miksi ei saisi paistaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

olen tässä ihmetellyt kun kaikissa oppaissa ja vihkosissa kielletään antamasta vauvalle paistettua ruokaa ja suositellaan keittämistä tai uunissa hauduttamista. tyttöni on nyt 10kk ja kyllästyttää antaa purkkiruokaa mutta laitan aina ruuan paistinpannulla tai wokissa, joten hirveäksi häsläämiseksi menisi monen ruuan teko... tyttö kun kuitenkin voisi jo syödä lähes samaa kuin me aikuisetkin. en edes osaa tehdä mitään kastikkeita yms. keittämällä kattilassa. teen aina kaikki jauheliha , kana ym kastikkeet pannussa ruskistetun lihan päälle suoraan. käytän aina vähän rasvaa ja sekin oliiviöljyä, joten tietääkö joku miksi en voisi antaa näitä ruokia lapselleni?

Kommentit (6)

Vierailija

-Girl-:

Lainaus:


Ite teen aina kastikkeet siten että laitan vehnäjauhoja ja vettä pieneen purkkiin ja sekoitan, paistan lihan pannussa ja lisään suurusteen...




Paistat lihan pannulla = juuri sitä paistamista.

Vierailija

teflon tms. -pintaisella pannulla vähärasvaista lihaa omassa rasvassaan, ei siis lisättyä rasvaa.

useinmiten kuitenkin keitän, mutta esim jauhelihan saatan paistaa. ihan ok mun mielestä ja oli maininta neuvolasta saadussa ruokavihkosessakin :)

poika siis nyt 9kk.

Vierailija

siihen tulee karsinogeeneja (syöpää aiheuttavia aineita), keittäessä näitä ei synny. Tuossa nyt joku syy miksi lasten ruokaa ei tulisi paistaa.



Kaisu

Vierailija


Kyllähän se kastike hautuu (eikä paistu) kypsäksi, jos vain alkuun hetken paistat. Karsinogeenejä syntyy ruskistumisvaiheessa, eli jos vain pyöräytät pannulla ja lisäät sitten jo nesteen, niin pitäisi olla ok.



Keitto/haudutus on meille aikuisillekin muuten terveellisempää kuin paistaminen :)



Teepä vaikka uunissa jotakin laatikoita (makaronilaatikko, liha-peruna-laatikko, lohilaatikko jne.). Ne on kaikkein terveellisimpiä.

:)

Vierailija

Näin se ei " paistu" pannulla....



Ite teen aina kastikkeet siten että laitan vehnäjauhoja ja vettä pieneen purkkiin ja sekoitan, paistan lihan pannussa ja lisään suurusteen... Se yleensä paksuuntuu lämmetessä jotenka lisään hieman kermaa, vettä tai maitoa joukkoon ettei ole liian paksua...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat