Aistiyliherkkyys?

Vierailija

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?Jos ihminen ei ole koskaan pitänyt sylissä olemisesta ja silittämisestä ja varsinkaan pään koskemisesta, ja jos hänellä on normaali kuuloaisti sinänsä, mutta ei pysty kuuntelemaan mitään, jos kuulee kahta eri ääntä kerrallaan (esim. TV päällä ja joku puhuu samaan aikaan), voiko syynä olla aistiyliherkkyys?

Kommentit (7)

Vierailija

Kyse on aikuisesta, enkä voi tietää, miltä hänestä vaatteet ja kosketukset sinänsä tuntuvat. Tuo ääniasia vain mielestäni ei ole ollenkaan normaalia enää, kun toinen ääni saattaa olla superhiljainen (itse hädintuskin kuulen sitä edes), mutta silti sen takia ei voi muka kuulla suht kovalla olevaa telkkaria tms. Mietin tätä asiaa vain, enkä ole löytänyt mitään hyvää määritelmää ja " varmaa" oirelistaa aistiherkkyydelle (toki tiedän, että se yleensä on oire).ap

Vierailija

Ihminen ei siis pelkästään " ole tykkäämättä" päänsilittelystä tms, vaan voi kokea silityksen lyöntinä, vaatteet sietämättömän epämukavina, äänet pelottavina. Aikuiset oppivat säätelemään reaktioitaan aisteihinsa, mutta esim lapset voivat reagoida silityksiin väkivaltaisesti (vastaavat niinkuin luulevat heitäkin kohdellun), kieltäytyä pukeutumasta, itkeä silmittömästi vaikka sauvasekoittimen ääntä tms.Noihin mainitsemiisi oireisiin voi olla miljoonia eri syitä. Se, että ei voi kuunnella kahta äänilähdettä yhtä aikaa on aika normaalia, en pysty siihen itsekään. Tai se voi johtua vaikka keskittymishäiriöstä. Ja vaikka jossain olisi aistiyliherkkyyttä, sekin on usein oire jostain.

Vierailija

Kuulokokeen mukaan kuulossa ei pitäisi sellaista vikaa olla. Kuulo oli aivan normaali. Enkä todellakaan ole koskaan kuvitellut, että minulla olisi aistiyliherkkyyttä..

Vierailija

se johtuu osin siitä, että tavallisesti keskityn kuuntelemään jokaista rapsahdusta talossa koska niiden avulla seuraan samaan aikaan esim mitä lapset tekevät, missä vaiheessa pesukone on, toimiiko lämmitys, onko jääkaapinovi kiinni, pitääkö soppakattilaa hiljentää, onko jossain tulipalo tai vesivahinko jne. Kun tulee jotain joka peittää nämä kontrolliäänet alleen, menee minulta hermot, sillä en mielestäni enää saa huolehduttua asioista kunnolla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat