Kuka on keksinyt että J:llä alkavat nimet ovat rumia?

Vierailija

Monesti täällä av:lla törmää mielipiteisiin, joiden mukaan J:llä alkavat nimet ovat jotenkin rumia ja " lähiönimiä" (mikä ilmaus!!).Mistä tämä johtuu??

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Näitä prinsessanimiä anatavat lapsilleen kouluttautumattomat lähiömammat jotka omaksuu idolinsa lähinnä Seiskasta. Muut J-nimet on ok.
Vierailija

meillä on joel-poika eikä ole kukaan vielä uskaltanut IRL sanoa että lähiönimi :)

hyvä, raamatullinen nimi, monta tuhatta vuotta vanha!

Vierailija

Näitä prinsessanimiä anatavat lapsilleen kouluttautumattomat lähiömammat jotka omaksuu idolinsa lähinnä Seiskasta. Muut J-nimet on ok.

Vierailija

kun joku sosiaalityöntekijä kirjoitti vanhalla vauvalla, että hän ei voisi antaa J-kirjaimella alkavaa nimeä lapselleen, koska monella sossun asiakkaalla on J-nimisiä lapsia. Tätä ennen en ollut koskaan nähnyt näitä haukkumiskirjoituksia.

Samana päivänä kirjoitti joku opettaja, joka kertoi opettavansa ns. paremman alueen koulussa, että oppilailla on " vanhoja" nimiä, joten tämän perusteella alkoi kirjoittelu siitä, että akateemisesti koulutettujen täytyy antaa lapsilleen suomalaiskansallisia nimiä ja lähiöäidit antavat lapsilleen J-alkuisia nimiä.

Nämä palstat ovat voimakkaita vaikutuskanavia. Miksiköhän kukaan poliitikko ei ole sitä huomannut (Piitua lukuunottamatta)?

Vierailija

En kyllä ymmärrä tätä lähiönimi-perustetta. Mitä ikinä se sitten tarkoittaa. Joonakset, Juhanit, Johannekset ja Joonat (esimerkiksi) ovat ikivanhoja nimiä.

Vierailija

ja sen perusteella niitä Jannicoita ja Jeminoita kyllä annetaan nimeksi eniten ihan pienillä maalaispaikkakunnilla, joilla ei takuulla ole mitään kerrostalolähiöitä. Samoin sellaisia nimiä joissa on c-kirjain k:n tilalla. Tämä on ihan vaan oma havaintoni. Ja olen ruvennut kiinnittämään asiaan huomiota luettuani näitä yleistyksiä täältä av:lta, itse en kyllä usko niihin.

Vierailija

ei kyllä taatusti lähiönimi.Kovin moneen Justiinaan en ole törmännyt ehkä liian moni muistaa Pekka Puupään...mutta meistä oli kaunis vanha nimi aurinkoiselle ja tempperamenttiselle neidille.Haukkuja ja kehuja nimemme on myös saanut mutta aina ei voi kaikkia miellyttää...

Vierailija

enkä ole yksin :) Miten niin akateemiset eivät asu lähiöissä? Pk-seudulla ainakin. Lapseni nimi ei tosin ala J:llä, mutta voisi hyvin alkaakin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat