Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä mieltä olette, kannattaako tammikuun alussa 1 vuotta täyttävälle ostaa talvikengät?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kysymys otsikossa. Vai pärjääkö vielä tämän talven ilman kenkiä? Jos kengät niin suosittele minkälaiset. Miten osaan ostaa oikean kokoiset, entä pitikö kenkiin jättää 1,5 cm:n vara ja mistä ja miten se mitataan?

Kommentit (8)

nousee tukia vasten pystyyn. mielestäni on jotenkin kivempi pukea kaikkien muiden tamineiden ohella kengät ja pysyy jalat kuivempinakin kuin pelkän töppösen kanssa. Meillä on Elefanttenin ensiaskeltalvikengät joissa narut ja sitten myös ihan vaan Kuoman saappaat.

Meillä poika täytti viime helmikuussa vuoden. Käveli kahdeksankuukautisesta asti puita pitkin, joten kuvittelin, että tarvitsee talvikengät. Poitsu oppi kuitenkin kävelemään " vasta" 14 kk:n iässä. Joten huhtikuussa ei enää talvikenkiä tarvittu eikä hän talvellakaan juurikaan pihalla halunnut seisoskella.

Mielestäni kannattaa siis ostaa kengät vasta sitten, kun niitä todella tarvitsee! Kesällä ainakin pojan jalka kasvoi tosi nopeasti. Tarvittiin kahdet sandaalit. Jotan jos nyt ostat popot, ne voivat olla pienet sitten, kun niitä tarvitaan.

ainakin jos ei ole niin väliä värillä jne, silloin niitä saa alesta. Toinen syy on tosiaan se, että tulee varmasti oikea koko. Lapsen jalka kuulemma kehittyy kovasti kun alkaa kävellä, joten etukäteen kokoa ja mallia on vaikea arvioida.Meidän joulukuussa syntyneelle pojalle ostin talvikengät tammikuussa, pioni-merkkiset. Samanlaiset oli pikkusiskollakin. Vaikka poika osasi jo 1v kävellä hyvin sisällä, ei heti kävellyt ulkona talvivarusteissa, joten siinä mielessä ei ollut kiirettä. Rattaissa ulkoillessa ennen kenkiä pojalla oli lampaankarvatöppöset, tytöllä kirpparilta ostetut huopikkaat.

Meillä tammikuun puolivälissä syntyneelle ostettiin talvikengät kokoa 21, ja ne menivät koko talven.

Lapsi oppi kävelemään vasta huhtikuussa, mutta sitä ennen työnnettiin ulkona taaperokärryä, kontattiin, seisoskeltiin, ajettiin pulkalla, istuttiin rattaissa jne.

Jalka mitataan aina niin, että lapsi seisoo. Monista kengistä lähtee pohjallinen irti, ja ellei, niin irtopohjallisellakin mittaaminen onnistuu. Meillä oli Pionin karvavuorelliset ensiaskeltalvikengät, joissa nauhat ja vetskari sivussa.Näyttääkö siltä että lähtee kävelemään tai meneekö puita pitkin? Sitten on kengät tarpeen kun alkaa liikkumaan seisaaltaan jollain konstilla. Jos minulla olisi nykyään ihan pieni taapero, ostaisin Kuoman vauvakengät, joissa on päällä vetoketju pukemisen helpottamiseksi. Kun omani oli ihan pieni en huomannut noita kenkiä missään mutta tänä syksynä pistin merkille Euromarketissa käydessäni että nuohan ois ollut hyvät aikanaan. Ainakin putkikuomat ovat takuulämpimät, Goretexit eivät aina ole, ja Kuomat ovat vedenpitävät sekä pestävät. Luultavasti samat ominaisuudet noissa vauvamalleissakin.

...eikä kyllä oltais pärjätty ilman talvikenkiä sinä talvena kun tyttö täytti vuoden. Käveleehän sen ikäinen jo (ainakin tuettuna jos ei muuten). Ja esim. vauvapulkassa istuttaessa kengät oli ehdottomat, töppösistä olisi tullut kosteus läpi.

Meidän tytöllä oli " ensi-talvikenkinä" ja rataskenkinä nahkaiset Din Skosta ostetut lämminvuoriset kengät, pihakenkinä pidettiin Elefantenin goreja (kaverin lapselta perityt) ja loskakelillä lämminvuorisia kumisaappaita. Kokohaarukka oli 19-21, mahtui villasukkakin sisälle. Kenkäkaupassa voi käydä mittaamassa oikean koon.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat