8 kk:n kanssa Italiaan, ruokaa?

Vierailija

Ollaan lähdössä kesällä Italiaan. Perheen vauva on silloin reilu 8 kuukautta. Osaako joku kertoa Italian purkkiruoka ja maitojutuista? Meillä käytetään Tutteli 2sta ja mietin että pitääkö ottaa Suomesta viikon annos mukaan. Ja löytyykö miten muita purkkiruokia, vauvajogurttia kaupoista?Kiitollisuudella otetaan tiedot ja kokemukset vastaan!

Kommentit (6)

Vierailija

me olimme viime syksynä Italiassa ja poika oli 9kk vanha. Korvikkeita emme varsinaisesti siellä tarvinneet, mutta taisimme kerran ostaa purkin tai kaksi varoiksi. Taisi upota ihan hyvin, en muista siitä sen tarkemmin.Purkkiruokia löytyy hyvin kaupoista, mutta ovat hieman erilaisia kuin Suomessa. Joistakin kaupoista saattoi tuurilla löytyä valmiita lihakasvisaterioita kuten olemme Suomessa tottuneet, mutta yleensä piti ostaa erikseen pieni lihasosepurkki ja toinen pieni kasvissosepurkki ja sekoittaa ne sitten keskenään. Kaupungilla ollessa tämä oli välillä hieman hankalaa. Poika kyllä söi sörsseleitä kohtuu hyvin, mutta ei nyt selvästikään hänen mielestään mitään herkkua olleet... Vauvajogurtteja en löytänyt kaupoista. Sen sijaan myynnissä on paljon erilaisia keksilattejälkiruokia, eivät meidän pojalle kylläkään maistuneet. Hedelmäsoseita löytyy paljon.Mekin olemme lähdössä taas Italiaan kesällä ja poika on nyt reilu 1,5v. Hän on nykyään erittäin huono syömään ja pohdin täällä, että mitä kummaa saan hänet siellä syömään...

Vierailija

Jos vauva on kovin tarkkaruokainen tai erikoisruokavaliolla niin ehka sitten pitaisi tuoda Suoemsta asti, muuten loytyy paikan paalta kaikki!Sekapurkkiruokia on vahan erilaisia, mutta niitakin kylla loytyy yleensa kaikista ruokakaupoista ja/tai apteekeista. Pyyda 'pappa completa'. Muuten ostat lihan ja kasviksen erikseen ja annat vahan yhdesta purkista sitten toisesta. Eihan niita ole mikaan pakko kokonaan sekoittaa keskenaan, niinhan me aikuisetkin otamme ensin palan pihvia, ja sitten perunaa... Minusta purkkiruuat ovat italiassa parempia kuin suomessa: lihan ja kasvisten prosenttiosuus on korkea, ja vetta on vahemman. Perunatarkkelysta ei yleensa ollenkaan, painvastoin kuin suomalaisissa purkeissa! Mutta jos vauvalla on kovin tarkka maku, tai on huono syoja, nini ehka sitten on kuiten paras olla mukana tuttu ja turvallinen..Hedelmasoseita on hyvin (omenaa, paarynaa, persikkaa, aprikoosia, jne.), vaikka en muista nahneeni punaisia marjoja purkeissa. Banaanihan kay mainiosti 8 kk ikaiselle ja niita saa kylla vaikka mista. ravintoloissa antavat mielellaa lautasen ja haarukan etta saa banaanin muussiksi ja on valipala valmiiina.Vauvojen jugurttejakin on kylla ('mio' - nimisia ainakin) - en tiennytkaan etta niita on nykyaan Suomessakin! Ne saattaa kylla loytya sielta jugurttien luota eika vauvanruokahyllysta. voit kysya 'jogurt bébé', oppure 'jogurt 'mio'', ja eikohan ne sielta loydy. Sehan on kivaakin kun paasee vahan kontaktiin paikallistenkin kanssa lomalla... ;-)Vaippoja ala lahde kantamaan! On Huggies ja Pampersit, ja viela ihan samanlaisissa paketeissa kuin muissa maissa, ja kilotkin kun on numeroina ilmaistu ei siina voi oikein erehtya! Maksavatkin muistaakseni vahemman uin Suomessa...Maitoa en ole nahnyt tetroissa, vaan pulverina, ja jalleen on kylla kaikkia kansainvalisia merkkeja tarjoilla. Esim. Nan Pro 2, jota on kai suomessa tetroina? Jos tilaa riittaa laukussa niin ehka maidot voisi tuoda mukanaan, mutta tiukan paikan tullen loytyy kylla. Voittehan vaikka kokeilla jo enne lahtoa suoko vauva sita Nania (sitahan saa nykyaan Suomesse tetroina, eiko niin?). Samaa ainetta kai siina pulverissakin on...Jokatapauksessa, hyvaa lomaa teilla!! Minne olette menossa?T. Italiassa asunut Spaghetti, jolla kaksi lasta jotka vierailevat kanssamme usein italian mummilassa...

Vierailija

Meidän yhdet kaverit läksi 8kk kaksosten kanssa kahdeksi viikoksi Kiinaan, ja he ottivat kaikki ruuat vauvoille mukaan koko matkan ajaksi. Elikkä jos onnistuu kaksosten kanssa, niin on ihan helppo juttu roudata mukana yhden vauvan eväät viikoksi! :) Minä kyllä ottaisin varman päälle, ja ottaisin mukaan kaikki vauvan ruuat kotoa. Olisi sitten varmasti mieleisiä ruokia, ei tarvitsisi totutella uusiin makuelämyksiin mistä aiheutuisi mahd. vaikeuksia ruokailuun, ja etenkin maidossahan on bakteerikanta hyvin erilainen, niin voisi tulla vatsaongelmiakin!

Vaikka se maito olisi kuinka pastöroity yms. niin silti se on erilaista.Maidothan kulkee hyvin mukana, kun ovat tetroissa. Samoin Muksu-merkkisiä puuroja, jugurtteja ja hedelmäsoseita löytyy kätevissä tetroissa. Ovat kevyempiä kuin lasipurkit eikä tarvitse rikkoutumistakaan pelätä. Ja lasipurkkeja voi pakata muovipusseihin ja kääriä pyyhkeisiin tms.Minä kyllä ihan ehdottomasti ottaisin kaikki omat ruuat ja vaipat mukaan. Säästyy aikaa siellä lomakohteessakin, kun ei tarvitse siellä Italiassa sitten kaupanhyllyjen välissä pähkäillä mikähän olisi sopivaa... :)Niin, ja sitten teille tulee automaattisesti hyvä tila matkalaukkuihin tuliaisia varten, kun kulutatte matkalla ne ruuat ja vaipat! ;)

Vierailija

Me olimme Espanjassa lapsen kanssa ja siellä huomasimme, että puurohiutaleita ei ole tarjolla kaupoissa lainkaan. Saman huomion teki myös kaverini perhe, joka lomaili Italiassa, Ainoastaan jotain tosi pikkulasten velliä, jota syötetään pullosta. Purkkiruokiakin oli aika rajoitettu määrä ja ovat tyyliin jotain 4 kk ikäisille olevia keksi-suklaavanukas herkkuja?!? Onneksi meidän neiti söi jo aika hyvin "tavallista" ruokaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat