Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kehitysmaaäidit - mitä ylimääräisiä rokotteita olette antaneet?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lähinnä olen kiinnostunut tuhkarokko-, vesirokko-, ja A-hepatiittirokotteista.Me asumme eteläisessä Afrikassa ja täällä on ohjelmassa tuhkarokko (measles) 9kk (lisäksi annetaan MMR (MPR) 15-18kk),vesirokko/varicella 12 kk ja A-hep 12kk ja 18 kk.Olemme seuranneet Suomen ohjelmaa rokotuksissa että pysyy joku järjestys, mutta antaneet ylimääräisenä 3 x B-hep. Lapsi on nyt 12kk.Paikallinen lastenlääkäri suosittaa vahvasti että otamme tuhkarokon, vesirokon ja A-hep sarjan. Suomessa neuvolassa olivat sitä mieltä että ei ehkä kannata antaa mitään noista yllä mainituista, mutta että itse toki päätämme kun tunnemme paikalliset olosuhteet. Suomessa meinasivat etta MPR riittää tuhkarokkovasteeksi, ja että vesirokon ja A-hep voi hyvin sairastaa pikkulapsena.Olisi kiva kuulla mihin ratkaisuihin olette päätyneet, ja miksi!

Kommentit (2)

Vierailija

Me olemme päätyneet antamaan hepatiitit ja vesirokkorokotuksen, vaikka olemme lähetettyinä vain Belgiaan. (Ehkä myöhemmin kehitysmaahan.)Vesirokkorokotukseen päädyin sen takia, että joskus sairastettu vesirokko saattaa aktivoitua myöhemmin ja aiheuttaa pahan vyöruusun. Isäni on kärsinyt toistuvasti erittäin pahasta vyöruususta ja jos rokotteella voin lapseni sellaiselta riesalta säästää, niin hyvä.Falang
Seuraa 
Liittynyt1.6.2003

kehitysmaassa olemme saaneet Suomen rokotuksiin verrattuna ylimaaraista vain tuo hep-Bn ja sitten japanin aivokuumeen. Tuhkarokkohan on MMRssa. Sita meille ei ole edes ehdotettu. Vesirokosta laakari sanoi etta sen voi antaa, mutta vapaaehtoista. Sanoi etta rokotus olisi hyodyksi jos sairastaa vesirokon aikuisena, lapsena sen sairastamisesta ei ole haittaa. Me ei olla annettu ja on yritetty kayda aina kylailemassa vesirokkoperheissa etta se saataisiin.

Uusimmat

Suosituimmat