Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

onko täällä perheitä, jotka ovat aloittaneet veneilyharrastuksen "tyhjästä"?

Vierailija

olemme miettineet että veneily voisi olla kiva harrastus mutta meillä ei ole mitään hajua mistään veneilytaidoista.

Kuinka kallista puuhaa tuo on, oletteko vuokranneet veneen vai ostaneet oman?

Kertokaa kaikki mahdollinen, kiitos=)

Kommentit (6)

Vierailija

Ottakaa yhteyttä paikalliseen tai paikallisiin veneilyseuroihin. Sieltä saa varmasti apua. Kirjallisuuttakin löytyy. Ostakaa karttoja ja tutkikaa niitä. Jos veneilyseurojen kurssit liian suolasia hinnaltaan, tosiaan kansalaisopistossakin kursseja. Täälläpäin on ainakin ollut rannikkolaivuri-, saaristolaivuri- ja avomerilaivuri kursseja. Siellä oppii kaikkea tarpeellista, mm. navigointia.

Vierailija

Vaan kyselin täältä miten ns. tyhjästä harrastuksen alkaneet ovat aloittaneet. Sillä tarkoitin perheitä, jotka eivät ole esim vanhemmiltaan oppineet veneilytaitoja.Ihan kuin mikä tahansa harrastus, alkeista lähdetään!

Vierailija

Jos vuokraatte veneen, sellaisen jossa mahtuu 4-henkinen perhe yöpymään, jossa vessa ja pieni keittiö, maksaa 1000 euroa viikolta. Että kallista on... Samanlaisen veneen ostat jollain 15000-25000 tonnilla. Hintahaitari on tietty aika leveä. Mutta tuollainen "matkavene" (ei siis pikavene) kuluttaa polttoainetta pari litraa tunnissa, eli ei hirveästi kerry polttoaineista kuluja. Venepaikka maksaa helsingissä 170 euroa vuodeksi.Jos miehesi osaa moottoreita käyttää, ei veneily niin vaikeaa ole. Merimerkit pitää hallita, ja jos veneessä on luotaimia, niin karille joutumisen vaaraa ei helposti tule.LÄhinnä veneellä ajaminen on haastavaa satama-altaissa: parkkeeraaminen on eri vaikeaa verrattuna autoiluun. JOskus iso aallokko saattaa tehdä veneilystä kauheaa.

Vierailija

Tärkein kohta aloittaa on varmaankin merimerkit ja merikartan lukutaito.

Jos kyse on vielä veneilystä purjeveneellä, niin ekana jollekin kurssille käsittelyoppiin.Heti en ostaisi omaa venettä. Vuokratkaa ensin ja katsokaa kiinnostaako niin paljon että kannattaa ostaa oma.

Vierailija

Näitä tuli nähtyä 12 vuoden järvellä/merellä purjehtiessa.

Ei mitään hajua mistään väistämissäännöistä, ei mitään hajua merimerkeistä, ei mitään hajua kartasta, ei mitään hajua kuinka käyttäydytään satamissa (kolhitaan tyhmyyttään muiden veneitä) jne. jne.

Uusimmat

Suosituimmat