Missä olisi ohjeita juhlavaan täytekakkuun, siis todella juhlavaan..ei mitään ällömakeaa

Vierailija

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Maku voi olla hyvä ellei parempikin kuin kaupan kakun, mutta aina ne on sellasia kotikutoisen näköisiä kuitenkin. Ei millään pahalla.

Vierailija

jos laittaisit väliin vaikka hilloja(lakkoja) ja vaikka karpaloita ja kostuttaisi hillamehulla.päälle voi kokeilla rahkaa jossa marjoja siemenettömänä survoksena makua antamassa ja tuoreita karpaloita koristeeksi,jos vähän saa olla makeuttakin niin sitten pikkuisen kinuskia koristeeksi.

Vierailija

ei välttämättä tarpeeksi juhlava,mutta...

tavallinen sokerikakkupohja (1lasi munia,1sokeria ja 1jauhoja)mutta korvaa 1/3 jauhoista mantelijauheella.paista,jäähdytä ja halkaise.

kostuta liemellä jossa 1/3 amarettoa,1/3 vettä ja 1/3 tuorepuristettua appelsiinimehua.

väliin" mössö" jossa mascarponejuustoa,kermavaahtoa,aitoa vaniljaa,raastettua appelsiininkuorta ja sopiva liraus sitä mehua.(ja sokeria tietty...)voi rouhia vähän tummaa suklaata myös jos siitä tykkää.

päälle appelsiini ja/tai mandariini" fileitä" jotka kiillotetaan hyytelöllä.pursota reunoille joko pelkkää vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai kermavaahto-mascarpone sekoitusta.ja sitten reunoille koristekiemuroita sulatetusta tummasta suklaasta.

toinen täyte samalla kakkupohjalle vois olla jos kostuttaisi konjakki-sokeriliemellä,laittaisi väliin valkosuklaamoussea(esim,valkosuklaa-ranskankerma-kermavaahto-vanilja)

ja mansikkaviipaleita runsaasti.

päälle valkosuklaakuorrute,reunoille hiukan paahdettuja mantelilastuja ja päälle voi vaikka tehdä kuvioita maito-tai tummasta suklaasta.

haluatko vielä lisää ohjeita?

Vierailija

Mansikkakakku marsipaanireunuksella



Leivo tavallinen kakkupohja ja täytä se haluamallasi täytteellä. Levitä kakun reunoille ja päälle ohut kerros aprikoosimarmeladia tms. Lado päälle vielä osittain jäisiä mansikoita vieriviereen.



Tee hyytelö: Liota 4 liivatinlehteä vedessä n. 5 min. Tee reilu 2 dl vahvaa marjamehua. Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata liivatinlehdet veteen. Sekoita sulatetut liivatteet mehun joukkoon ja laita pieneksi hetkeksi jääkaappiin. Levitä mehu pullasudilla marjojen päälle.



Ota n. 250 g mantelimassaa (joko valmiiksi värjättyä tai jos pidät sotkusta, värjää itse karamellivärillä). Ota leivinpaperista pala, joka riittää kakun ympäri ja taita se pitkittäin kahtia. Rullaa mantelimassasta pötkö, joka on kutakuinkin oikean pituinen ja taputtele se paperille käsin ohueksi suht. tasaiseksi levyksi. Kauli mantelimassa kakun korkuiseksi paperin välissä. Leikkaa reunus oikean korkuiseksi PAPERIN KANSSA ja nosta paperin avulla reunus kakun ympärille. Painele marsipaanin päät yhteen. Lisäjuhlavuutta halutessasi voit vielä laittaa kakun ympärille silkkinauhan.



Ruudullinen kakku



Leivo kaksi (tai neljä) ohutta kakkupohjaa, joista toisen värjäät kaakaojauheella ruskeaksi. Leikkaa pohjat kolmeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (keskeltä lasilla, välistä esim. jollain sopivalla kulholla). Irrota palaset varovasti ja laita ne sekaisin (alimpaan kerrokseen ulos ruskea, keskelle vaalea ja sisälle ruskea, ylempään kerrokseen ulos vaalea, keskelle ruskea ja sisälle vaalea). Kuorruta suklaakuorrutuksella ja koristele esim. hopeapalloilla tai suklaakoristeilla.



Kun kakun leikkaa, näyttää palanen sivulta katsoen shakkiruudulliselta!

Vierailija

Meillä diabeetikkomies ja tehnyt aina täyttärit hedelmäsokerista, mansikkahillon sijasta Piltti-mansikkasosetta ja tuoretta hedelmää päälle. PALJON parempaa muutenkin kuin just ne äklömakeat suuntahmaaja-kakut joita tuputetaan useimmissa juhlissa.

Vierailija

Jos raikasta kakkua haluat, tee hedelmista. Kiwisurvos on kiva, banaani pehmentaa makua. pirteytta voi ehda myos kirpeilla hilloilla: sitruunaa, karviaista, punaherukkaa... Noihin voi yhdistaa vaikka rahkaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta.



Kostuttaa voi vaikka vissyn ja likoorin sekoituksella (likoori sinallaan on aika makeaa), tulee kiva aromi. Tai sitruunalimpparilla.

Vierailija

Ei sellasia superjuhlakakkuja kukaan kotileipuri osaa vääntää, vaikka maun sais kohdalleen niin edustava ulkonäkö jää aina uupumaan.

Vierailija

Yleensä kakun täyte on aika samankaltainen; toki voit kokeilla erilaisia mousse-tyyppisiä vaihtoehtoja tai valmistaa esim. kreemin.



Juhlavuus tulee esiin kuitenkin erityisesti kakun ulkomuodossa. Sinuna panostaisin siihen, makuasiat ovat kuitenkin pitkälti makuasioita ja vieraasi varmasti pitävät ihan " tavallisistakin" kakuntäytteistä...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat