Pikaisia neuvoja kaivataan! (vehnäaltistuksesta)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Meidän 1-vuotiaalle tehdään vehnäaltistusta kotona, joka on jatkunut nyt n. viikon. Iho ei ole toistaiseksi oireillut ja kakkapuolikin on ollut toimivaa.Nyt huomasin kuitenkin vyötäröllä kaksi isoa vaaleaa, vesikellomaista läiskää. Ympärillä punoitusta. Mikään ei ole mielestäni päässyt hinkkaamaan noin voimakkaasti. Aikaisemmin ei ole lapsellamme ollut vastaavanlaisia.Ovatko nuo läiskät mielestäsi allergiaoire ja jotenkin viljalle tyypillisiä? Onko jollakulla omakohtaista kokemusta?Kiitos.

Kommentit (6)

Vierailija

että reaktiotavat ja ihottumat on kovin yksilöllisiä eikä niitä miten oma lapsi on reagoinut voi verrata toiseen. Kyllä meillä vanhemmalle leviää keholle voikakas urticaria, jos saisi vehnää. Eli jos ap olet epävarma oireesta, niin käy näyttämässä terveyskeskuksessa tai muualla, missä ammatti-ihmiset voivat katsoa ja sitä kautta helpommin kertoa mitä ne ovat. Näin netin välityksellä ne voi olla ihan mitä vaan, kun ei näe. Mutta kerran vehnäaltistus on menoillaan, niin kannattaa aina pitää sekin mahdollisuus mielessä, että oudot ihooireet yms. voivat olla allergiaoire.

Vierailija

tyypillinen vehnäallergiasta johtuva ihottuma on pientä punaista näppylää laajemmalla alueella. Meidän tytölläkin sellaista tuli vehnäaltistuksessa välittömästi. En silti valitettavasti osaa sanoa, voisivatko nuo lapsesi läiskät johtua vehnästä.

Vierailija

Vaikea sanoa mistä tulivat. Poika tutkittiin läpikotaisin ja oli 2 vkoa jopa sairaalassakin.Läikät (miksi nyt nimitetäänkään) olivat jopa lähes aikuisen kämmenen kokoisia. Reunat kohollaan. Ei ollenkaan tavallisen nokkosrokon näköisiä, vaikkakin kokenut lastenlääkäri epäili niiden vahvasti olevan sitä. Mutta tosi itse en uskonut. Joku vilja ehkä oli ne aiheuttanut, kun kokeiltu oli riisiä ja kauraa. Saattoivat olla epäpuhtaita eli sis. vehnää. Uskosin, että oli todennäköisin selvitys. Myös rasvaa näkyi kakassa ja kakka oli välillä ihan valkoistaja kellui. Maksa+sappi+haima ok, sitten sairaalan kokeissa. Vauvaiässä pitkittynyttä keltaisuutta.Puhtaasta riisistä tullut myöhemmin tav. nokkosrokko + oksentelu + suolioireita (vihreä kakka) + itkuisuus + ärtyneisyys + valvoskelua yöllä + ruokahaluttomuutta. Puhdas kauraa kokeillaan nyt 2 x. Siitäkään ei vastaavia läikkiä nyt. Joten olisko ollut vehnän syytä noi läiskät, kun en osannut tuolloin aloitella puhtailla merkeillä.Toki varmuutta noihin läiskiin ei saatu. Ekaksi lääkäri ehdotti pesuaineita, kireitä vaatteita jne. Kokeilitko muuten antaa allergialääkettä? Lähtivätkö? Meillä kesti viikon verran, lääkkeestä huolimatta. En enää kovin hyvin muista, mutta löytäisitkö haulla: kirjoittelin paniikissa tänne joulukuussa 2004 ja tammi-helmikuussa 2005, jos oikein muistan.Vie lapsi lääkäriin näytille ja ota kotona valokuvat läikästä.Vierailija

Kyllähän noita läiskiä nokkosihottumaksi meinattiin. Tuli vielä lisää ja levisi. Lapsella vaan alkoi samoihin aikoihin (oletettu) flunssa, joka voi virustautina aiheuttaa myös samantyyppistä ihottumaa. Vehnä jätettiin pois siihen saakka, kunnes lapsi on kokonaan terve. Nyt odotetaan sitä päivää ja aloitetaan sitten vehnäaltistus uudestaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat