Pikakyssäri! Mitkä makeutusaineet raskaana kiellettyjä?? (ev)

Vierailija

Kommentit (7)

Vierailija

http://www.espoo.fi/xsl_perussivu_alasivuilla.asp?path=1;606;608;32661;3...Sokeri on puhdasta hiilihydraattia eli se nostaa verensokeria nopeasti. Tavallista sokeria eli sakkaroosia raskausdiabeetikko voi käyttää ruokavaliossaan pieniä määriä. Makeiden leivonnaisten ja karkkien kerta-annos on hyvä pitää kohtuullisena, esimerkiksi yksi pikkupulla tai jäätelötuutti. Leivonnassa voi käyttää tavallista sokeria. Myös fruktoosi eli hedelmäsokeri sekä sokerialkoholit (mm. sorbitoli, ksylitoli) nostavat verensokeria.Hiilihydraatteja sisältävät eli verensokeriin vaikuttavat makeutteet:

- sakkaroosi eli tavallinen sokeri

- hedelmäsokeri eli fruktoosi

- hunaja ja siirappi

- sokerialkoholit esim. ksylitoli, sorbitoli, maltitoli, mannitoli.Keinotekoiset makeutusaineet

Jos tekee mieli makeaa eikä halua verensokerin kohoavan, voi makeuttajana käyttää keinotekoisia makeutusaineita. Makeutusaineet, jotka eivät sisällä energiaa/hiilihydraatteja eivätkä vaikuta verensokeriin:

- aspartaami (E 951)

- asesulfaami K (E 950)

- taumatiini (E 957)

- neohesperidiini DC (E 959).Luettelossa olevat makeutusaineet ovat kaikki sallittuja myös raskaana oleville. Keinotekoisille makeutusaineille on määritetty päivittäiset enimmäiskäyttömäärät. Keinotekoisista makeutusaineista raskaana olevan on siis turvallisinta valita aspartaamia tai asesulfaami K:ta sisältäviä elintarvikkeita, sillä niiden päivittäiset enimmäiskäyttösuositukset eivät normaalikäytöllä ylity.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat