Seuraa 

Meillä se ei onnistu sitten millään, ulkona vetelee unta 3-4 tuntia putkeen mut annahan jos yrität sisällä..On nimittäin sellanen kaatosade et ulos ei viiti viedä.Että se siitä rytmin saamisesta, sisällä nukkuu sellasia 15min-puol tuntii kerrallaan.Hoh hoijaa!Ja toisena mua kiinnostas et totutatteko vauvan heti alusta asti nukkumaan " melussa" vai ollaanko teillä hiirenhiljaa vauvan nukkuessa?Meillä kun tuo hiljaisuus ei oikein tahdo luonnistua esikoisen nostaessa volyymitasoa:) Iltanukutus on ainakin hankalaa kun säpsähtää vauva heti hereille kovan äänen kuullessa..Syysmarja79 ja vauveli kohta 8 viikkoa

Kommentit (10)

heti alusta asti nukkunut sekä sisällä että ulkona ja yhtä pitkiä päikkäreitä.Kotona myös toimitaan kuten muutenkin, vaikka poika onkin päiväunilla. En tietysti mene imuroimaan pojan huoneeseen jne. mutta muuten on normaalit äänet.Luulenpa, että tuo päiväunien sisällä nukkuminen on vain totuttelukysymys. Eihän ne vauvat syntyessään ole tottuneet muuhun kuin masussaoloon! Meille sanottiin pilke silmäkulmassa jo sairaalassa, että vauva osaa vaatia ruokaa, kuivia vaippoja, läheisyyttä ja unta, kaiken muun vanhemmat opettavat vauvalle =)Hauskaa syksyn jatkoa!Nalle ja poika 8kk

sisällä nukkuu ihan maksimissaan tunnin, pihalla taas saattaa nukkua 3-4 h putkeen. Siihen vaikuttaa luultavasti myös 3-v meluava isosisko, mutta vanhempi nukkuin myös aina paremmin ulkona. Niin, ja tyttö nyt siis(huomenna) 4 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkään 4kk vauva ei alussa nukkunut muualla kun sylissä (osasyynä laiska äiti) mutta sitten rupesin vaan laittamaan vauvan nukkuvana sänkyynsä. Aluksi heräsi joka kerta mutta ajan kanssa nukahti myös uudelleen vaikka heräsikin. Kannattaa pitää vauvan alla vilttiä tms. kun imettää ja sillä siirtää sänkyyn niin ei lämpötila muutu niin paljon. Vielä nykyäänkin (n. kk nukuttu päikkärit sängyssä) herää pian sänkyynlaiton jälkeen mutta laitan vaan tutin suuhun, silitän vähän ym. ja yleensä nukkuu uudelleen. Kannattaakin mennä nopeasti vauvan luo niin ei ehdi herätä " kunnolla" . Nyt vauva on ollut jo 2h unilla, puolessa välissä vinkui ja kun menin katsomaan yritti kääntyä mahalle mutta nalle oli edessä. Autoin vähän ja pian nukkui taas vaikka silmät olikin välillä jo auki. Joskus tuntuu ettei vauva rauhoitu millään vaikka kuinka silittelis ja sit olenkin vaan lähteny huoneesta ja kas kumma pian jo nukuttiinkin.=)

Ja tietysti pätee sääntö että virkeää vauvaa on turha yrittää nukuttaa. Meillä parhaat unet (n. 2-3h) tulee yleensä 15.00-18.00 välillä. Sitä ennen on torkuttu tissillä, kävelyllä tai autossa ym. Tuota ajankohtaa myöhemmin en annakaan enää paljon nukkua niin sit uni maistuu taas yöllä.

nukkuu sisällä korkeintaan tunnin, ulkona vähintään 2, jopa 3. Lisäksi sisällä ollessa on jotenkin hankala saada rauhottumaan sänkyyn päikkäriaikaan. Vaunussa ulkona ei tarvitse yleensä unta houkutella. Parveketta ei meillä ole, joten ulkoilua tulee äipälle yleensä tuo minimi 2 h reipasta kävelyä.

meidän herra 7kk ei omasta mielestään päiväunia tarvitse lain, hänestä pienet kauneus unet riittävät, joskus ei muka tarvitse niitäkään, me vanhemmat tosin ollaan toista mieltä.. ensimmäiset 2viikkoa syntymästään ei juuri muuta tehnyt ku nukkui, mutta sen jälkeen onki päikkärit jäänyt minimiin!! meillä nukutaa keskimäärin 2-3 päikkärit joskus jopa mahdollisesti neljät, välillä taas herralle riittää yhdet.. ja unille (tai torkut ne on) ei tule kerralla mittaa kun se 15-30min.. josku saattaa yhet päikkärit nukku sillee et soffalla on sylissä ja sillo saattaa päikkäreille pituuveksi tulla jopa tunti... ennätys taitaa olla jopa kaksi tuntia..

sillä ei ole merkitystä ollaanko pihalla kärryttelemässä vaiko sisällä omassa sängyssä, unta vaan ei tunnu riittävän ja poika kyllä on pirteä " päikkärien jälkeen"meillä herra nukkuu sen paremmin mitä enemmän on ääniä ympärillä.. siis niikus normaaleja telkkarii, musaa, puhetta, jos on iha hiiren hiljaista ni poika on nukkuessaa tosissaa levoton, öisin kyllä nukkuu.. alusta asti onki oltu sillee et ovikello saa soida ja kännykkää ei laiteta pienemmälle vaikka laps nukkuiski, eikä imurikaan häiritse pojan unia tai nukahtamista, joskus kyl tuntuu et mite ihmees toi pikku miehen alku jaksaa ku ei kunnon päikkäreit nuku, ja sit pitää pojan kanssa yhdess hoitaa siivoukset ja ruuan laitot sun muut ku ei sen nukkuessa ehdi mitää tehhä..

no nii kauan ku poika ei kiukkua ja ole väsy lyhkäste päikkärien takii nii ei mua häiritte ollenkaan=) siin vartis ehtii sopivasti postin vilasta ja kuppose teetä juuaEli ei eroa sisällä ja ulkona nukkumisessa. Molemmissa tyttö vetelee kolmen-neljän tunnin unia. Sisällä on nukkunut alusta lähtien päivällä olohuoneessa kehdossa ja yöllä omassa sängyssään. Päivällä melutaso on ihan normaali eli kattellaan telkkaria, kuunnellaan musiikkia ja puhutaan normaalisti. Toki välillä on hiljaisiakin hetkiä, mutta pääsääntöisesti melua ei siis varota.Eiköhän teilläkin noihin sisäpäikkäreihin totuta jos vaan sinnikkäästi yrität!!!maaly ja " Ida" melkein 4vk

Silloin jos en ole voinut laittaa vauvaa ulos nukkumaan päiväunia (syitä esim. tosi kova sade, pakkanen tai vauva kipeä), olen " huijannut" vauvaa laittamalla hänet vaunun kantokoppaan nukkumaan.Joskus olen laittanut myös parvekkeen oven/ikkunan vähän raolleen, että tulee raitista ilmaa. Tällöin olen tietysti laittanut vähän enemmän vaattettakin päälle. Nukkuu tällä tavalla ihan yhtä pitkiä päiväunia kuin ulkonakin. Sisällä omassa sängyssä ei nuku läheskään niin pitkään.

meillä ei kanskaan nukuta päivällä aamu kymmenen jälkeen- sisällä n. varin pätkiä sitteriin keinutettuna

-syliin tissille nukahtaen-> siirrän vaunuihineikä myöskään vaunuissa ulkona 5-30min ja sitten huuto.

Sitten kyllä jos rattaa liikkuu, eli käydään lenkillä, tyttö posottelee tunnin kaks, ei vaan aina jaksa lähtee käveleen ku ei niitä kotihommia silleenkään saa tehtyä.sainpa kerran ulkona nukkumaan 1,5h kun kävin 15min välein heiluttaan vaunuja kun huuto rupes kuulumaan eikä unta muuten saanut.auton kyydissä istuimessa nukkuu parhaimmillaan 2,5 tuntia putkeen.

eli meillä on harvinaisen " raskas" ja vaativa vauva. Äitini lohdutti että tiedätpähän millanen oot itekkin ollut. Just kuulemma samat jutut =)että näin.yöllä sitten taas

yö unille aletaan laittamaan 20.30 elikäs iltapesut, vaipat , vaatteet ja syötöt -> sitten kitistään huonoimpina päivinä 23.00 saakka.vaan kun uni tulee, eka pätkä on sen 4-5h ja toinen myös saattaa olla sen 3-5h että parempi näinkin kun se että yö valvottais

esikoinen ei suostunut sisällä nukkuun kun vasta joskus 1 vuotiaana, siis kunnolla! Mutta sen kohdalla taidettiin itse mokata kun toteltiin neuvolan neuvoja että ulkona kannattaa vaan nukuttaa, kun syntyi kesällä, niin oli lämmin!! Ja tottui sitten vaan nukkuun ulkona.

Kuopuksen kohdalla yritin sitten " totuttaa" siihen että nukkuis kunnolla sisällä, eli vähemmän on nukutettu ulkona, alkuun melkein kokonaan nukku sisällä, mutta eipä ollu apua tuosta. Kuopus on nyt 2,5kk ja nukkuu sisällä sellasia 30-45min. pätkiä hyvällä tuurilla jopa tunnin, ulkona taas nukkuu sellasen 3 tuntia ihan hyvin. Että se on varmaan niin että meidän lapset ei vaan halua nukkua sisällä!? Ja molemmat on alusta asti totutettu nukkuun metelissä, tai siis sellasta normaalia ääntä pidetty, eikä ikinä makuuhuoneen ovet kiinni.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat