Tampere ja siellä linnainmaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Millainen paikka lapsiperheelle asua? Olemme saamassa mahdollisuuden ostaa talo omakotialueelta läheltä paloasemaa. En vain yhtään tunne linnaimaan seutua ja millaista siellä olisi lapsiperheen asua? Entä liikenneyhteudet? ym ym ym ym??Kommentit (7)

Vierailija

Taisin vastata jo sinulle tuohon Uusi Eurooppa kohtaan, ja vastaan nyt tähänkin, koska Linnainmaalla toistaiseksi asumme. Linnainmaa on kiva paikka asua. Palvelut ja liikenneyhteydet ovat tosi hyvät. Jos paloaseman seudulle mielitte, niin itse tarkastaisin ensin missä isot tiet kulkevat, sillä liikenne on niillä aika vilkas. Ainakaan itse en ihan moottoritien reunaan haluaisi asettua. Lisäksi pitää vielä puolustella tätä Linnainmaan modernimpaa puolta. Vaikka alue onkin vähän turhaan tiheään rakennettu, niin mitään häiröitä ei ole täällä Piettasenristin suunnalla näkynyt =)

Vierailija

Hei. KiiKii taitaa viitata viestissään " uuteen" Linnainmaahan eli nimenomaan Piettasenristin ympäristöön. Tuolle alueellehan on viimeisen kymmenen vuoden aikana rakennettu valtavasti uusia (kerros)taloja. Uudella alueella mahdollisesti olevat häiriöt eivät onneksi näy eivätkä kuulu " vanhalle" Linnainmaalle, koska alueet ovat varsin erillään toisistaan. En tosin ole koskaan törmännyt mihinkään häiriötekijöihin uudellakaan alueella liikkuessani.Meidän perheemme on asunut " vanhalla" Linnaimaalla eli paloaseman ja Linnainmaan koulun välisellä ok-alueella kohta kymmenen vuotta. Tämä alue on todella rauhallista ja lapsiystävällistä - en oikeastaan keksi mitään negatiivista sanottavaa. Auto- ja linja-autoyhteydet keskustaan ovat hyvät (bussit 16, 17 ja 18), Koilliskeskuksen palvelut kattavat ja Linnainmaan koulu on isosta koostaan huolimatta osoittautunut tosi mukavaksi. Tervetuloa vaan!pipperi

Vierailija

Sinä kun alueella asut, niin asuuko siinä alueella paljon lapsiperheitä? Onko jotakin puistoa tmv? Onko päiväkoti ja koulu lähellä toisiaan? Onko katuvaloja? Katuvalo on varmaan tosi hassu kysymys, mutta asumme nyt sellaisessa paikassa jossa katuvaloja on tosi vähän ja näin pimeän tullen tuntuu siltä että seitsemältä illalla ei uskalla enää edes lenkille lähteä, heh:)

Vierailija

Hei. Me asumme ihan Linnainmaan koulun tuntumassa, mutta olen asunut alueella niin pitkään, että paloaseman ympäristökin on tullut varsin tutuksi. Ihan paloaseman vieressä ei ole yhtän isompaa leikkipuistoa, mutta noin 500 metrin säteellä paloasemasta löytyy jo useampi kiva puisto. Meidän lastemme suosikki on ollut niin sanottu Junapuisto, joka sijaitsee Leinolankadun varressa muutama sata metriä paloasemalta Leinolan suuntaan. Toinen kiva leikkipuisto sijaitsee hieman " syrjemmässä" Linnainmaan van on han kerrostaloalueen itäpuolella pienen metsikön reunassa. Ja uudella Linnainmaan alueella on useampia isoja leikkipuistoja.Linnainmaa on sen verran lähellä keskustaa, että katuvalot on täällä ihan joka paikassa, jopa kaikilla alueella risteilevillä kävelyteillä. Jos joku perheestänne pitää hiihtämisestä, lähtee Linnainmaan koululta valaistu hiihtolatu, jota riittää Kauppiin asti.Linnainmaan alueella on kolme päiväkotia, joista kaksi (toinen on yksityinen) sijaitsee Linnainmaan vanhalla kerrostaloalueella ja yksi uudelle Linnainmaalle menevän Mäentakusenkadun varressa. Lisäksi Leinolan koulun tiloissa toimii yksi päiväkoti.Kaikki " vanhan Linnainmaan" alueella asuvat lapset menevät käsittääkseni Linnainmaan kouluun, jossa ei minun mielestäni ole mitään tilaongelmia, vaikka joku aiemmin niin kirjoittikin. Yksi lapsistani aloitti tänä syksynä ekalla luokalla ja luokalla on yhteensä 20 oppilasta. Ekaluokkia on yhteensä kolme ja jokaisella on suunnilleen saman verran lapsia. Linnainmaan kouluhan on niin sanottu yhtenäiskoulu eli lapset käyvät samaa koulua ekalta ysille." Vanhalla Linnainmaalla" ei varmasti asu niin paljon lapsiperheitä kuin uudella alueella, mutta kyllä ainakin meidän pesueellemme on kavereita riittänyt. Paloaseman ympäristössä lapsia lienee aika paljon, koska sen vieressä olevaan mäkeen on viime vuosina rakennettu iso joukko uusia rivitaloja.Vierailija


Linnainmaalta löytyy päiväkoti, koulu sekä ala- että yläaste, lääkärit ,kela,kaupat ym.

Linja-auto yhteydet kaupunkiin ihan hyvät. Omalla autolla pääsee helposti vaikka Hesaan tai Jyväskylään.

Alueella asuu paljon muitakin lapsiperheitä eli leikkiseuraakin löytyy helposti.

Vierailija

nimittäin Linnainmaata ainakin meidän piireissä pidetään " uutena hervantana" jossa siis asuu jos jonkinlaista sakkia ja löytyy huumeongelmaisia, mielenterveyspotilaita, rikollisuutta, nuorisojengejä jne. eli seutu on nykyisin aika levotonta, ja eristynytkin.Tietty varmasti jokaisesta Tampereen kaupungiosasta löytyy ties mitä hörhöjä, mutta itse en muuttaisi Linnainmaalle juuri tuosta asuinympäristön epäilyttävästä maineesta johtuen. Mutta paljon siellä asuu väkeä, joten tuskin se mikään tuhoon tuomittu alue on!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat