Lyhennetty päivä töissä...

Vierailija

En tiedä onko tämä nyt oikea palsta kysyä tästä mutta...

Olen palaamassa töihin syksýllä, ja haluaisin tietää onko minulla oikeus tehdä lyhennettyä työpäivää? Siis voinko vain ilmoittaa työssäni että teen esim. puoli vuotta vain 6h/päivä? Tämä helpottaisi todella paljon ettei lapsi joutuisi olla niin pitkiä aikoja tarhassa..

Kiitos teille tietäjille :)Lycka

Kommentit (3)

Vierailija

On oikeus. Työnantajan pitää pystyä osoittamaan pätevät perustelut, jollei myönnä osittaista hoitavapaata, eli että töiden järjestely ei suju.

Vierailija

Vaikka koko ajan siihen asti kunnes viimeinenkin lapsi menee 3. luokalle. Kela maksaa tukea alle 3-vuotiaasta ja 1.-2. luokkalaisesta, mutta ei tuolla välillä. Tuki ei ole huima. Pari vuotta sitten oli 70e/kk, nyt kaiketi noussut kympillä.Jos pääset sopuun työnantajan kanssa, niin voit tehdä 6 tunnin päiviä tai esim. 4pv/vko. Mutta jos ette pääse sopuun niin työnantaja ratkaisee MITEN lyhentäminen tehdään eli ei välttämättä halua sitä niin kuin sinä haluat.Työnantajalla on oikeus evätä vapaa kokonaan, jos siitä on todella kohtuutonta haittaa, mutta harvemmin näin on (työnantajan pitää osoittaa menettävänsä tolkuttomasti rahaa tai että poissaolosi aiheuttaa todella vaikeita tilanteita työnteossa tms.).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat