Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

saako kännykkää pitää auki synnytysosastolla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

tai siis tarkemin synnytyssalissa ja synnyttäneiden osastolla? jostain olen kuullut että joissain sairaaloissa saa. miten KOKS:ssa?

Kommentit (12)

Vierailija

Ellei ole käytäntö muuttunut vuoden aikana...

Eli ainakin vuosi sitten kätilö sanoi, että kännykkä ei saa olla auki! Tosin jatkoi kyllä samaan hengenvetoon, että moni kyllä pitää päällä ja äänettömänä... eli tiukka " kuri" ei ilmeisesti ole, mutta... kätilö huomautti, että sairaalassa kuitenkin on paljon sydänpotilaita ja heillä erilaisia koneita, jotka voivat ottaa häiriötä...

On siellä toki yksi määrätty paikka missä saa käydä puhumassa kännykkään!

Vierailija

kännykät pitää olla kiinni, mutta sitten siellä osaston puolella saa olla auki. Myös KTG-laite ottaa kuulemma häiriötä kännykästä.

Vierailija

Oulussa känny saa olla auki osastolla mutta tietääkseni on edelleen kielletty synnytyssalissa. Näin oli muutama vuosi sitten ja perhevalmennuksen mukaan on yhä edelleen. Synnytyssalissa on paljon lääketieteellisiä laitteita, eikä oteta riskiä että kännykkä sotkee niiden toiminnat. Tuskin tätä vaaraa enää nykyteknologialla on, mutta varmassa vara parempi. Tuskin kukaan haluaisi että esim. keskoskaapin säädöt menisivät sekaisin sen takia että naapurihuoneessa joku haluaa ilmoittaa sukulaisille että tyttö/poika tuli.

Vierailija

kännykkä piti olla äänettömällä ja puhelut piti hoitaa käytävässä, tarkoituksena siis suojella huonekaverin lepoa. Pidättehän tämän mielessä;-)

Vierailija

Ja edelleen siellä on ulko-ovessa kyltti että kännykät täytyy pitää kiinni. Ulkona ja parvekkeella saa käyttää, samoin siinä isossa porraskäytävässä. Synnytyssalissa on kyllä puhelin jolla voi soittaa, ja ihan veloituksetta, samoin huoneissa jokaisella on oma puhelin jolla saa soitella. Tosin kovin pitkiä puheluita ei suositella kun naisten ja synnyttäneiden osastolla on vaan 4 linjaa, että kaikki pääsis edes joskus linjoille. Saliin ja osastolle pystyy myös soittamaan. Eli tärkeät numerot paperille niin ei ole kännyttömyys ongelma :)

Vierailija

Synnytyssalin puhelintakin sai käyttää vapaasti,mutta mies paasasi siihen. Joten itse lähettelin syntymäilmoituksia tekstareilla...

Vierailija

TAYSsa ja K-HKS saa pitää mutta esim. Jorvissa ei saa. Hoitajat kyllä olisivat tuohon suostuvaisia mutta johtoporras on tehnyt moisen kiellon jostain syystä. jos sairaalalla on nettisivut, sieltäkin voisi asia selvitä.

Vierailija

Oysissa saa ja kuulema useimmissa muissakin. En tunne mainitsemaasi sairaalaa. Kannattaa soittaa sinne ja kysyä. Uskoisin, että saa, kun siellä ei ole mitään kännykän häiriköinnille alttiita laitteita.

Vierailija

Salissa ei varmaan saa olla missään, siellä on laitteita joita känny häiritsee. Esim. tippalaite.

K-HKS:ssä saa osastolla pitää auki. Siellä on myös tehohoito osasto niin lähellä, että senkään takia ei salissa pidetä auki.Uusimmat

Suosituimmat