Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tiedän, että otsikko tuntuu kauhealta, mutta se on totuus.Tyttöni on nyt 13-vuotias. Hän karsastaa (todella pahasti; ei voi leikata) ja hänellä on purentavika. Hänellä on paha akne, johon ollaan kyllä pian menossa hakemaan lääkäriltä apua. Tyttäreni on 174 cm pitkä ja painaa ehkä 45 kiloa... On siis todella hoikka. Jotenkin pituutta peitellääkseen on taipunut kasaan, ryhti on siis huono ja koko ruuminrakenne mielestäni kummallinen. Hiukset ovat ohuet ja rasvoittuu todella nopeasti.Miten voisin tukea tytärtäni?

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En minä luullutkaan että neuvoit ap:tä lukemaan tyttärelleen satua:))) Tarkoitin sitä, että mm. tuossa sadussa oleva " opetus" on mielestäni tosi vahingollinen. Liian paljon nykyään joka paikassa toitotetaan sitä, että vain kaunis voi olla hyvä. Surullista :(

hän varmaan itsekin kärsii. Oikeasti, lapset osaavat olla tosi julmia toisilleen..purentavika on takuulla korjattavissa, karsastukseen pyytäisin toisen lääkärin mielipiteen.Tyttö kampaajalle, ja äiti kannustamaan ja tukemaan lastaan!!!!!!!!!!!!!

Ne aknelääkkeet varmaan auttaa asiaa jonkin verran. Voisithan ostaa hiustenhoitotuotteita ja käyttää kampaajalla, joka tekisi hiuksille jotain. Oma kroppa on varmaan vieras jos nopeasti kasvanut. Panostaisin naisellisiin alusvaatteisiin, kenties hitusen toppausta liiveissä? Tytöstä saattaisi kehittyä vielä vaikka mitä, korosta vahvuuksia, suihkuta itseluottamusta. Olisiko mieleistä harrastusta vaikka tanssi tai vastaava mikä kiinnostais?

voisi laitattaa sellaisia lisähiuksia, luin niistä jostain. siis että tukka on sitten paksumpi (onko täällä ketään kampaajaa, voisi kertoa lisää?)

onkohan se operaatio joku tuuhennus-niminen tms.ja sitten oletko kuullut " rumat vaatteilla koreilee" -lauseen? eli osta tytöllesi kauniita vaatteita että on edes jotain kaunista hänellä. itse olen ruma ja kärsin siitä nuorena että muilla oli kauniimmat vaatteetkin :(sitten vie tyttö kosmetologille, katsotte samalla meikit ja ihonhoitotuotteet, meikki tekisi tytölle varmasti ihmeitä!Miksi silmiä ei voi leikata? Ystävälläni oli silmät kierossa ja kun hän kävi laserleikkauksessa jossa näkö paranee, hävisi lähes kaikki karsastuskin :)ja sisäinen kauneus, korosta sitä tytöllesi!

mars lääkäriin, akne on hoidettavissa ja samalla todennäköisesti hiusten kuntokin paranee. Myös ryhdille on tehtävä jotain, ehkä hänelle on kehittynyt skolioosi? Vie tyttö kunnon lääkärille.

Värjäys, uusi malli tms.? Minkälaisia vaatteita tyttösi käyttää? Korostavatko vaatteet tyttösi laihuutta/huonoa ryhtiä? Varmaan kannattaisi käydä lääkärissä tuon ryhdin takia mutta toisenmalliset vaatteet saattaisivat näyttää paremmilta tuon ryhtivian kanssa.

Ja nämä nyt ei yksinään tietenkään tee kenestäkään kaunista, mutta kohottavat varmasti tytön mielialaa ja oloa. Ja sinun tehtävä on kannustaa ja kehua häntä muuten elämässä eteenpäin ja kerrottava että se ulkoinen kauneus ei ole se tärkein asia elämässä, vaan se mitä sydämessä on!

optikolle uusia laseja hankkimaan. Eiköhan tuolla tyttö muutu edes hitusen. Jos haluat tinkiä teet ihonpuhdistuksen ja monivärjäyksen itse, kampaajalla käytät ensin hakemassa uuden mallin hiuksiin.

Olin ihan järkyttävän näköinen vielä 15-vuotiaaksi saakka, aknea, ylipainoa, ryhti kamala. Kaikki johtui huonosta itsetunnosta ja nämä taas ruokki tätä huonoa itsetuntoa.Älä nyt vaan mene sanomaan " mennään kampaajalle kun sun tukka on niin kamala" tms. Jos tyttösi aistii, että haluat häntä muokata kauniimmaksi koska sinusta on ruma niin lopputulos voi olla katastrofi. Äitini motkotti ryhdistäni aina mutta kun häpesin pieniä rintojani niin ei huvittanut niitä esiin tuoda (näin siis ajattelin). Vaatekaupat oli tuskaa kun äiti yritti saada nättiä vaatteita ja näin vaan peilistä hirveän mörön ja itkin aina sovituskopissa kun inhosin itseäni niin paljon.

...mutta on ihan pakko kommentoida tohon Ruma ankanpoikanen -satuun. En lukisi omalle lapselleni tuota satua, koska siinä opetetaan, että niin kauan kuin poikanen oli ruma, kaikki hyljeksivät häntä, ja sitten kun hänestä tulikin kaunis, hän oli täydellinen ja kaikki pitivät hänestä. Surullista, huono opetus mielestäni :(Ap:lle sanoisinkin, että arvosta tytärtäsi sellaisena kuin hän on, älä anna hänelle sellaista kuvaa, että ulkonäkö on kaikki kaikessa.

Sitä hankalampaa lajia naiset/tytöt voivat peittää pitkällä tukalla siinä " kieron" silmän päällä, niin ei ainakaan joka vastaantulijan silmä osu heti tähän piirteeseen. Tutut taas tottuvat siihen nopeasti eivätkä huomaa koko juttua.Jotkut osaavat vetää kieron silmän suoraksi vaikka keskustelun ajaksi niin, että tietoisesti katsovat sillä laiskalla silmällä, vaikka näkisivät vähän huonomminkin. Itseltäni tämä onnistuu.pointtini oli että ns " rumasta" voi myöhemmin kehkeytyä mitä kauniimpi naisihminen. ja niinkuin tässä jo on mainittu, aito kauneus tulee sisältä, joten itsevarmuus on 100 kertaa tärkeämpi kuin mitkään raidat hiuksissa tai muotivaatteet.

joku harrastus missä tyttö on hyvä varmaan nostattaisi itseluottamusta.-7-

Hiukset ja iho kuntoon oikeilla aineilla, muuttaa jo paljon. Eikö hammasraudat auttaisi purentavikaan? Eipä nekään tietysti kauniit ole..

Kannusta liikkumaan, parantaa ryhtiä ja koko olemusta. Alottakaa vaikka yhdessä joku liikuntaharrastus, aerobik, spinning tms.

olin itse nuorena tosi ruma ja olen vieläkin.vanhemmat vain sanoivat että älä välitä ja sisäinen kauneus ratkaisee.plaaplaa.olisin todella toivonut konkreettisempaa apua.minusta ei voi kukaan koskaan pitää ja mies on naimisissa kanssani vain säälistä(muistuttaa siitä joka päivä,että muistan osoittaa kiitollisuuteni!)

pelasta tyttösi tältä kohtalolta!!!

asioita kuin ulkonäkö. Panosta läheiseen ja luottamukselliseen suhteeseen, vietä aikaa hänen kanssaan! Hän tarvitsee tukeasi.

Rasvoittuville hiuksille suosittelen Bio+ sarjan anti grease-shampoota, ostin sitä juuri Sokoksen kampaamotuotepäiviltä!

Eli kampaajalta, vaatekaupasta ja aknelääkäriltä voitte hyvinkin saada apua. Esim. ohueen ja rasvoittuvaan tukkaan voisi hyvinkin auttaa joku kiva permanentti ja hyvä leikkaus. Menkää ehdottomasti jollekin nuorelle ja näppärälle kampaajalle, ettette vaan saa mitään mummo-permistä...Mutta sitä vielä korostaisin, että yritä tehdä koko tämä " muuttumisleikki" hissukseen ja huomaamattomasti, ettei tyttärellesi vaan tule sellainen tunne, että " äiti yrittää muuttaa mua, kun ei tykkää musta tällaisena" .Onnea matkaan, tyttärestäsi voi tosiaan löytyä vaikka minkälainen " joutsen" ! : )

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat