Meidän Perheen nettijatkot: Ihan itsekseen

Vierailija

Missä iässä lapsi pärjää yksin kotona vanhempien työpäivän ajan? Entä illan tai kokonaisen yön?

Kommentit (3)

amtik
Seuraa 
Liittynyt25.1.2006

minusta ikä jollooin lapsen voi jättää yksin, on lapsesta paljolti kiinni. Arempi lapsi tai vastaavasti liian häseltävä lapsi voi olla etttä vasta 9-10 vuotiaana voi jäädä yksin päiväksi

Vierailija

Ai jopa _vasta_ 9-10-vuotias lapsi voi olla päivän yksin kotona. Mielestäni ei missään nimessä yksin sen ikäistä, ellei ole sitten isompia sisaruksia kotona. Minusta yläasteikäisen lapsen voi jättää jo kotiin päiväksi . Ihan herkästi en silti koko päiväksi jättäisi pienempää esim. koulujen kesälomien aikana. Isommillakin on hyvä olla joku lähellä, jonka puoleen tarvittaessa kääntyä. Esim. naapuri.

Vierailija

Mielestäni asiaan vaikuttaa lapsen luonne. Itse en jättäisi vallatonta ja arvaamatonta 9-vuotiasta yksin hetkeksikään. Mutta toisaalta monelle se vaan välillä on ihan pakko. Meillä poika 11 ja tyttö 8 ovat olleet kesäkuun kahden kotona työpäivän ajan. Samoin viime kesänä jo olivat kahden kotona. Eikä ongelmia ole ollut, koska luotamme heihin ja tietyt säännöt täytyy olla olemassa siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja vanhemmat saa kiinni puhelimella jos hätä on. Kun ei muita vaihtoehtoja ole se on vaan pakko näin toimia. Ja onhan lapsiin pakko alkaa luottamaan jo ennen yläaste ikää, ettei heistä tule ihan avuttomia nuoria.

Mutta jokainen tuntee lapsensa parhaiten ja toimii sen mukaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat