Milloin tuo tv:ssa pyörivä DOMINO-mainos kielletään??

Vierailija

Oletteko nähneet telkkarin Domino-keksimainoksen? Olenko ainoa, jonka mielestä se on tosi tökerö ja antaa niin lapsille kuin aikuisillekin ikävän viestin? Mainoksessahan on lasten synttärit menossa, ja tarjolla on mm. keksejä. Yksi lapsi vieraista huomaa, etteivät tarjotut keksit olekaan Dominoja. Hän viestii tästä muille lapsille, jolloin synttärisankarin kaikki kaverit jättävät kutsut!Eli jos äitisi ei ole ostanut sinulle juuri Domino-keksejä, niin kaverisi dumppaavat sinut! Tai jos et äitinä ole ostanut lapsellesi Dominoita, niin lapsellasi ei ole kavereita ja itse olet huono äiti!Pidän itseä huumorintajuisena ihmisenä, mutta minusta tässä mainoksessa ei ole mitään hauskaa. Yhteiskuntamme ihmisineen on muutenkin niin materialistinen ja itsekäs, ettei tällaista käsitystä tarvitse keksien (!!) mainonnan avulla enää enempää ruokkia.Mitä olette mieltä? Olenko vain todella tiukkapipoinen, vai onko joku kanssani samaa mieltä? No, joka tapauksessa meille ei tule Domino-keksejä ihan heti, vaikka keksit sinänsä ihan hyviä ovatkin.

Kommentit (13)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

No ei varmaan voida suoranaisesti kieltää,mutta viranomainen voi antaa suosituksen mainoksen käytön lopettamisesta, jota yritykset käytännössä aina noudattavat. Pidän hyvin todennäköisenä, että tällainen kannanotto viranomaisilta tuleekin.
Vierailija

Juuri oli Hesarissa juttua mainonnan säännöistä, ja varsinkin lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta mainonnasta. Tämä mainos kyllä mielestäni rikkoo eettisiä ohjeita.

Vierailija

Mainos tosiaan rikkoo noita eettisiä ohjeita vastaan. Lapset eivät ymmärrä, että on kysymys mainoksesta ja se on tietysti jo sinänsä vakava juttu.Kaikista oudointa mielestäni on se, että pitääkö keksien valmistaja mainosta katsovia aikuisia(siis keksien ostajia) aivan ääliöinä? Mikä on mainoksen pointti? Mitä minulle aikuisena keksien ostajana oikein halutaan kertoa? Ainoa mitä näen on tosiaan tuo avauksessani kirjoittamani eli Dominot ovat niin maan p***leen hyviä, että kaverit lähtevät kotiinsa, kun sankarin äiti on piru vie mennyt ostamaan jotain muita KEKSEJÄ kuin Dominoita. Olen kysymysmerkkinä.

Vielä kun on kysymys isosta branditalosta (LU Suomi), joka tekee tällaisen mainoksen tunnetulle tuotteelleen, niin kysymysmerkkini senkuin suurenee...ap

Vierailija

mutta viranomainen voi antaa suosituksen mainoksen käytön lopettamisesta, jota yritykset käytännössä aina noudattavat. Pidän hyvin todennäköisenä, että tällainen kannanotto viranomaisilta tuleekin.

Vierailija

Lapsille suunnattu mainoshan ei saa sisältää missään nimessä sellaista sanomaa että jos et osta tätä tuotetta sinä menetät ystäväsi (tai jos ostat tämän tuotteen saa ystäviä).Vaikka voidaan väittää että mainoksen kohderyhmänä ovatkin aikuiset on kuitenkin selkeää että mainosten teema huomioiden (lastenkutsut) mainos on vähintään välillisesti tarkoitettu lapsille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat