Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Synnytin viisikiloisen. Nelikiloiset näyttivät tosi pikkuisilta. Sellaisen olisin varmaan synnyttänyt ilman repeämisiä, nyt viisikiloisesta repesin.

Sivut

Kommentit (35)

taas tuo läskikeskustelu, hohhoijaa läskejä vastasyntyneitä. Sehän taas on faktaa että yli nelikiloisen synnytys on riski lapselle ja äidille.Pitkä ponnistusvaihe,hapenpuute, repeämiset, erbinpareesi ym.

Tempakka:

Lainaus:


Luin jostain, että nykyään raskaudetkin kestävät pidempään kuin ennen. En muista oliko keskimäärin vai kuinka. Johtuisiko vauvojen suuret koot siitä.
Tosin en hirveästi luota noihin pituusmittauksiin kun vauva kiemurtelee pöydällä... Vaihtelevat mittaajan ja tilanteen mukaan...Mutta lapsi oli olemukseltaan siro ja jäntevä, ei siis mikään pullea (ei missään vaiheessa michelinukko). Eli näytti pitkältä.Esikoinen oli vähän yli 4 kiloa myös. Alateitse tulivat molemmat. Repesin, mutten pahasti, ekasta pahemmin kun pakotettiin pöydälle ja tehtiin episiotomia. Tokasta jakkaralla ja repeämät paranivat aika nopeasti. Kyllä sitä tunsi isoa lasta työntävänsä, se on sanottava... Tokassa ei ollut mitään (lääketieteellisiä) kivunlievityksiä niin lapsen koon kyllä tunsi...Mutta siis ei mitään peräsuoleen repeämisiä tai edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa. Kovat lantionpohjalihasharkat kyllä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

oma täysi aikainen oli reilut 2kg ja43cm

4kg meni rikki vasta tuossa lähempänä 4kk ikää... Joten kyllä minusta sellaiset vauvat ovat isoja jotka ovat vastasyntyneenä samankokoisia kuin meidän vauva 4kk iässä.Mikä sinä olet ketään haukkumaan ketään läskiksi??? Ärsyttävää tuollaiset pseudolääketieteen tulkitsijat. Norjassa on todettu....xxx. Niin on varmaan monessa muussakin paikkaa todettu jotain aivan päinvastaista.

kun on yli keskiarvon ja kun vertaa siihen minkä kokoisia vauvat ylipäätään voi syntyessään olla, olematta edes keskosia. jos pidetään normalin rajana 2,5 kiloa jolloin ei ole enää keskonen, niin siihen verrattuna 4 kg vauva on toki iso.

Meilläkin kuopus oli jokseenkin 5-kiloinen syntyessään ja olli mielestäni järkyttävä iso ja ruma... nyt 5-vuotiaana on ihan normaalikokoinen (ja näköinen) miehen alku.

Minun mielestäni 4 kiloinen on iso... ja varmaan se jonka vauva oli 1200g syntyessään pitää meidän tyttöä isona, joka oli siis kilon painavampi...

Vierailija:

Lainaus:


edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa.
Tuolla " ei edes varsinaisia ongelmia virtsan kanssa" tarkoitan että jos kaupungilla tulee pissahätä niin kyllä pidätän niin kauan kuin tarvitsee (oli sitten 30 min tai 6 tuntia) mutta sitten hississä kotiin alkaa olla kovat paikat ja ovea avatessa tulee jo vähän stepattua ja mietittyä että missä ne lihakset olikaan... Siis vähän kiireempi vessaan, vähän kovempi (ja tietoisempi) työ pissan pidättämisessä.

Tätä siis pari kuukautta synnytyksestä.vauvoja, mikä meidän 2.5kk ikäinen on! Tosin ei varmaan niin pitkiä? Minkä pituisia ovat 5-kiloiset vaavinne olleet?Meidän vauvamme oli 2.5kg ja 47cm.

Kysyisit edes suoraan " tempakka oletko sinä se tämän palstan virallinen lesbo" etkä noin ääliömäisesti heitä ilmaan kysymystäsi.Toiseksi: Entä sitten? Mitä tekemistä sillä on lasten koon kanssa?

oli melkein 5 kiloinen esikoinen. En itse ole mikään hirmu iso , 168 cm ja 59 kg. Raskausaikana söin ihan normaalisti, paino nousi 11 kg. syytä lapsen isoon kokoon ei tiedetty, nyt 2v. ja ihan tavallisen kokoinen taapero.

synnytti 18-vuotiaana ensisynnyttäjänä liki 5kg isoveljeni, pituutta 54cm (tosin vauvan pituudella ei juurikaan merkitystä, vain hartioiden leveydellä ja pään ympärysmitalla). Ei repeämiä, ei episiotomiaa, eikä kipulääkettäkään. Äitini hädin tuskin 160cm pitkä ja painoi sairaalaan mennessään 64kg eli ei lihava.

No ei vaan, en ala ilkeilemään...Mutta tosiaan mä kyllä repesin melkosen pahasti, vaikka poika oli vain 4250g syntyessään.. Eppari tehtiin, mutta eipä sekään auttanut. Kyllä mulle tuo nelikiloinenkin oli ISO, en edes uskalla kuvitella miten olisi käynyt jos viisikiloinen olisi tullut!

syntyi 11 pvää yliaikaisena. Olihan tuo isohko moneen muuhun vauvaan verrattuna, mutta kun on tässä kaveripiirissä isompiakin putkahdellut, niin minusta ei ollut iso. Ja isona pidetään käsittääkseni lääketieteellisesti vasta 4500g vauvaa, että sillai. Minulla ei ollut raskausajan diabetestä tms. vaan päinvastoin verenpainetta, joka voi vaikuttaa lapsen painoon ihan päinvastoin kuin diabetes.Ei tehty epparia, repesin vain hiukan, seuraavana päivänä istuskelin tyytyväisenä ilman kipulääkitystä, toisin kuin pari ystävääni, jotka pyöräyttivät alle kolmikiloiset. Minusta on täysin luonnollista, että meille tuli yli 4 kg vauva, sillä olen itsekin, kuten sisarukseni olleet vähän vajaa nelikiloisia. Lisäksi sekä mies että minä olemme huomattavasti keskimääräistä suomalaista tallaajaa pidempiä, joten miksi meille ei tulisi isoja vauvoja? Lantionikin kuulemma on oikein sopiva synnyttäjälle. Esikoinen oli 1½ veenä 88 cm pitkä (tyttö), joten edelleen iso.Nyt odottelen, millainen mötkäle tällä kertaa tulee. En usko, että sen isompi kuin esikoinen. Ei ainakaan tunnu siltä, eikä lääkärikään ennustanut sen isompaa. Tällä kertaa ei ole kyllä ollut verenpainetta vaivavana, mutta eipä tuo kasvuun vaikuttanut viimeksikään.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat