Seuraa 

tai siis tarkemin synnytyssalissa ja synnyttäneiden osastolla? jostain olen kuullut että joissain sairaaloissa saa. miten KOKS:ssa?

Kommentit (12)

Ellei ole käytäntö muuttunut vuoden aikana...

Eli ainakin vuosi sitten kätilö sanoi, että kännykkä ei saa olla auki! Tosin jatkoi kyllä samaan hengenvetoon, että moni kyllä pitää päällä ja äänettömänä... eli tiukka " kuri" ei ilmeisesti ole, mutta... kätilö huomautti, että sairaalassa kuitenkin on paljon sydänpotilaita ja heillä erilaisia koneita, jotka voivat ottaa häiriötä...

On siellä toki yksi määrätty paikka missä saa käydä puhumassa kännykkään!

kännykät pitää olla kiinni, mutta sitten siellä osaston puolella saa olla auki. Myös KTG-laite ottaa kuulemma häiriötä kännykästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oulussa känny saa olla auki osastolla mutta tietääkseni on edelleen kielletty synnytyssalissa. Näin oli muutama vuosi sitten ja perhevalmennuksen mukaan on yhä edelleen. Synnytyssalissa on paljon lääketieteellisiä laitteita, eikä oteta riskiä että kännykkä sotkee niiden toiminnat. Tuskin tätä vaaraa enää nykyteknologialla on, mutta varmassa vara parempi. Tuskin kukaan haluaisi että esim. keskoskaapin säädöt menisivät sekaisin sen takia että naapurihuoneessa joku haluaa ilmoittaa sukulaisille että tyttö/poika tuli.

kännykkä piti olla äänettömällä ja puhelut piti hoitaa käytävässä, tarkoituksena siis suojella huonekaverin lepoa. Pidättehän tämän mielessä;-)

Ja edelleen siellä on ulko-ovessa kyltti että kännykät täytyy pitää kiinni. Ulkona ja parvekkeella saa käyttää, samoin siinä isossa porraskäytävässä. Synnytyssalissa on kyllä puhelin jolla voi soittaa, ja ihan veloituksetta, samoin huoneissa jokaisella on oma puhelin jolla saa soitella. Tosin kovin pitkiä puheluita ei suositella kun naisten ja synnyttäneiden osastolla on vaan 4 linjaa, että kaikki pääsis edes joskus linjoille. Saliin ja osastolle pystyy myös soittamaan. Eli tärkeät numerot paperille niin ei ole kännyttömyys ongelma :)

TAYSsa ja K-HKS saa pitää mutta esim. Jorvissa ei saa. Hoitajat kyllä olisivat tuohon suostuvaisia mutta johtoporras on tehnyt moisen kiellon jostain syystä. jos sairaalalla on nettisivut, sieltäkin voisi asia selvitä.

Oysissa saa ja kuulema useimmissa muissakin. En tunne mainitsemaasi sairaalaa. Kannattaa soittaa sinne ja kysyä. Uskoisin, että saa, kun siellä ei ole mitään kännykän häiriköinnille alttiita laitteita.

Salissa ei varmaan saa olla missään, siellä on laitteita joita känny häiritsee. Esim. tippalaite.

K-HKS:ssä saa osastolla pitää auki. Siellä on myös tehohoito osasto niin lähellä, että senkään takia ei salissa pidetä auki.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat