Muutto kotkaan kiinnostaisi...kertokaahan kokemuksianne!

Vierailija

Eli ikinä en ole kotkassa käynyt ja silti sinne kuulopuheiden perusteella haluaisin muuttaa : )Mitä paikkoja suosittelette? Haluaisin siis asunnon läheltä keskustaa, kävelymatkan päästä.Hyviä ja huonoja kokemuksia paikasta? Ja miten siellä menee hoitorahat ja onko esim.kuntalisää? Meillä siis kaksi pientä lasta.Minkälaisesta asunnosta voisi haaveilla kun rahaa olisi asuntoon laittaa n.170.000-180.000e?Asiallisia kommentteja kiitos : )

Kommentit (14)

Vierailija

Kertoisitko mitä hyvää ole Kotkasta kuullut? Itse siellä yli 20 vuotta asuneena en tällä hetkellä haluaisi sinne takaisin kuin ehkä sen takia, että lapset olisivat lähellä isovanhempiaan. Jos en nyt ihan väärin muista, niin siellä on ollut ainakin puhetta Kotka-lisän poistamisesta, ellei ole jo sitten poistettu. Neuvolapalveluita on ainakin karsittu. Kotkan keskusta on täysin kuollut ja kauppoja saa etsiä. Suurin osa ihmisistä kulkee tuulipuvuissa ja kauhistelee jos kaupunkiin on saapunut tummaihoinen ;) Eli omat ajatukseni ko. kaupungista eivät ole kovin maireat. Parhaita asuinalueita lapsiperheille ovat Mussalo ja Aittakorpi. Mussalo on suht lähellä keskustaa ja Aittakorpi n. 7km päässä, eli ei kaukana sekään. 170 000 eurolla saa Kotkasta jo ihan mukavankokoisen omakotitalon.

Vierailija

Kotka on mukava merikaupunki. Päivähoitopaikkoja löytyy kaikille halukkaille ja kotkalisäkin on saatavilla. Mussalo on suosittu asuinalue lapsiperheiden keskuudessa, mutta itse en sinne muuttaisi sen ahtauden takia. Mukavia asuinalueita löytyy paljon muitakin riippuu vähän siitä mitä haluatte.

Vierailija

Älä nyt hyvä ihminen sinne vapaaehtoisesti muuta! Kyllä täältä kotimaasta löytyy paljon parempia paikkoja asua kuin joku hemmetin Kotka...

No, jos tykkää saasteista, hajuista, bultsareista, Venäläisistä, vesisateesta talvisin jne.. Se paikka on vielä niin syrjässä kaikesta. Kaikkialle on pitkä matka ellei sitten Venäjällä tykkää ravata?

Jos olisi pakko muuttaa sinne niin muuttaisin Sapokkaan. Mussalo on aika täyteen ahdettu paikka ja jotenkin syrjässä. Aittakorpi tosi synkän näkönen paikka! Sinne ei ikinä... Ja sitten on se asuntomessualue, sielä ehkä vois asua?

Muuttakaa mieluummin esim. Pyhtäälle meren rannalle asumaan taikka Porvooseen. Tai sitten Tampereelle!

Mutta sitä en kyllä käsittänyt että miten te voitte tuosta noin vain valita paikkakunnan? Ettekö käy ollenkaan töissä?

Vierailija

-Kotka-lisän lopettamisesta luovuttiin, eli kuntalisä on

-päivähoitopaikkoja käsittääkseni riittää

-säästötoimenpiteitä on etenkin sos. ja teveyspalveluissa, mutta vielä ne silti toimii ja säästöhommia taitaa olla jokapaikassa muallakin tätä nykyä

-keskustaa kehitetään ja rakennetaan nykyaikaisemmaksi (niellyt paljon rahaa, ei miellytä kaikkia, mm. toriparkki) joten tällä hetkellä kaupunkikuva aika kamala ja myllätty, mutta varmasti hieno kauppakeskus, kävelykatu ym. tulossa kun ensivuonna valmistuu

-asuinalueissa on eroja; tosiaan joissakin paikoissa enemmän pakolaisia, romaneja, työttömiä, eläkeläisiä ja toisissa lapsiperheitä (kaipa näitä erilaisia alueita on joka kaupungissa)Mitä tarkalleen ottaen haluaist vielä tietää?

Vierailija

joo, kotkansaaren keskustassa on kaikki kadut auki, sekä tori, kun uutta kauppakeskusta rakennetaan. sinne tulee h&m, lindex. kappaahl jne. mutta valmistuu kait 2006.jumalniemen kauppakeskus palvelee, hemtex, anttila, seppälä cm,jysk,tiimari jne. toki pikku liikkeitä on siellä täällä. tummaihoisia on jonkun verran, ja moku-perheitä(mekin olemme).

aika turvallinen kaupuki noin yleisesti ottaen. tervetuloa!

Vierailija

asumme helsingissä tällä hetkellä ja ei täällä ole mitään miksi tänne jäisi. siis on toki ystävät ym...mutta kyllähän niitäkin voi sitten kutsua koko viikonlopuksi kylään, jos siltä tuntuu.t.ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat