuute, repeämiset, erbinpareesi ym.

Vierailija

Tempakka:

Lainaus:


Luin jostain, että nykyään raskaudetkin kestävät pidempään kuin ennen. En muista oliko keskimäärin vai kuinka. Johtuisiko vauvojen suuret koot siitä.
Tosin en hirveästi luota noihin pituusmittauksiin kun vauva kiemurtelee pöydällä... Vaihtelevat mittaajan ja tilanteen mukaan...Mutta lapsi oli olemukseltaan siro ja jäntevä, ei siis mikään pullea (ei missään vaiheessa michelinukko). Eli näytti pitkältä.Esikoinen oli vähän yli 4 kiloa myös. Alateitse tulivat molemmat. Repesin, mutten pahasti, ekasta pahemmin kun pakotettiin pöydälle ja tehtiin episiotomia. Tokasta jakkaralla ja repeämät paranivat aika nopeasti. Kyllä sitä tunsi isoa lasta työntävänsä, se on sanottava... Tokassa ei ollut mitään (lääketieteellisiä) kivunlievityksiä niin lapsen koon kyllä tunsi...Mutta siis ei mitään peräsuoleen repeämisiä tai edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa. Kovat lantionpohjalihasharkat kyllä...

Vierailija

oma täysi aikainen oli reilut 2kg ja43cm

4kg meni rikki vasta tuossa lähempänä 4kk ikää... Joten kyllä minusta sellaiset vauvat ovat isoja jotka ovat vastasyntyneenä samankokoisia kuin meidän vauva 4kk iässä.Vierailija

Mikä sinä olet ketään haukkumaan ketään läskiksi??? Ärsyttävää tuollaiset pseudolääketieteen tulkitsijat. Norjassa on todettu....xxx. Niin on varmaan monessa muussakin paikkaa todettu jotain aivan päinvastaista.

Vierailija

kun on yli keskiarvon ja kun vertaa siihen minkä kokoisia vauvat ylipäätään voi syntyessään olla, olematta edes keskosia. jos pidetään normalin rajana 2,5 kiloa jolloin ei ole enää keskonen, niin siihen verrattuna 4 kg vauva on toki iso.

Vierailija

Meilläkin kuopus oli jokseenkin 5-kiloinen syntyessään ja olli mielestäni järkyttävä iso ja ruma... nyt 5-vuotiaana on ihan normaalikokoinen (ja näköinen) miehen alku.

Vierailija

Minun mielestäni 4 kiloinen on iso... ja varmaan se jonka vauva oli 1200g syntyessään pitää meidän tyttöä isona, joka oli siis kilon painavampi...

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa.
Tuolla " ei edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa" tarkoitan että jos kaupungilla tulee pissahätä niin kyllä pidätän niin kauan kuin tarvitsee (oli sitten 30 min tai 6 tuntia) mutta sitten hississä kotiin alkaa olla kovat paikat ja ovea avatessa tulee jo vähän stepattua ja mietittyä että missä ne lihakset olikaan... Siis vähän kiireempi vessaan, vähän kovempi (ja tietoisempi) työ pissan pidättämisessä.

Tätä siis pari kuukautta synnytyksestä.Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat