totuttelu vaipattomuuteen ja tuttipullosta luopuminen

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kenelläkään hyviä neuvoja siihen, miten 1½ vuotiasta kannattaa totutella olemaan ilman vaippaa? Kuinka kauan tähän totutteluun yleensä menee ennen kuin lapsi oppii olemaan ilman vaippaa?

Toisena ongelmana on lapsen vieroittamien tuttupullosta. Missä iässä se olisi hyvä tehdä?

SUURI KIITOS jo etukäteen jos joku osaa antaa hyviä neuvoja!!!!

Kommentit (4)

Vierailija

Tosin oli silloin pottaillut jo vuoden ja alkoi itse osoittaa merkkejä siitä, että haluaa potalle pissaamaan. Kakannut oli lähes aina pottaan jo yhdeksänkuisesta. Luulin, että vaippojen poisjättäminen olisi helppoa, mutta ei se sitä aluksi ollut. Kaksi ensimmäistä viikkoa oli lähes tappelua, kun poika ei olisi malttanut rauhoittua potalle kyllin usein (pissasi ruoan jälkeen vartin välein). Usein kävi niin, että säntäsi potalta saman tien pois ja pissasi nurkkaan... Kuitenkin kun sinnikkäästi vein häntä potalle enkä laittanut vaippaa, hän vähiinsä oppi jutun juonen. Rauhoittumista auttoi se, että otin aina kirjan mukaan ja istuin hänen seuranaan, kunnes pissa oli tullut. Poika oppi myös sen, että nopeimmin pääsee takaisin leikkimään, jos pissaa heti.Kaksi viikkoa tosiaan meni tuohon harjoitteluun ja nyt sujuu jo mallikkaasti. Itse ei tosin potalle mene, vaan aikuisen täytyy hänet sinne viedä. Vaipat ovat käytössä vain kun lähdetään jonnekin ja tietenkin nukkuessa. On niin huono nukahtamaan, että ehtii sängyssä valvoessaan pissata moneen kertaan. Ikää pojalla on nyt 1v8kk.Tuttipullosta luopumisessa en osaa auttaa, sillä meillä on pullo edelleen käytössä ja tarkoituksena on luopua siitä vasta, kun kaksi vuotta tuleet täyteen, ellei lapsi itse siihen kyllästy aiemmin. Nykyäänkin on käytössä lähinnä siksi, että lapsen saisi juomaan tarpeeksi.

Vierailija

voin vain kertoa omia kokemuksia kahden lapsen kohdalla.

tyttö(nyt jo kohta 9v) lopetti tuttipullon syömisen itse n. 1v4kk ikäisenä, heitti sen yksinkertaisesti lattialle eikä enää halunnut sitä ottaa. päivävaippa jäi pois n. 2 1/2 vuotiaana. yksivuotiaasta alkaen istui potalla.poika nyt 2v 8kk. tuttipullo jäin pois vahingossa, kun en muistanut ostaa iltavelliä, jonka hän oli tottunut juomaan pullosta. hän oli silloin 1v 10kk eikä sen jälkeenkään ostettu enää velliä. ei ollut itkua eikä kiukuttelua.päivävaippa on ollut nyt pois vasta pari vajaa 2kk, siihen asti ei juurikaan suostunut käymään potalla. aloitettiin tehopottailu siten, että meillä oli potta olohuoneen nurkassa leikkipaikan vieressä ja makuuhuoneessa sängyn vieressä. viikko meni näin ja poika muisti usein käydä potalla.lapsesi on vielä aika pieni, anna hänelle aikaa, älä hoputa. jos ei nyt heti luonnistu kokeile kuukauden päästä uudestaan. nyt on tietysti hankala opettaa kuivaksi, kun on talvi tulossa, koska lapsi ei jaksa pidätellä pitkiä aikoja eli vessa olisi oltava heti vieressä. meillä välillä käydään tunnin väleinkin pissalla.lapset ovat niin erilaisia, ettei varmaan mitään tarkkaa aikaa olekaan.

Vierailija

tarvita tuttipulloa vauva-ajan muistojen vuoksi. Tuttipulloa saatetaan tarvita suun motoriikassa on ongelmia. Jos mitään erityistä syytä tuttipullon käytölle ei ole, ilmoitat vain lapselle, että tästä lähtien käytät mukia tai lasia.

Vaipattomuuten totuttelun kestossa on paljon eroja. Jos lapsella ei ole ongelmia ulostamisessa tai virtsaamisessa (ummetus, ripulointi, virtsatietulehdukset), niin opettelu sujuu yleensä nopeasti vaikka vahinkoja saattaakin näin pienelle vielä sattua.Tämänikäinen lapsi on erittäin motivoitunut toimimaan kuten aikuiset tai isommat llapset, mikä helpottaa opettelua.

Vierailija

eteisen seinässä ja kun siihen oli yhtenä yönä tonttu tuonut yllätyksiä, niin oli samalla jättänyt lapun keittiön pöydälle, että otti vastalahjaksi mukaansa tuttipullot kaapista. Pikkuporot kun tarvii paljon tuttipulloja että äitiporot pääsee pukin kans jouluna jakamaan lahjoja. Ja täydestä meni 2v tytölle, sen jälkeen ei pulloja kyselty.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat