Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parisuhteen seitsemän vuoden kriisi uskomuksista

Vierailija

Muistan joskus kuulleeni, että parisuhteessa olisi mahdolisesti kriisi tiedossa seitsemäntenä vuotena?Leilitellään ajatuksella, että näin olisi. Miten se laskettaisiin. Olisiko kriisi vuosi kuudesta seitsemään? Se kait olisi virallisesti seitsemäs vuosi. Vai pukkaako kauhein kriisi kun seitsemän vuotta on täynnä ja alkaa kahdeksas vuosi?Entäpä onko avioliitossa sama kuvio, liitto kriisissä kun 7 vuotta yhdessä "kärsitty"?Jos tälläiseen uskoisi olisi yhtä kriisistä toiseen sukeltamista. varsinkin, jos laskettaisiin parisuhteen pituutta, avioliiton ikää jne.En tässä ole piruja seinille maalaamassa ja kriisejä odottamassa. Olen vaan tälläistä pohtinut, enkä tiedä laskukaavaa :)Itselläni parisuhde pian 7v ja avioliitto 5v

Kommentit (7)

Vierailija

Eli kun parisyhdetta on kestänyt noin seitsemän vuotta, pukkaa kriisi. Myöskin "seitsemän vuotta" on aika venyvä käsite, ehkä voisi määritellä että n 5 - 9 vuotta.

Vierailija

jos parisuhteessa ei olisi aika ajoin jotain kriisinpoikasta.Jos ajatellaan aikajänteellä 5-9 vuotta niin siinä ehtii useimmiten tapahtua yhtä sun toista muutosta parin elämässä. Syntyy lapsia, valmistutaan, muutetaan, rakennetaan taloa, sairastutaan, vaihdetaan työpaikkaa, kärsitään rahahuolista, sukulaisia kuolee yms. ja näihin sitten reagoidaan enemmän tai vähemmän kriisiytyneesti.

Vierailija

on ollut yhdessä sen seitsemän vuotta, alkavat hankalammat ajat. Ero on on tullut, niillä joilla on tullut, kun 8 vuotta on täynnä. Se vuosi 7-8 on ollut sitten eroilua ja yhteenpalaamista. Riitelyä ja sopimista.

Vierailija

se oli kriisivuosi, mutta sinä aikana tapahtui sattumalta kaikkea muutakin isoa, ja rankkaa. Ny se on takana, vähän hymyiltiin kun se seitsemän vuotta tuli, mutta koin kyllä rankasti. Mieheni ei niinkään.

Ja taas jatkuu elo tasaisemmin....

Vierailija

ei kriisiä ollut, mutta vaikenevalla miehellä ilmeisesti oli, kun vaan eräänä päivänä oli pakannut tavaransa ja lähtenyt. Yhdessä 8v, avioliitossa 7v.

Uusimmat

Suosituimmat