Seuraa 

Kommentit (19)

Mitäs kuuluu syysäideille ja vauvoille???NIIN ja kiitos Neiti21 ihanasta kasvulistasta :)Meillä ollut viimeinen viikko aika rankkaa :( Välillä tuntuu, ettei oikeesti jaksa, onneksi mies ensi viikon lomalla, niin ei tarvitse olla yksin vauvan kanssa..Meillä itkutetaan aika paljon, välillä tuntuu, että vauva itkee lähes kaikki ajat, kun on hereillä. Toki välillä on päiviä, jolloin itketään vähän. Masuvaivoja täällä edelleen on ja uskoakseni niitä sitten itketäänkin...täytyy myöntää, että välillä sitä toivoo, että vauva olisi jo 3-4kk, jolloin toivottavasti helpottaa. jostain luin, että vauvojen itkuhuippu on 6 vk:ssa (meillä ollaan reilut 6vk) ja siitä lähtee vähenemään, toivon että tämä pitäisi paikkansa.Kovasti meidän typy osaa olla ihanakin, vastaa jo hymyyn ja jokeltelee muutamia äänteitä. Lattialla ei viihdy tippaakaan, mites muiden vauvat?Mukavaa sunnuntaita.t.hope-a ja typy

Voi sua...voin vaan kuvitella, miten rankkaa olisi, jos tässä olisi vielä toinenkin lapsi...jaksamisia sulle. Toivottavasti teillä huutaminen helpottaa mahd.pian!!!!meillä sentäs nukutaan yöt kuitenkin kohtalaisen hyvin, kunhan ensin nukahdetaan ;) Meillä tuo yöunille nukahtaminen tuottaa tuskaa, eilenkin oli hereillä 17.30 asti ja vihdoinkin nukahti 23.30 " muutamien" itkusessioiden jälkeen.....Mutta päivä kerrallaan ja välillä tosiaan on loistavia päiviä!!!Meillä on testattu vyöhyketerapiatkin, auttoi kyllä aamuyön ähinöihin ja puhinoihin, mutta itku ei vähentynyt....masuvaivat kyllä hiukan helpottivat, mutta edelleen niistäkin kärsitään....t.hope-a

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neiti21:Toivottavasti reladropsit tuo teillä avun. Meillä itkettiin vaan enemmän kun niitä annettiin.Hope:Puhuit tuolla, että aioit antaa disflatylejä aamulla, päivällä ja illalla. Kysyin apteekista ja anopilta joka apteekissa töissä, niin sanottiin, että se 3xpäivässä siellä ohjeessa tarkoittaa, että 3xvuorokaudessa elikkäs vähintään pitäis olla se 8h väliä. Luulin itsekkin, että saa antaa päivällä 3 kertaa, mutta annos kuulemma liian " tuju" .Meillä vietettiin eilen ristiäisiä. Tyttö oli kuin enkeli ja nukkui melkein koko päivän. Vettä päähän laitettaessa vain hymyili. =)

Sinna Elisa Ilona tuli nimeksi jos en ole vielä kertonut.Meillä menee hyvin jo. Masua ei enää itketä, vaan kakkaa joskus harvoin kun se meinaa olla vähän tiukassa. Mutta kyllä sekin sieltä aina tulee lopulta itsestään tai pumppaamalla. Kuumemittariin olen sortunut vain kerran ja yritän pitääkin tilanteen niin, että sitä ei tarvitsisi käyttää.

Nyt meillä tosin tytöllä kamala nuha ja nukkuminen on vähän sitä ja tätä, mutta keittosuolatipat ja nenä-friida on aivan ykkösiä. Niillä saa hyvin helpotettua pienen oloa.Nyt täytyy mennä kirjoitteleen tuonne kasvu-pinoon.Neiti21: toivottavasti sinulla on jotain sukulaisia tai ystäviä lähellä jotka voivat tulla auttamaan sinua kun miehesi lähtee merille ettet aivan täysin uuvu kahden lapsen kanssa!!!Kyllä tässä omat huolet pieneltä tuntuu kun lukee teidän itkevistä ja mahavaivaisista vauvoista.. Meillä kun itketään vaan nälkää, muuten korkeintaan ähistään ja puhistaan.. Ja ainoa ongelma on se että tyttö ei oikein tykkää nukkua omassa sängyssään tosin nyt sekin on alkanut paranemaan kun olemme kapaloineet hänet ennen sänkyyn laittamista, se tuntuu todella tepsivän ja unet ovat paljon rauhallisempiakin, ei heräillä läheskään niin paljoa kun aiemmin.Katselin tuota Neidin tekemää tosi hienoa listaa ja huomasin että todella monet vauvat ovat kasvaneet ainakin 5 cm kuukaudessa ja mietin että mitenkähän meidän tyttö mahtaa kasvaa.. Hän oli jo syntyessään 55 cm joten kiva nähdä miten pitkä tyttö on seuraavassa neuvolassa, joka on kyllä vasta 6 vkon iässä.

Miksköhän nuo neuvolassa käyntivälit muuten vaihtelevat noin paljon?! tosi monilla on kuitenkin ollut 1kk:n iässä..

Joo ja paino on kans mielenkiintoista nähdä kun viimeksihän oli reilussa viikossa tullut 600 g lisää, entäs sitten useammassa viikossa.. huh huh.

Naurettiin juuri että on kummilla sitten ristiäisissä pitämistä kun syntymäpaino oli jo 4240 g ja siihen on varmasti tullut paljon lisää.. Onneks on kummisetällä vahvat käsivarret.Taidan minäkin muuten hakea tuota suolaliuosta kun tytöllä rohisee nenässä tämän tästä ja on muutama iso räkäkökkökin sieltä tullut.. ilkeän kuuloista ja jos tuo auttaisi kökköjä tulemaan nopeammin pois.. Täytyy se nenäfridakin sitten ostaa. Saako niitä muuten apteekista vai lastentavaraliikkeestä?Tänään oli mielenkintoiset kakkaväritykset vaipoissa.. aamulla oli tavallista keltaruskeaa, sitten päivällä vihertävää (meinasin jo huolestua..) ja illalla taas löytyi oranssit yllärit.. hmm, aika mielenkiintoista että värit voivat vaihdella noinkin paljon!! Onko muilla kokemuksia tälläisestä värien kirjosta??No niin nyt menen nukkumaan ennen kuin menee jaarittelun puolelle..Äippä ja tyttö 3 vkoa & 5 pv

No laitanpa nyt tämän viestini tähän uuteen pinoonkin...Kun just kerkesin tuota vanhaa jatkaa.Täällä huonosti nukuttu yö takana...Ei ollut tyttö, joka piti hereillä vaan äiti itse ;) Hermostuin kolmen aikaan kun olin syötön jälkeen pyöriny lähes tunnin sängyssä, kun ei uni tullut enää silmään. Siinä sitten mieskin heräsi ja jotenkin onnistuin pitämään hänetkin hereillä pari tuntia...No onneksi neiti nukkui viisi tuntia yhteen menoon, joten sain nukuttuakin vielä :)Täällä ei ole onneksi masuvaivoja esiintynyt, toivottavasti ei esiinnykkään. Päivälläkin tyttö nukkuu monta tuntia kerrallaan, kunnes sitten yleensä alkuillasta hetken seurustelee. Ongelmana on edelleen vaan tuon yöunien aloitus, joka tahtoo venyä yli puolen yön, mutta toisaalta eipä sitä vielä n. 4 viikkosella tarvitse rytmiä ollakaan. Jotenkin sitä vaan toisaalta toivoisi että kaikki kävisi niin nopsaan ja samalla taas toisaalta, ettei se aika kuluisi ollenkaan...Meillä oli mies lähes tippa silmässä aamulla kun joutui lähtemään töihin eli isyysloma loppui. Sanoi nyt ymmärtävänsä paremmin niitä ihmisiä, jotka haluavat jäädä kotiin hoitamaan lastaan. Se on aika paljon sanottu miheltä, jolle vielä keväällä työ oli aika iso osa elämää...Niin tuo pieni nyytti vaan muuttaa noita arvoja. Nyt on sitten minullakin totuttelua tähän tytön kanssa yksin oloon.NEITI21: Tee vaan sellainen lista, jos vaan suinkin jaksat. En kyllä ihan käsittäny minkälainen lista, mutta kaikki listat otetaan ilolla vastaan :) Jaksamisia sinne noiden huutojen ja valvomisten kanssa..Toivottavasti se löytämäsi apu on myös pitkäkestoinen!!!!SaaraH: Eiköhän tuon seksin voi aloittaa heti kun vaan siltä tuntuu, ettei kaiketi tarvitse odotella, mutta muistaakseni kortsun käyttö on tulehdusten ehkäsemiseks suositeltavaa ainakin niin kauan kuin on jälkivuotoa. Musta kyllä myös tuntuu, että saa mies hetken odotella ja sittenkin kyllä edetään aika hitaan puoleisesti ennen kun innostun :)Nyt hetkeks sohvalle lueskeleen kun neitikin vielä nukkuu...

Hyvät viikonloput kaikille!!!!maaly ja " Ida" 3vk+4vrkHeippa kaikille!Meillä herättiin viime yönä vain klo 1.30 ja 05.45. JEES. Nyt on ollut pari yötä käytössä Mirackle Blanket, sellainen kapaloliina ja siinä tuo meidän yöheräilijä näyttää nukkuvan paremmin. Toivottavasti tämä jatkuu - ei jaksais olla pystyssä aamuyön tunteina ja kanniskella pikkumiestä. Meillä aikaisemmin herättiin 2-3 tunnin välein ja heräämiset tihenivät aina aamuyön tunteina. Toivottavasti tuo peitto on ihme ja saamme viikonloppunakin nauttia hieman pidemmistä unista.

Tänään ollaan kökitty sisällä, aina kun huomaan, että nyt sade lakkasi ja päätän lähteä vauvan kanssa ulos, niin taas alkaa satamaan. Tylsää. Meillä ainakin tuo pikkumies nukkuu paremmin ulkona (siis kävelylenkillä), joten aamupäivä täällä meni niin, että torkut kestivät aina n. 15 min kerrallaan. Nyt on sitten nukkunut jo tunnin (hienoa) vaunuissa sisällä. Aika jännä juttu, kun aamupäivisin ollaan kahdestaan ja täällä on kieltämättä aika hiljaista, niin poika ei millään nuku ilman ulkolenkkiä - kun taas nyt iltapäivällä täällä on meteli:) Pojalla on pari kaveria ja tytölläkin on kaveri kylässä ja toisessa huoneessa pauhaa telkkari ja pelikone ja toisessa soitetaan musaa. Ja pikkumies nukkuu tyytyväisenä. Äiti ei nuku, vaikka mieli tekisi, mutta tässä metelissä se on silkka mahdottomuus:)

Seksistä täällä oli puhettta, kyllähän sitä voi harrastaa ennen jälkitarkastusta kunhan vaan käyttää kortsuja. Pari kertaa on yritetty, mutta just sillon on vauva herännyt eli yritykseksi on vielä toistaiseksi jäänyt :) Täytyy myöntää, että väsyneenä ja vielä raskauskiloja kantavana halut eivät ole suuren suuret.

Mutta nyt meitin pikkumies heräsi ja kutsu käy, joten kuulumisiin.t. Kaisastiina & Nikke pian 6 vkoaAjattelin laittaa uuden pinon, kun tuo edellinen oli jo niiin pitkä! Ihanan ahkerasti olette ehtineet kirjoittelemaan. Minä en oikein meinaa koneelle ehtiä. Nyt sain tytön pihalle nukkumaan ja esikoinen on myös ulkona, niin on pieni hetki aikaa ehkä... Onneksi on tuo itkuhälytin : )

Aika paljon masuvaivoja näyttäisi syysvauvoilla olevan. Ja niin on meilläkin. Sain kaverilta cuplatonia, mutta ei tunnu auttavan. Meidän pieni (syntymämitat 56cm,5180g) sai niin rutkasti ruokaa laitoksella (oli siis ns.sokerivauva ja joutui lastenosastolle) että luulen sen olevan osasyy vatsavaivoihin. Annos oli 62ml joka kolmas tunti!!! Tämä annettiin hörpyttämällä,lisäksi oli sokeritipassa lähes 4 vuorokautta. Siinä oli aika turha kuvitella, että maito olis rinnasta vielä maistunut.. Kävin kyllä ahkerasti imettämässä ja onneksi imetys lähti hyvin käyntiin. Nyt maitoa tulee vähän liikaakin.

Meillä on esikoinen reagoinut aika voimakkaasti. Ei niinkään ole mustasukkainen, mutta äiti ei saisi lähteä mihinkään. Olin sairaalassa yli viikon ja se oli vähän kova pala 4vuotiaalle ja niin oli kyllä äidillekin!

Yöt meillä menee vaihtelevasti. Neiti nukkuisi mieluiten tissi suussa... Tutti ei kelpaa, kuten ei esikoisellekaan aikoinaan.

Muutaman päivän&yön oli jo oikein mukava rytmi, sitten se katosi jonnekin...

Jaaha, nyt kuuluu kutsu...

[color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color] [color=darkmagenta] [size=5 ]

Lainaus:

¿ Maailmassa on vain yksi sievä lapsi, ja se on jokaisella äidillä.¿

[/size] [/color] [color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color][color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=CD2990] [size=5] Me Syyskuiset saimme Nyyttimme turvallisesti maailmaan, mutta suurin haaste on vasta edessä: Hoito ja kasvatus.

Tässä listassa seuraamme miten pienet ihmeemme kasvavat kohti Taaperoikää. [color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color][color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size][color=mediumorchid] [b] Neiti21, [/b]

25.9.05, [color=EE1289] ♥ [/color] [color=CD1076] TYTTÖ [/color] [color=EE1289] ♥ [/color]

Syntymämitat: 3420g , 51cm ja pipo 34cm

1kk:

2kk:

3kk:

4kk:

5kk:

6kk:

8kk:

12kk:[color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size]

[color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color] [color=darkmagenta] [size=5 ]

Lainaus:

" Maailmassa on vain yksi sievä lapsi, ja se on jokaisella äidillä."

[/size] [/color] [color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color][color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=CD2990] [size=5] Me Syyskuiset saimme Nyyttimme turvallisesti maailmaan, mutta suurin haaste on vasta edessä: Hoito ja kasvatus.

Tässä listassa seuraamme miten pienet ihmeemme kasvavat kohti Taaperoikää. [color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color][color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size][color=mediumorchid] [b] Neiti21, [/b]

25.9.05, [color=EE1289] ♥ [/color] [color=CD1076] TYTTÖ [/color] [color=EE1289] ♥ [/color]

Syntymämitat: 3420g , 51cm ja pipo 34cm

1kk:

2kk:

3kk:

4kk:

5kk:

6kk:

8kk:

12kk:[color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size]

Moi. Tilasin netin kautta US:sta: http://www.spot4tots.com/. Tuli todella nopeasti - alle viikossa. Meillä poika on kohta 6 viikkoa, tätä suositellaan 14 viikon ikään asti, joten vielä ehtii käyttää. Nytkin poika tyytyväisenä sammui heti kun tuohon kääräistiin. Hymyilee vain kapaloinnin yhteydessä ja nyt nukkua tuhistaa tyytäväisenä. Tuosta peitosta löytyy tietoa myös Lastenhuone-nettikaupan sivuilta, mutta heillä kalliimpi hinta ja pidempi toimitusaika:

http://www.lastenhuone.fi/catalog/product_info2.php?cPath=67&products_id...

Tuolta US:sta tilattaessa postikulut olivat 9 USD ja paketti tuotiin kotiovelle asti - Lastenhuone-nettikaupassa tuon kotiinkuljetuksen hinta on 10.9 ¿ - HEH, luulisi että Suomesta Suomeen on halvemmat postikulut kuin USA:sta Suomeen...

Kävin just kattomassa korttilaskua netissä ja hinnaksi tuolle peitolle näyttää tulleen 26.14 ¿ toimituskuluineen:)Tosta tuhinasta tuli mieleen, että kysyin neuvolan lääkäriltä, että onko tuo nuhaa vai mitä tuo tuhina... Vastaus oli, että vauvoilla menee välillä maitoa myös nenään nielun kautta (maatessa normaalia) ja maito kuivuu kökkäreiksi nenän onteloihin :) Niitä kökköjä voi pehmentää keittosuolaliuoksella ja meillä ainakin poika tuon keittosuolan avulla ne aivasteleekin ulos ja tukkoisen kuuloiset tuhinat on helpottaneet. Eivät kuulemma vauvaa vaivaa, enemmänkin vanhempia:)

Nyt meen itsekin nukkumaan, jospa tämä yökin menisi samalla tavalla kuin viime yö.Öitä

t. Kaisastiina

[color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color] [color=darkmagenta] [size=5]

Lainaus:

" Maailmassa on vain yksi sievä lapsi, ja se on jokaisella äidillä."

[/size] [/color] [color=mediumorchid] [size=6] ♥ ♥ ♥ [/size] [/color][color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=CD2990] [size=5] Me Syyskuiset saimme Nyyttimme turvallisesti maailmaan, mutta suurin haaste on vasta edessä: Hoito ja kasvatus.

Tässä listassa seuraamme miten pienet ihmeemme kasvavat kohti Taaperoikää. [color=plum] [size=6] ♥ [/size] [/color][color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size][color=mediumorchid] [b] Neiti21, [/b]

25.9.05, [color=EE1289] ♥ [/color] [color=CD1076] TYTTÖ [/color] [color=EE1289] ♥ [/color]

Syntymämitat: 3420g , 51cm ja pipo 34cm

1kk:

2kk:

3kk:

4kk:

5kk:

6kk:

8kk:

12kk:[color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/size] [/color] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size] [color=B03060] [size=6] ♥ [/color] [/size] [color=8B2252] [size=5] ♥ [/color] [/size]

meillä myös valvotaan yöt huutaen ja päivät :( Siihen vielä esikoinen ja se että mies lähtee merille huomenna taas kuukaudeksi.. puuh. Mut eiköhän tämä tästä, ajan kanssa...

kiinnostais hankkia levottomasti nukkuvalle vaaville. Onx 6-viikkoinen liian vanha siihen jo? TAio onko myöhäistä vasta nyt aloittaa ton kapaloimisen?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat