Raskaus ja herpes, auttakaa!

Vierailija

Voiko alkuraskaudesta syödyllä herpeslääkekuurilla (asikloviiri) olla haittavaikutuksia sikiöön? Onko kukaan ko. kuuria syönyt raskauden alkuvaiheessa? Minulla todettiin herpes ja lääkäri määräsi minulle tämän kuurin tietäen siitä että saatan olla raskaana. Se selviää vasta ensi viikolla, siis että olenko raskaana vai en. Nyt kyllä toivon että en olisi jos tämä lääke vahingoittaa sikiötä! Onko kokemuksia?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Löysin tälläisen tiedon:Treatment of Herpes in Pregnancy

Current recommendations by the American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) are to treat all primary outbreaks of genital herpes with antiviral medications, including primary outbreaks in pregnant women. The antiviral medications available to treat genital herpes are acyclovir, famciclovir (Famvir), and valacyclovir (Valtrex). Acyclovir has the most data on the safety of use in pregnancy. A registry of over 1000 pregnant women who were exposed to acyclovir during early pregnancy suggests that acyclovir is probably safe as there were no increases in birth defects.

Vierailija

ei vaikuttanut mitenkään vauvaan, mulla oli itseasiassa sama tilanne kuin sulle eli en ollut varma olenko raskaana kun määrättiin kuuri.

nyt on terve tyttöli, vielä n. rv36 annettiin estolääkitys ja kaikki sujui hyvin!onnea teille!

Vierailija

Nyt kyselin lekurilta lapsettomu. hoitojen yhteydessä, että mites nyt sitten jatkossa? Se sano,että ennen synnytystä estolääkitys ja sillä sipuli. Eli tuskin on haitallinen, jos sitä määrätään ihan estohoitoonkin. Lisäksi sanoi, ettei ole vaarallinen sikiölle muuten kuin synnytyksessä ja ko. estolääkkeet varmistavat sen,ettei sitä ole synnytyksen yhteydessä.

Vierailija

että tämä naistentautien erikoislääkäri määräsi minulle tämän lääkkeen vaikka tiesi että saatan olla raskaana. No, nyt totisesti toivon että en ole!

Vierailija

Tämä on ihan kamalaa, ikinä minulla ei ole ollut oireita eikä mitään ja nyt..... Kai ne lääkärit sitten tietää mitä uskaltavat määrätä. Voisikohan olla että raskaus jotenkin aktivoi herpeksen? Siis olettaen että olen raskaana.

Vierailija

PalauteLääkkeetAcyrax

Reseptivalmiste

Orion Pharma

Vaikuttavat aineet: Asikloviiri (viruksiin vaikuttava antibiootti).

Lääkemuodot: Tabletti 200, 400 tai 800 mg. Myös laskimoon annettavassa muodossa.

Käyttötarkoitukset: Herpeslääke. Myös vyöruusun ja vesirokon hoitoon.Pakkausseloste:

ACYRAXAcyrax 200 mg tableteissa on vaikuttavaa ainetta, asikloviiriä 200 mg:aa. Lisäksi lääke sisältää apuaineina mikrokiteistä sel uloosaa, hypromelloosia, natriumtärkkelysglykolaattia (tyyppi A), magnesiumstearaattia.

Acyrax 400 mg tableteissa on vaikuttavaa ainetta, asikloviiriä 400 mg:aa. Lisäksi lääke sisältää apuaineina mikrokiteistä selluloosaa, hypromelloosia, natriumtärkkelysglykolaattia (tyyppi A), magnesiumstearaattia.

Acyrax 800 mg tableteissa on vaikuttavaa ainetta, asikloviiriä 800 mg:aa. Lisäksi lääke sisältää apuaineina mikrokiteistä selluloosaa, hypromelloosia, natriumtärkkelysglykolaattia (tyyppi A), magnesiumstearaattia.Myyntiluvan haltija ja valmistaja:

Orion-yhtymä Oyj

PL 65

02101 Espoo1. MITÄ ACYRAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄNAcyrax-tablettien sisältämä asikloviiri on herpesviruslääke. Se kerääntyy viruksen infektoimiin soluihin ja aktivoituu niissä. Se tehoaa hyvin Herpes simplex tyyppi 1 ja 2 ­viruksiin (herpesinfektiot) ja kohtalaisesti Varicella zoster ­virukseen (vesirokko ja vyöruusu).Acyraxin käyttöaiheet:

¿ Herpes simplex ­viruksen aiheuttamat ihon ja limakalvojen tulehdukset mukaan lukien sukupuolielinten herpesinfektiot.

¿ Usein toistuvien herpesinfektioiden estohoito potilailla, joilla on normaali immuunivaste.

¿ Toistuvien herpesinfektioiden estohoito potilailla, joilla on heikentynyt immuunivaste.

¿ Vyöruusun hoito.

¿ Vesirokon hoito potilailla, joille taudin katsotaan olevan vaarallinen esimerkiksi muun sairauden vuoksi.2. MITÄ TULEE HUOMIOIDA ENNEN ACYRAXIN KÄYTTÖÄAcyraxia ei tule käyttää, jos:

· olette yliherkkä asikloviirille tai jollekin muulle valmisteen aineosalle.Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa, jos

· munuaistoimintanne on heikentynyt (annoksen pienentäminen voi olla tarpeen).

Kertokaa lääkärillenne, jos jokin yllä mainituista koskee tai on koskenut Teitä.Käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Acyraxin käyttöä raskauden aikana tulee välttää, koska kokemukset raskaudenaikaisesta asikloviirihoidosta ovat vähäiset. Koska asikloviiri erittyy äidinmaitoon, Acyraxin käyttöä tulee välttää myös imetyksen aikana. Keskustelkaa lääkkeen käytöstä lääkärinne kanssa, jos tulette raskaaksi tai jos harkitsette raskautta ja imettämistä.Ajaminen ja koneiden käyttö

Asikloviiri ei vaikuta ajokykyyn eikä kykyyn käyttää koneita.Muiden lääkkeiden käyttö

Kertokaa kaikista käytössänne olevista lääkkeistä ja luontaistuotteista Teitä hoitavalle lääkärille ja noudattakaa niiden käytössä lääkärinne antamia ohjeita. Tämä koskee sekä reseptilääkkeitä että ilman reseptiä saatavia lääkkeitä. Muistakaa myös mainita, jos olette äskettäin käyttänyt jotain lääkettä. Acyraxin ja probenesidin (kihtilääke) samanaikaista käyttöä tulee välttää, koska yhteiskäytössä asikloviirin vaikutus saattaa voimistua ja pidentyä. Kertokaa lääkärillenne myös, jos Teillä on muita sairauksia tai allergioita. Muistakaa mainita Acyraxin käytöstä tulevien lääkärissä käyntien yhteydessä.3. MITEN ACYRAXIA KÄYTETÄÄNLääkärinne on määrännyt Teille ja sairauteenne sopivan annostuksen sekä hoidon keston. Noudattakaa tarkoin lääkärin ohjetta. Annostusta ei tule muuttaa omatoimisesti. Jos Acyraxin vaikutus on mielestänne liian voimakas tai liian heikko, ottakaa yhteys lääkäriinne tai apteekkiin.Tärkeää

Lääkkeen vaikutus pysyy tasaisena, kun sen ottaa aina samaan aikaan vuorokaudesta. Tällä tavalla lääkkeen myös muistaa ottaa parhaiten. Lääke tulee muistaa ottaa säännöllisesti.Jos lääkeannos unohtuu:

Jos unohdatte ottaa annoksen, jättäkää se väliin ja ottakaa seuraava annos niin pian kuin mahdollista. Älkää koskaan ottako kaksinkertaista annosta tai kahta annosta peräkkäin. Varmistakaa ennen lomalle tai matkalle lähtöä, että Teillä on lääkettä tarpeeksi.Yliannostus

Ottakaa välittömästi yhteys lääkäriin, jos otatte (tai joku muu ottaa) vahingossa liian suuren annoksen lääkettä.4. ACYRAXIN MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSETAcyrax saattaa joskus aiheuttaa haittavaikutuksia. Tavallisia asikloviirin haittavaikutuksia ovat:

- Lievät ruoansulatuskanavan oireet (pahoinvointi, oksentelu, ripuli)

- Ihottuma, joka häviää hoidon loputtua

- Päänsärky

Harvinaisia asikloviirin haittavaikutuksia ovat ohimenevät hermostolliset oireet (huimaus, sekavuus, uneliaisuus tai aistiharhat). Näitä oireita esiintyy useimmiten potilailla, joilla on heikentynyt munuaistoiminta tai muita haittavaikutuksille altistavia tekijöitä. Kertokaa lääkärillenne tai apteekkiin myös kaikista muista hoidon aikana mahdollisesti ilmenevistä haittavaikutuksista.5. ACYRAXIN SÄILYTYS

Acyrax säilytetään huoneenlämmössä (15-25 °C).Kestoaika

Käytettävä ennen -merkintä on kotelossa ja etiketissä. Valmistetta ei tule käyttää tämän ajankohdan jälkeen.Muita ohjeita

Ei lasten ulottuville. Käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet voi toimittaa apteekkiin hävitettäväksi.Vierailija

http://www.tohtori.fi sivujen lääke opas sanoo, että asikloviirin käyttöä tulee välttää raskauden aikana koska tutkimustulokset sikiöön kohdistuvista haitoista ovat vähäiset.Musita sit ettet saa synnyttää alateitse, jos sulla on rakkuloita kun synnytys käynnistyy!

Vierailija

herpeksen estolääkityksenä (parin viikon kuuri), jotta voisi synnyttää alateitse. Mutta alkuraskauden aikana tilanne voi olla toinen? Sikiöhän on suojassa kohdussa niiltä rokahtumilta eli jos ei oo kauheen paha herpes niin voisi pärjätä ilman lääkkeitäkin? Itse sain apteekeista vähän ristiriitaista tietoa niistä voidemaisista herpeslääkkeistä, mitä saa ilman reseptiä. Toisten mielestä oli ok, toisten ei. Ota nyt selvää tuosta...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat