Vierailija

Nyt olen niin monelta taholta kuullut triklosaanin haitallisuudesta, että meillä vaihtuu hammastahnamerkki! Triklosaanin vaarallisuudesta löytyy muuten googlettamalla heti tietoa -jos jotain muuta kiinnostaa.Nyt oli viimeksi Kirkko&Kaupunki -lehdessäkin juttua aiheesta.Eli jos joku osaisi suositella jotain myrkytöntä (siis ilman triklosaania) hammastahnaa???

Kommentit (35)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

COLGATE TOTAL: aqua,hydrated silica,glycerin,sorbitol,PVM/MA copolymer,sodium layrul sulfate,aroma,CI77891,cellulose gum,sodium hydroxide,sodium fluoride,TRICLOSAN,carrageenan,sodium saccharin.PEPSODENT XPERIENCE: sorbitol,aqua,hydrated silica,PEG-32,sodium lauryl sulfate,aroma,sodium fluoride,cellulose gum,sodium saccharin,gelatin,acacia senegal,potassium sorbate,potassium citrate,citric acid,limonene,CI74160,CI61565,CI77891PIRKKA GEELIRAITA: sorbitol,aqua,hydrated silica,PEG-12,sodium C14-16 olefin sulfonate,cellulose gum,aroma,titanium dioxide,sodium trimetaphosphate,sodium monofluorophosphate,trisodium phosphate,tricalcium citrate,sodium saccharin,sodium methylpapaben,sodium fluoride,disodium phosphate,CI42051ELMEX: aqua,hydrated silica,sorbitol,hydroxyethylcellulose,olaflur,aroma,limonene,titanium dioxide,saccharin.Eli näyttäis siltä että vain tossa colgate totalissa sitä on. mies on käyttäny sitä ja muita paitsi elmexiä, mä käytän elmexiä vaan. Täytyy pistää boikottiin tuo colgate...

Arvatenkaan ap:lla ei ole tieteellistä koulutusta, jonka avulla voisi artikkeleita lukea kriittisesti. Ehkä vielä syytä lisätä, että Kirkko ja Me ei ole mikään totuudentorvi, vaan typerien diakonissojen paatoksellinen henkireikä.

Rauhoitu rakas lotta, ei sun elämä oo mennyt mihinkään vaikka et oo käyttänytkään xylitolia sisältävää hammastahnaa!! Edelleenkin olen sitä mieltä että se on tärkeä osa hammastahnassa!!!

Triklosaanin lisäksi hammastahnoista voisi Tenovuon mukaan poistaa mm. vaahtoavat pesuaineet sekä valkaisuun tarkoitetut peroksidituotteet. Jos terve suu ei kerran ihmetahnoja tarvitse, niin millainen olisi se ihanteellinen hammastahna?- Minusta hammastahna voisi olla hyvin yksinkertainen koostumukseltaan. Hammastahnan tärkein ainesosa on ehdottomasti fluori. Lisäksi hammastahnassa tulisi olla mukana riittävästi ksylitolia. Eli tahnassa ei periaattessa tarvitse olla muuta kuin hiukan makuaineita, hankaavia aineita, fluoria ja ksylitolia, kertoo professori Jorma Tenovuo.

Ei silti, ettei voisi apteekissakin käydä, mutta jatkossa olisi aina helppoa jos tahnan saisi samalla reissulla kuin ruokaostokset.Kiitos vinkistä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat