Hyviä vinkkejä kaivataan (teini-ikäiset)

Vierailija

Meillä on syntynyt aikamoinen ongelma asuinseudun puistoissa. Nuoriso (arviolta ja tiedossakin osan ikä niin 10-17-vuotiaita) valtaa leikkipuistot iltaisin ja ilta tarkoittaa klo 17-24 suurinpiirtein. Räkivät ja roskaavat (vieressä kauppa, josta käyvät hakemassa syötävää ja kaikki paperit ym. pudotetaan mihin sattuu vaikka vieressä on roskis) ja osassa puistoista rikkovat lasten leikkitelineisiin pulloja, ajelevat skoottereilla ja mopoilla hurjaa vauhtia (kävelytiellä). Vanhemmat ei ilmeisesti välitä?!Ongelma on se, että tulevat siis tosiaan jo tosi aikaisin eli kun puistossa olisi vielä pieniä lapsia. Ei paljon huvita taaperon kanssa leikkiä hiekkalaatikolla tms kun vieressä räkii teini-ikäinen, kiroaa kaikki tuntemansa kirosanat, polttaa tupakkaa ja toiset huristaa mopolla ohi moneen kertaan.Ja KYLLÄ. Sanomme joka kerta asiasta ettei lasten leikkitelineitä saa roskata, eikä mopoilla saa ajaa siinä kun pienet jää alle jne. vaan eipä ne paljon välitä. Mopot vievät usein pois, mutta roskaamiseen puuttumisesta vähät välittämät (ollaan jopa annettu nenäliinaa tms. että pyyhippäs jälkesi, joskus viitsivät - yleensä ei). Sanovat että on heilläkin lupa olla siinä (on joo, mutta mielestäni pienillä lapsilla tuohon aikaan on suurempi oikeus ja ei heilläkään mielestäni ole oikeutta roskata ja rikkoa paikkoja). Muutaman kerran - kun mopohurjastelua tai pullojen rikkomista esiintyy - on soitettu poliisit paikalle, tulevat katsomaan, hajottavat porukan ja kun poliisit lähtee niin jengi on siinä taas.Myöhemmin illalla porukka vaihtuu eli on sitten n. 15-17-vuotiaita, jotka vetää kaljaa, huutaa, kiroaa ja tappelee. Kiva siinä sitten nukuttaa taaperoa kun makkari on puiston puolella (eikä edes ihan mahdottoman lähellä). Lisäksi saattavat majoittua lähitalojen rappuihin.Ei ole kiinni tekemisen puutteesta. Lähellä on hieno skeittiramppi (jonka tosin siivooja kertoi nuorison rikkoneen) ja nuorisotila, jossa tietty ei voi juoda ja polttaa jne. koska siellä on ohjaajat, mutta ainakin olis paikka missä olla. Ja tilanne on joka päiväinen. Aivan sietämätön yleensä ke, pe ja la kun ei ole seuraavana päivänä koulua, mutta myös muulloin. Toivottavasti pakkanen puree edes vähän.MITÄ TEKISITTE ja mitä pystyy tekemään? Olen sitä mieltä, ettei joka asiasta viitsisi soittaa poliisia (koska se ei edes auta kuin sen hetken) ja tuskin ne pelkän soiton perusteella tulevat jos tavallaan ei ole syytä. Siis tulevat jos rikkovat pulloja, polttavat nuotiota tms. mutta jos soitan, että " valtaavat lasten leikkipaikan ja räkivät" niin tuskin poliisia kiinnostaa.

Kommentit (6)

Vierailija:

Lainaus:


Ja kakkonen oli varmaan yksi näistä teineistä. Sinustakin tulee joskus äiti ja aikuinen, eikä tilanne ole ollenkaan hauska. Kotirauha pitää sentään olla. Ei ole harvinainen se kerta kun on tullut mieleen, että kun olisi joku ilmakko, jolla ikkunasta täräyttää sinne pelotukseksi. Yhtä hengenvaarallista ne itse harrastavat skoottereilla. Mutta tarvii varmaan jonkun pienen juosta puistossa alle ja kuolla tai loukkaantua pahasti ennenkuin poliisitkaan ottavat tarpeeksi todesta!
T. AP


Jutussa voisitte kuuluttaa vanhempia katsomaan tarkemmin lastensa perään. Ikävää vain, että luultavasti näiden lasten vanhemmat eivät jälkikasvustaan juurikaan perusta. Aika voimattomia tällaisten riiviöiden edessä on :(

Yhden toisen puiston vieressä asuva äiti kyllästyi niin että kävi lähinnä räpsimässä kuvia siitä puistosta täynnä pullonsiruja jne. ja jutun pitäis tulla lehteen joko tällä tai ensi viikolla. Kuinkahan " luvallista" on kuvata noita teinejä?Muutaman kerran olen suunnitellut sitäkin, että räpsin kuvat ja pistän kaupan ilmoitustaululle suurennoksen " tässäkö on lapsukaisesi" -tyyliin. Vaan tosi juttu, että tuskin noiden vanhemmat välittää.Yllättävää asiassa on se, että alue on ihan oikeasti lapsiperheseutua (tosi paljon pieniä lapsia). Suurin osa taloista on rivitaloja tai omakotitaloja eikä mistään halvimmasta päästä. Eli ei ole isoja kaupungin slummikortteleita tms. Suurin osa puistoista, joita alueella on muistaakseni 5, on näiden nuorten valtaamia ja kaikki sijaitsevat okt tai rivitalojen KESKELLÄ (piilossa nätisti siis!). Ainoastaan yksi tien vieressä oleva puisto on säästynyt, ilmeisesti siksi, että on niin näkyvällä paikalla, mutta on tyhmää jos kaikki pienten lasten kanssa joutuvat lähtemään alueen toiselta laidalta sinne vain tämän asian takia. Käymme itsekin ko. puistossa halutessamme, mutta olisi kiva olla lähipuistossakin.Niin ja tuohon lisäksi, että ne nuoret joita tiedän/tunnen sanovat että suurin osa niistä jengeistä ei asu meidän asuinalueella vaan tulevat muualta.Ja kakkonen oli varmaan yksi näistä teineistä. Sinustakin tulee joskus äiti ja aikuinen, eikä tilanne ole ollenkaan hauska. Kotirauha pitää sentään olla. Ei ole harvinainen se kerta kun on tullut mieleen, että kun olisi joku ilmakko, jolla ikkunasta täräyttää sinne pelotukseksi. Yhtä hengenvaarallista ne itse harrastavat skoottereilla. Mutta tarvii varmaan jonkun pienen juosta puistossa alle ja kuolla tai loukkaantua pahasti ennenkuin poliisitkaan ottavat tarpeeksi todesta!ja käy vaikka itse räpsimässä salamavalon kanssa valokuvia nuorisosta tai filmaa heitä videolle (vaikkei niitä missään voisi käyttääkään - mutta tekee vähän epämukavan olon nuorisolle).koeta saada seudun muitakin aikuisia heräämään siihen että asialle on tehtävä jotain.Vierailija:

Lainaus:
Ikävää vain, että luultavasti näiden lasten vanhemmat eivät jälkikasvustaan juurikaan perusta. Aika voimattomia tällaisten riiviöiden edessä on :(
On toki vanhempia, jotka ei välitä mutta on myös vanhempia, jotka välittävät. Tosi asia on kuitenkin, ettei omaa nuortaan voi vahtia 24 H. Meilläkin kotona puhutaan asioista ja annetaan sanktioita ym. mutta joukossa tahtoo tyhmyys tiivistyä ja on esitettävä kavereiden edessä " kovista" .Pyytäkää poliisipartiota ajamaan silloin tällöin puiston ohi ja jututtamaan nuoria. Ehkä se auttaisi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat