Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljonko sähkötyöt maksoivat?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Monet ovat täällä kertoneet, että sähkötyöt maksavat melkoisesti talonrakennusprojektissa. Paljonko ne teillä maksoivat?Meillä mies osaa ne tehdä itse, ja siksi haluaisinkin tietää, paljonko siinä voimme säästää?

Kommentit (7)

Vierailija

oli 9000¿, ammattikoulun pojat tekee. Tähän lisää sitten pääkeskus ja kiinteät valaisimet niin ollaan jossain 12k¿ kieppeillä. Ei paha, talolla kokoa 235/282m2.

Vierailija

vetämiseen täytyy olla lupa. Vaikka osaisi ilmankin, niin vakuutus ei korvaa, jos sattuu kärähtämään ja huomataan, että sähköt on vetänyt omatoimimies. JOs miehelläsi on tämä lupa niin asia ok, muuten kannattaa varmaan etukäteen sopia jonkun sähkömiehen kanssa, että tulee tarkistamaan ja ottaa työn ikään omaksityökseen. Luultavsti myös rakennusken lopputarkastusta ajatellen kannattaa hommata virallisen asentajan allekirjoitus.Meillä isäntä on automatiikka-asentaja niin saa omaan taloon tehdä sähkötyöt, muttei vieraalle. Meillä mies ja appiukko, joka on sähköpuolen teknikko ovat tehneet sähköhommia sitä mukaa kuin remppa valmistuu. Tarvikkeet on ostettu tukusta edullisella hintaa joten meidän kuluja ei ehkä kannata katsoa. Kaveri teetti vieraalla ja sähkötyöt materiaaleineen maksoivat n. 3000-4000¿. Tässä tietysti vaikuttaa mikä lämmitysmuoto on. Kaverille tuli suora sähkö, joten se on tuossa mukana. En muista patterien osuutta.

Vierailija

Asuimme rakennusaikana siellä ja säästö oli huima. Mieheni isä teki sähkötyöt ilmaiseksi ja ohjeellinen sähkösuunnitelma kuului Honkarakenteen mökkipakettiin, joten siitäkään ei tullut kuluja. Mieheni isä osti loput tarvittavat tarvikkeet tukusta ja sai vielä 40% alennuksen. Kaiken kaikkiaan olemme maksaneet sähkötarvikkeista vajaat kaksituhatta euroa sis. sähköpatterit ja ulkovalaistuksen sekä valaisimet kokonaisuudessaan.

Vierailija

oli halvin tarjous. kallein 20 000. Paljon halogeeneja, sisäverkko mm. Maalämpö (vesikiertoinen lattialämmitys) lämmitysmuotona. Talon huoneistoala 157m2, talli + varastot reilut 60 m2. Alle 10 ke:n lienee vaikea päästä ihan perustalossakaan erityisesti jos lämmitysmuotona suora sähkölämmitys.

Vierailija

Aikaa on jo siitä parisen vuotta mutta hintahaitari oli melkoinen ja ainakin silloin oli vielä erittäin vaikeaa saada tekijää.Nuo tarjoukset saimme lähettämällä 15 eri firmalle tarjouskyselyn.

Sähkösuunnitelmat maksoivat meille 500 euroa. yksityiseltä sähkösuunnittelufirmalta.

Sähkötarvikkeisiin meni lopulta noin 3500 euroa ja tekijäksi löysimme yksityisen sähkärin.

Vierailija

Ehkä paras tapa säästää on ostaa sähkötarvikkeet netistä ja tilata asentaja sitten paikan päälle suorittamaan asennus. Suurimman osan tuotteista kuluttaja pystyy tilaamaan sähkösuunnitelman pohjalta ja ainahan sitä voi kysyä apua. Katteet sähkötarvikkeille on usein kaikkein kovimmat juuri siinä asennusautossa, mutta toisaalta niinpä sen pitääkin mennä. 

Uusimmat

Suosituimmat