ymmärrättekö, miksi joku pappi on ateisti??

Vierailija

MÄ en ymmärrä.

Kommentit (9)

Siellä oli haastateltavana joku mies, joka oli kirjoittanut kirjan " Ateistit alttarilla" . Kuulemma on yleistäkin pappien keskuudessa, että uskovat ehkä löyhästi joninlaiseen Jumalaan, mutta eivät varsinaisesti allekirjoita kristinuskon perussisältöjä, esim. eivät usko Jeesuksen olevan Jumalan poika tai eivät usko Jumalan ylisummaan olevan persoona, joka jotenkin vaikuttaa maailmassa. Sitä ihmettelen itsekin, että miten nämä ihmiset tuntevat motivaatiota toimia kirkon piirissä, jos eivät usko koko juttuun.ap

Pappina tuskin voi toimia jos on sitä mieltä ettei Jumalaa ole olemassa. Vai onko pappisvihkimys ikuinen ?Mutta voi kaiketi olla niin, että ensin on uskonut ja opiskellut papiksi ja sen jälkeen tullut ateistiksi. Tällöin kai puhutaan luopoista ( eikös luopio ole uskonsa hylännyt henkilö? )Mielenkiintoinen asia. Muita mielipiteitä !

Jos pappi menettää uskonsa, hänen pitää siis välittömästi jättää työpaikkansa, vaikka se on ainoaa työtä johon hänellä on koulutus? Kertoa läheisilleen ja omaisilleen, että vuosien työ on ollut turhaa? Teologinen koulutus on ihan hyvä lähtökohta uskonsa menettämiselle. Meillehän kerrotaan opinnoissa, että mistä nämä tekstit, joita pidetään jumalan sanana itseasiassa tulee, kuka nämä on kirjoittanut. Yleensä vielä arvioidaan hänen syytä kirjoittaa näin.

Nro 2 kommenttiin viitaten: En ymmärä minäkään, miksi niin moni kuuluu kirkkoon vain tavan vuoksi: uskontoa ei harjoiteta mitenkään, se ei kuulu elämään käytännössä millään tavalla. Mutta kyllä ne sitten on vailla seurakunnan tarjoamia palveluja ja myötäelämistä, kun omia rakkaita haudataan tms. Eikö nekin hommat ois sit sama hoitaa jotenkin ihan toisin...Nim. Sivusta seurannut

uskonvapaus

eikö muka voi lukea satuja jos ei usko niihin, eikö voi etsiä pääsiäismunia jos ei usko pääsiäispupuun, eikö voi saada ja antaa joululahjoja jos ei usko joulupukkiin jne, voihan sitä tehdä mitä työtä vaan, kuhan rahaa saa, ymmärrän pappeja jotka ovat ateisteja, normaalia työtä siinä missä muutkin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat