alv raja 8500e ja kotimyynti

Vierailija

minua pyydettiin kosmetiikan jälleenmyyjäksi.miten nämä alv ja y-tunnukset jne menevät? milloin ne kannattaa hommata? ajattelin tätä tehdä toistaiseksi ennen kuin palaan töihin. mitään sopimuksi en ole vielä allekirjoittanut.jos ajattelen että saisin myytyä esim. 300e:lla tuotteita kuussa niin se tekisi 3600e vuodessa. katsotaanko tämä alv raja tuotteen myyntihinnasta vaiko koko liikevaihdosta eli tulot ja menot.miten muut kotimyyjät olette hoitaneet nämä?

entäs nämä jotkut palkintomatkat, miten ne ilmoitetaan verottajalle jos ei tiedä matkan arvoa?

Kommentit (10)

Vierailija

mitä velvoitteita se y- tunnus tuo tullessaan? jos minulla se on niin katsotaanko minut yrittäjäksi/ elinkeinon harjoittajaksi? tuleeko silloin kaikki nämä yel maksut jne mitä kaikkia siinä niitä on...Olen kotona lasten kanssa ja se olisi vaihtelua. töihin olisi sitten tarkoitus palata myöhemmin.

Vierailija

y-tunnus ei velvoita alv maksuun. Se antaa vain mahdollisuuden maksaa ennakkoveroja vuoden aikana, ettei tule mätkyjä. Kaupparekisteriinkään ei tarvi ilmoittautua vaikka ottaa y-tunnuksen (se rekisteri maksaa).

Toi liitonpäiväraha- juttu pitää tarkistaa liitosta. Mulla ei ole ollut mitään muuta työtä, joten en tiedä. mutta käytännössä myyntihommista jää usein tosi vähän tuloja kun osaa ottaa kaikki vähennykset huomioon. Silloin tuskin hävittää päivärahaa.

Kun on y-tunnus, teet yrittäjäveroilmoituksen. Monimutkainen viritys, johon kirjataan kaikki myynnit, kaikki ostot, kaikki vähennytkset kuten autolla ajamiset, tietokoneen ostot, kampaajakäynnit jne... Mainitsemasi kirjanpidot riittävät. Tapahtumamyynneistä ei tarvi edes olla kuittia, kunhan jotkut muistiinpanot. Veroilmoituksessa lasketaan sitten todellinen tulo, jonka mukaan verotus määräytyy.

Vierailija

olette homman hoitaneet jotka olette toisen palveluksessa? miten hyvin teidän kotimyynti firma on ohjeistanut teitä ja antanut vinkkejä toimimiseen?onko teillä asiasta ihan koulutuksia?

missä vaiheessa olette ( paljonko myyntiä/kk) olette laittaneet firman ja jääneet pelkästään kotimyynnistä saatujen tuottojen varaan?

Vierailija

Y-tunnus ei automaattisesti tarkoita yrittäjyyttä. Jos toiminta on vähäistä, kyseessä on yleensä harrastustoiminta, ei velvoita mihinkään yel-maksuihin tms eikä edes täyttämään 5-lomaketta, riittää kun ilmoittaa toiminnan tulot ja menot.

Vierailija

jos sulla on y- tunnus jäät omasta oikeasta työstä työttömäksi niin saako ihan normaalisti liitonpäivärahan vai katsotaanko silloin yrittäjäksi?miten kirjanpito täytyy laittaa, riittääkö että pitää ostokuitit tallessa ja pankkisiirron tositteet ja mahd. käteisostosta tekee kuitin?

oletteko laittaneet veroilmoitukseen käteen jäävän tulon menojen jälkeen vai tuotteista saadun hinnan.tiedän, olen ihan pölkky.

Vierailija

Paitsi tietysti verottajalle ne tulot eli myynti - ostot. Vähennyksistä (auto yms) en ole ihan varma saako vähentää jos ei ole yrittäjä. Kysy verotoimistosta.

Vierailija

alv:n raja katsotaan myyntihinnasta. Ekana vuonna tuskin raja ylittyy. Mieti sitte vuoden vaihteessa miltä tuntuu. Alv on aika riesa.

Y-tunnuksen voi kyllä ottaa heti, siitä ei ole mitään kuluja tai velvollisuuksia.

Palkintomatkoista en tiedä kun meillä ei niitä ole. Kysy firmasta.

Vierailija

Mene osoitteeseen www.vero.fi ja hae hakusanalla y-tunnus.Täytä ohjeen mukainen lomake ja lähetä se ohjeen mukaiseen osoitteeseen eli Patentti- ja rekisterihallitukseen. Sama paikka voi auttaa lomakkeen täytössä.alv-velvollinen et vielä ole kun jo tuli selväksikin.Seuraavaksi otat yhteyttä verotoimistoon, joka on velvollinen neuvomaan sinua verotuksen osalta.Noin pienestä myynnistä riittää yksinkertainen kirjanpito eli myyntitapahtumat ja ostot ylös kirjattuna yksinkertaisena listana.Veroilmoituksen tekeminen ei ole myöskään monimutkaista kunhan nuo myynnit ja ostot on kirjattu ylös. Säilytä kaikki kuitit esim. tietokoneen ostoista ja muista kuluista jotka katsot aiheutuneeksi tästä liiketoiminnasta. Verotoimisto neuvoo mitä voit vähentää kuluja verotuksessa. Saat mm. vähentää puhelinkuluja, laajakaistamaksuja ja matkakuluja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat