Seuraa 

Toivottavasti joku jaksaa lukea, koska taitaa tulla pitkä sepostus..

Poika täyttää viikon päästä 4kk. Pikku vauvava oli todella hyvä iho. Olemme kestoilleet ja iho vaikuttanut tykkäävän. 2,5kk vauvan kanssa olin matkalla ja sitä ennen iho vatsan alueelta ja nivusista vähän punoitti. Matkalla jouduin käyttämään kertiksiä ja iho meni kuivaksi ja punaiseksi ja vaippareuna vähän pienille haavoille. Rasvasin päivittäin mutta kun tulin Suomeen takaisin oli iho jo aika pahan. Kävimme yksityisellä lastenlääkärillä (iho oli vieläkin pahentunut ja punainen ja ulottuin rintojen alueelle asti punaisina pilkkuina), joka diagnosoi vaippaihottuma+hiiva. Saimme Dactacort kortisonia käyttö alle viikko + Dactarin hiivalääke+ päälle vielä kosteutta hylkivä Ceridal perusrasva. Kävimme maanantaina silloin lääkärissä ja to oli " jälkitarkastus" . Iho näytti paranemaan päin ja lääkäri oli tyytyväinen vaikka vielä punoitusta ja kuivuutta. Jatkoimme hiivarasvaa vielä viikon. Iho on kuitenkin aivan samanlainen ja jonain päivinä todella paha ja joinain päivinä ikäänkuin parempi. Lääkäri suositteli kosteutta imeviä kertakäyttö Pamperseja ja olemme nyt viimeiset kolme viikkoa niitä käyttäneetkin, mutta eipä vaikutusta. Vauvan iho kutisee ja ongelma-alueet on korvan taustat, kaikki taipeet, maha-alue ja nivuset, peppu. Koko iho on kauttaaltaan pientä pilkkua ja kuiva: jalat nilkkoihin asti, kädet, selkä, päänahka...

Onkohan hiivaa vai jotakin allergiaa mahd. miten ruoka-aineallergioita selvitetään? Poika siis viikon päästä 4kk ja haluaisin jatkaa imettämistä. Poika on hoidossa muutamana päivänä viikossa ja saa tuolloin tuttelia/nania. Joskus mahaa kipristelee ja pierettää ja on itkuinen mutta tällähän ei välttämättä ole mitään tekemistä tän iho jutun kanssa. Tosin hoitaja sanoi, että välillä kun on syöttänyt pullosta korviketta (lapsi olut vähissä vaatteissa), niin vatsan alueen iho lehahtanut punaiseksi ja hetken kuluttua punaisuus vähentynyt. Liekö joku hormonaalinen juttu?

Olen antanut muutamina päivinä maissivelliä plandattuna tutteliin ja poikaa tuntuu pierettävän normaalia enemmän. En taidakaan vielä aloittaa kiinteitä, jos tulee jotain ruoka-aine tutkimuksia.

Miten sitkeä hiiva voi olla? Onko kokemuksia? minkä ikäinen lapsi ollut? onko saaanut reseptilääkkeet?

Vauva ei näytä kärsivän muuten hirveästi mutta yrittää raapia vaatteidenkin läpi!

Ottaisin todella mielelläni muiden kokemuksia vastaan!!!

Niin ja syön itse terveellisesti ja monipuolisesti...mutta miten selvitetään nuo ruoka-aineallergiat?

Kommentit (1)

ja on " kärsinyt" kuivasta ihosta. Iholla on kuivia läiskiä ja poika myös pulauttelee,mutta ei ripuloi eikä piereskele. Viimeksi lääkärillä käydessämme lääkäri oli sitä mieltä että ihottuma voisi johtua maitoallergiasta. Poika on saanut korviketta kuukauden päivät ja iho on siitä asti ollut kuiva. Poskiin ja päähän on ilmestynyt myös ihottumaa.

Meille onkin nyt sitten varattu labra-aika maitovasta-ainetestiin. Jos testi positiivinen niin siirrytään erikoiskorvikkeeseen ja katsotaan häviääkö ihottuma. Jos olisin vielä imettänyt olisi lääkäri määrännyt minulle maidottoman dietin.Mielestäni voisit kysyä noita testejä ja saisit ainakin jotakin suuntaa ihottumalle. Ainahan ruoka-aineallergiat ei näy testissä mutta suurin osa kyllä.Meillä annettiin myös Lipolan nimistä rasvaa tuohon ihottumaan ja kortisonivoidetta ohuelti viikon kuuri poskiin ja päähän. Kaksi päivää on kortisonia laitettu ja ihottuma niiltä osin hävinnyt.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat