Mitä mieltä nurkkaan laittamisesta rangaistuksena?

Vierailija

lapsella ikää 3v

Kommentit (6)

Vierailija

Ainakin menee nurkkaan kun käsketään ja itsekin jo tietää, mistä joutuu nurkkaan.

Periaatteessa vaan joku paikka, missä lapsi joutuu olemaan paikoillaan ilman leluja, oli se sitten nurkka, arestituoli tai rappunen, mutta jossa lapsella ei ole virikkeitä, vaan rangaistuksena toimii tylsyys. ja tosiaan ajan ei tarvitse olla pitkä, ei noin pieni vielä ymmärrä viiden minuutin nurkassa oloa. Omaa huonetta tai omaa sänkyä ei kannata valita arestipaikaksi, vaan joku lapsen kannalta neutraali paikka.

Vierailija

Meillä lapsi laitetaan istumaan arestiin ns. mietintä tuoliin. Muna kellosta väännettän 3 min (1min/ikävuosi).Sen jälkeen halitaan, pyydetään anteeksi ja puhutaan asia läpi, miksi joutui istumaan, mikä olisi ollut oikea tapama tehdä asia jne.Kyllä lapsella täytyy olla säännöt ja kun sääntöjä rikotaan, niin tulee rangaistus = mietintä tuolissa istuminen.Valitettevasti yhteiskunta suosii " lällyttelyä" . OK, tämä oli vasta sun eka kerta, nyt vain vähän taputetaan päähän, muista nyt olla kiltisti.

Ja sitten yks päivä PAM, kaikki " taputtelut" pamahtaa päälle ja sit istutaan kakkua.

Eikö olisi rikollisillekin parempi, että rangaistus tulee heti, niin ehkä muistaa heti alusta asti paremmin, että ei kannata tehdä rötöksiä (ainakin nuoret).

Vierailija

Olen samaa mieltä edellisten kanssa siinä, että johdonmukaisuus on a ja o. Eikä nurkassa " vietetty" aika saa olla pitkä, muutaman minuutin. Sen jälkeen tietysti puhutaan asiasta ja halitaan.

Vierailija

Meillä vanhempi tytöistä oli pienempänä sisäistänyt nurkkarangaistuksen jopa niin hyvin, että saattoi itse mennä nurkkaan pahoja tehtyään. Kerrankin tuolloin 3-vuotias tyttömme käveli ajatuksissaan nurkkaan ja mutisi mennessään: ' Ai, ai! Nyt tuli tehtyä rumasti. Nurkkaan, nurkkaan..' Tyttö oli lyönyt 1-vuotiasta siskoaan nukella, kun sisko ei ollut ymmärtänyt leikin sääntöjä. :) Nurkan jälkeen tyttö pyysi anteeksi siskoltaan ja asia oli sillä selvä.

Vierailija

Eli jos tekee asioita, joista on puhuttu ettei saa tehdä niin nurkkaan miettimään AINA. Ei siis niin, että sanotaan " no mutta voi... " ja sitten joku toinen kerta huutaen viedään nurkkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat