Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

8-kuukautisen hoitoon jättämisestä

Vierailija

Miten ihmeessä toimimme. ei ole isovanhempia tai läheisiä sukulaisia mailla halmeilla ja meidät on kutsuttu häihin jonne ei lapsia haluta :(, ei siinä mitään, ymmärrän täysin mutta en tiedä mitä tehdä! häät ovat vielä eri paikkakunnalla ja imetänkin vielä. 8-kuukauden ikäinen vierastaa tosi pahasti, joten kurjalta tuntuu jättää hoitoon puolitutuille (jotka kyllä mielellään hoitavat). Miten se ilta mahtaa edetä? Huutaako tyttö paniikissa koko ajan? Entä minä siellä häissä, iloitsen kun kerrankin saa juoda viinaa ja juon sitä sitten eroahdistukseeni iloisin mielin vai...;(millä mielin te jätätte noin pientä hoitoon? Katoaako paniikkivierastus illan myötä?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Minä ja mieheni jouduimme yllättäen viikoksi kesällä 2004 puolivuotiaan poikavauvan kanssa. Emmekä olleet nähneet vauvaa ikinä. Mutta 3 tuntia olivat pojan vanhemmat meillä ja totuttivat pojan meihin. Sitten menivät eivätkä soitelleetkaan viikon aikana kuin 2 kertaa. Äidille poika oli krätyinen, teki 3 hammassa samaan aikaan, sillä oli ihottumaa ja se herätti 4 kertaa yössä. Lisäksi sillä oli putkitettu korvat tulehdusten takia.Meillä pohdimme asiat terveen järjen kanssa, syötimme illalla velliä, kävimme suihkussa ja käytimme persurasvaa ihottumiin, ei mitään apteekin erikoisrasvaa.Pärjäsimme loistavasti, poika nukkui täydet yöt ensimmäisestä yöstä lähtien, leikki, mukkui päikkärit ajallaan, hampaiden teko sujui ilman suurempia kipuja, vaikka lapsen äiti oli antanut suppoja mukaan, joitui kuulemma antamaan niitä joka ilta, että vauva edes nukahtaisi. Me annoimme koko viikon aikana vain 2 suppoa. Opetimme pojalle uusia ruokia ja vähän pöytätapojakin.Viikon päästä äiti tuli hakemaan lasta eikä uskonyt ollenkaan, kun kerroimme, että se nukkuu täydet yöt, ihottumat olivat parantuneet, hampaat näkyivät ja se nukkui ilman kiukkua myös päikkärit. Kävi hänellä niin henkisen minän päälle, ettei edes kysellyt miten olimme nuo tehneet.Tapasimme pojan taas puolisen vuotta sitten maaliskuun lopulla. Valvotti taas öitä, oli ihottumaa ja muutenkin tuli kuva, että äiti hyyssäsi lastaan liikaa ja murehti kaikkea. Vähän tästä vihjaisimme ja siitä riemu repesi, ei olla kuultu ko. äidistä sen jälkeen. Jätti tuo poika vauvakuumeen ja oma tyttö syntyi toukokuussa. Meidän tyttö nukkuu tälläkin hetkellä 8 tunnit yöt, osaa vauvauinnissa sukellukset ja muut, ei ole ihottumia eikä sairasteluja.Eli jos ystäväsi ovat tervejärkisiä, anna pois, kyllä he pitävät lasta kuin omaansa. Ja saatat tartuttaa ihan vauvakuumeenkin...

Vierailija

kotona. eli uskoisin että vauvan hyvinvointi kokonaisuudessaan ei kärsi. Joskushan se on kirpaistava ja oltava erossa äidistä, tai no eihän sitä välttämättä tartteisi... Jos jollain ois vielä kokemusta tuosta mitä käy kun ei imetä vuorokauteen :/ t_ap

Vierailija

Häistä ei muutenkaan jää mitenkään plussalle kun koko ajan on lapsi mielessä, ja myöhemmin ehtii kuitenkin juhlimaan kun lapsi on isompi. Eli me emme ole menneet kumpikaan häihin joihin lapsia ei ole kutsuttu, silloin kun lapset ovat olleet pieniä.

Vierailija

olen yrittänyt koko imetysajan opetella rintapumpun käyttöä, mutta en saa mitään siitä irti! en vain jotenkin osaa ja kai se jännitys vielä tekee sen. en ole kovin altis rintatulehduksille, joten maito vaan sitten tulee yli (niin että kiva olla siellä hääpaikalla yötä kun sänky lainehtii). tuo imetysasia rassaa ehkä eniten, ei nyt viitisisi yksien juhlien takia imetystäkään lopettaa :D (vaikka lopetus on ollut mielessä jo pidemmän aikaa). Juhliin en lasta halua viedä yksinkertaisesti siitä syystä että lapsettomat eivät tajua tilanteen " vakavuutta" , en minäkään lapsettomana olisi tajunnut ehkä halua heitä käydä tässä asiassa ojentemaankaan.. ja jos vauva on mukana niin en sitten voisi juhlia ja ja... taidan tehdä kärpäsestä härkäsen!

mutta tosiaan ehkä suurin ongelma on tuo maidon pakkautuminen kun en osaa pumppua käyttää, käsin varmaan voisi jotain lypsää (mitä se tyyppi vessassa touhuaa hehe)20 tuntia imettämättä on tosi pitkä aika ;(

Vierailija

vain saat hyvän hoitajan joka on vauvalle tuttu ihminen. Jos ei ole tuttu niin tutustuta ennen hoitoiltaa. Käy vaikka kaupassa sillä välin kun vauva on hoitajan kanssa ennen tuota pidempää hoitorupeamaa. Ja totuta vauva tuttipulloon jos ei siitä vielä nyt syö. Tietenkin riippuu vauvasta, hekin ovat yksilöitä... mutta vauvat unohtavat vielä tuossa iässä asiat hyvin helposti joten en usko että tulee traumoja muutaman illan hoidosta varsinkin jos hoitaja tulee teille kotiin ja vauva saa olla tutussa ympäristössä.Mutta, miten oma iltasi sujuu... Muistan itse kuinka soittelin tunnin välein kotiin ja puhuin koko illan vain vauvasta ja mitenkähän se pärjää jne. kun miehen kanssa otettiin ilta vapaata kun vauva oli puolivuotias. Varaudu siihen että saatat joutua lähtemään kesken illan kotiin...

Vierailija

sua 12. Eli väität, ettei laosen omat vanhemmat olleet yhtä hyviä hoitajia kuin te. No ei tietenkään ollet, kun puolivuotiaan jättivät viikoksi teille. Miksi muuten? Joutuivatko sairaalaan?

Mutta ehkäpä teillä ei ollut esim kosteusvauriota ja heillä kotona oli? Se jo selittäisi ihottuman vähenemisen jne.

Vierailija

On eriasia toivoa, ettei juhliin tuotaisi kiljuvia leikki-ikäisiä. Mutta jos hääpari kieltää myös pienen vauvan tuonnin, vaikka juhla on vielä eri paikkakunnallakin, niin minusta se on vähän outoa. En olisi voinut juhlia kevein mielin tuossa tilanteessa, joten oli sama jättää koko kemut väliin.

Vierailija

mutta hääpari varmaan tietää että imetät vielä?

Itse en menisi jos en voisi vauvaa viedä mukanani kun imetän vielä lasta.

Ei tuon ikäinen hirvää häiriötä aikaan saa.

Ei imetys tietenkään mönkään mene jos yhtenä iltana poissa olet.

Vierailija

päässä. Juu en tajunnu kans oikein 12 pointtia. Mutta miten tosiaan käy jos täysimettäjä on 20 tuntia imettämättä? uh uh, pelottaa ajatuskin. ja jotenkin noloa käydä avautumaan hääparille tissiongelmista kun he siis odottaa että kaikki ovat heidän kanssa yötä hääpaikalla.

Vierailija

(hyvässä lykyssä olisi juhlatamineet aivan maidossa).Hoitaja ja vauva viettäisivät pääasiassa aikansa siis muualla kuin hääjuhlassa.

Vierailija

Jos ei imettävä äiti vauvaansa saisi häihin viedä niin en menisi sinne itsekään. Jos ei hääpari sen vertaa tajua tilanteita niin juhlikoot ilman minua. Tuon ikäinen vauva ei vielä edes pahemmin osaa kiukkuilla ja uhmahepuloida niin että " pilaisi" hääparin tai muiden juhlan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat