Seuraa 

Siis kysymys lähinnä niille, joiden lapset osaavat jo ilmaista omaa tahtoaan. Meidän 2v.3kk ei haluaisi millään laittaa kestovaippaa. Yrittää vaan tarjota kertavaippaa tilalle ja kiipeää niitä hakemaan itse yläkaapista.

Tuntuu kurjalta laittaa väkisin kestovaippa, kun muutenkin noita kiukuttelun aiheita on. Kaikenlaiset vaipat ovat olleet kokeilussa. Kuivaksi opettelusta ei ole tietoakaan ja potalle ei suostu istumaan. Kestovaipatko muka edistävät kuivaksi opettelua?? Joskus olen antanut olla ilman vaippaa sillä lopputuloksella, että on nojatuoli märkä pissasta :( En siis halua pilata meidän kaikkia huonekaluja.Moniko muuten kestoilee kahden lapsen kanssa yhtä aikaa ja millä systeemeillä? Vaihtoväli?T: Kahden vaipatettavan äiti

Kommentit (8)

Täyskestoilua olemme harrastaneet alusta asti. Isosisko on nyt 7v, joten hänen kitinöitään en muista. Ehkäpä tuollaista yli 2v lasta olisi jo hyvä istuttaa potalle... Vaikka näin varmasti olette tehneetkin. Eikun kestis jalkaan vaan ilman kuivaliinoja tai sitten harkkahousut! Eiköhän pikkuihminen jossain vaiheessa huomaa, että on mukavampi käydä potalla kuin kulkea märissä vaipoissa. Ulkona on tietenkin helpompi käyttää kunnon vaippoja, kun ei enää kovin lämpöisiä kelejä pitele.

Meillä neiti on 1,5-vuotias, joten ei sinänsä vielä kerro, mitä mieltä on vaipoista, mutta ei hän ainakaan vastustele kestovaipan pukemista yhtään sen enempää kuin pukeutumisjuttuja yleensäkään (kun tykkäisi olla lähinnä vain täysin nakuna, uloskin sopisi mennä pelkissä kengissä ja hatussa). Minkä ikäisestä asti olette kestoilleet ja oletteko täys- vai osakestoilijoita? Ja millaisia vaippoja käytätte?Nimittäin voihan se olla, että jos kestovaippa on kovin paljon paksumpi tai tuntuu märemmälle kuin kertis, niin se on syynä siihen, miksi lapsi mieluummin valitsee kertiksen. Kun eivät ne kertikset mitään kauhuvaippoja kuitenkaan monelle ole ja varsinkin jos osakestoilette ja lapsi on siten tottunut siihen, että kertis esim. rapisee enemmän kuiin kesto, se voi olla hänelle mukavampi. Jos haluatte kestoilla, niin varmaan kannattaa joko luopua kaikista kertiksistä ja siirtyä vain kestoihin, jolloin lapsella ei ole valinnan varaa tai sitten yrittää löytää mahdollisimman mukava (=ohut ja pintakuiva) kestovaippa. Tai sitten nuo molemmat. Kestot eivät varmasti auta lasta oppimaan kuivaksi yhtään sen nopeammin kuin kertiksetkään, enemmän kyse on siitä, miten lapsi on itse valmis oppimaan ja miten ahkerasti vanhemmat jaksavat opettaa. Joten siinä mielessä voi ihan hyvillä mielin hankkia lapselle pintakuivia, kuivaliinalla varustettuja kestovaippoja. Ei se kuivaksi oppimista hidasta. :)Mutta niin, en siis usko että meidän tyttömme tulee tulevaisuudessakaan protestoimaan kestovaippoja vastaan, sillä hän ei ole moneen kuukauteen käyttänyt mitään muuta ja jo 9 kk:n ajan kestot ovat olleet meillä ne pääasialliset vaipat. Hän ei siis todennäköisesti edes tajua, että muunkinlaisia vaippoja on olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhempi on siis 2v 2kk ja ei suostu myöskään aina menemään potalle. Hänen kanssaan mulla ei ole vielä vaippavarasto niin hyvällä mallilla, että voisin kestoilla ihan täysin, eli kun vaipat loppuu niin kertisten kanssa mennään hetki. Odotan uusia vaippoja postista..=)

Meillä käytössä hänellä igun läppä ja hamppu-vaippoja ja harkkahousuja ja hahtuvat. Odotan vielä bumbyn muutamia vaippakuoria, ja sitten on 3 popolinon sisäfroteevaippaa.Alussa ihmetteli että mitäs vaippoja nämä tälläset on (oli ollut kertiksissä 2 vuotiaaksi..), ja kestojen laittaminen oli joskus hankalaa..mutta nyt jo itse valkkaa minkä kuvioisen vaipan haluaa, ja oikein pyytää että laitetaan vaikka nalle vaippa!Pienempi meillä on kohta 3kk, ja käyttää pääasiassa harsoja ja kuorina villikset tai bummikset. Kuopuksen kanssa kestoilen ihan kokonaan, ja isomman vaipat jääkin sitten automaattisesti tälle kun kasvaa, joten kohta onkin koko vaippaiän vaipat hankittu.

Mielestäni kestot olivat hyviä nimenomaan kuivaksi oppimisvaiheessa, että lapsi oppii tunnistamaan, että ahaa, nyt tuli pisu ja vaippa on märkä. Jossain vaiheessa sitten hoksaa, että ikävämpi on olla märässä vaipassa, kuin käydä potalla.Lisäksä isompana, kun lapsi pissaa harvemmin, on kestovaipat siitä mukava vaihtoehto, että kuiva kangasvaippa on taatusti mukavampi päällä, kuin kertis.Sen voisi päätellä vaikkapa siteistä. Pikkuhousut on mukavampi iholle, kun pudas side, joka hiostaa jne.

Alusta asti ollaan kestoiltu, eli vaihtovälit ovat olleet kaikkea parista minuutista (maitokakkarumbaa...) koko yöhön. Aluksi käytössä oli harsot, nauhavaipat ja hahtuvat, sittemmin sisätäyttövaippoja villisten kanssa ja nykyään hoidossa on täyttövaipat, kotona sitten harsopötkö ja tarravillikset.Meidän lapsilla ei sitä vertailupohjaa oikein ole, mutta selvästi ovat mieltyneet niihin vaippoihin, joissa on joku kiva kuva. Eli autovaipat ja kukkavaipat on meillä ihan hittikamaa =).

tosin mitään muita kun kestoja ei olla käytetty, kestot laitokselta saakka käytössä..poika 1 v saakka yökuiva ja täysin päiväkuiva 1 v 7 kk..eli ei kokemusta isomman lapsen vaippailusta..mutta kuivaksi on ainakin oppinut aiemmin kun kertakäyttövaippaystävänsä..

ja 8kk iästä asti on täyskestoiltu...ei vastusta kestovaippaa,vaan ihan ite hakee puhtaan keston laatikosta,mutta kerran jouduin jossain reissussa laittaan kertiksen kun vaipat loppu kesken...kiukuttelua oli,ja otin sitte sen kertiksen pois ; )

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat