Kootaan tähän vinkkejä: flunssaisen lapsen olon helpottaminen

Vierailija

Nyt kun räkäkausi on kuumimmillaan niin voitaisiin kaikkien hyödyksi koota parhaimmat niksimme lapsen olon helpottamiseen:

esim. nenän tukkoisuuden poistamiseen, kuumeen laskemiseen, epämukavan olon helpottamiseen yleensä.Aloitan: meillä tukkoisuutta helpotetaan pitkällä kuumalla suihkulla suihkukaapissaMitäs niksejä teillä?:)

Kommentit (7)

Oikea räkäimu ois tietty paras, mutta apteekista saa sellaisia " karvalakkimalleja" eli imevä pää on ihan samannäköinen kun (sairaalan)imuletku ja toinen pää (en nyt muista tarkkaan minkä näk) laitetaan omaan suuhun. Vehkeen voi sterilioda keittämällä. Neuvovat kyllä apteekissakin. Meillä toimi loistavasti varsinkin vauvalla, jonka nenä usein tukossa.

-sängyn pääty ylös

-höyryhengittely kylvyssä ja samalla nenän hyvä niistäminen " manuaalisesti" ...

-nenän huuhtelu keittosuolalla, mahdollisesti nenätipat perään

-yöksi sängynpäätyyn raakaa sipulihakkelusta sukkaan roikkumaan

-parasetamoli suppo yöksi

-patterin päälle kulhot vettä kosteutta tuomaan/vedenkeitin lapsen huoneeseen (tarpeeksi ylös, että turvallista!)Ja Sairas Karhunpoika soimaan hiljaiselle ja hyvää yötä...!

(meillä päin myydään vaan kertakäyttöpulloina 5mlx30) ja neste suihkuaa rään mukana toisesta sieraimesta ulos, sitten toistetaan toisin päin! Kamalan näköistä hommaa, mies ei edes suostu mukaan kiinnipitäjäksi, pitää hoitaa itse, mutta lapsen helpottava olo palkitsee..! NenäFriidalla niistin ekan vuoden ja nykyään vaan tosiaan kylvyssä niistän " käsin itse" niin lapsi ei edes oikeastaan huomaa, että niistän... Niistäjän nähtyään menisi jo hysteeriseksi nykyään...!

t:kolmonen

- sängyn päätyä ylös

- höyryhengitys esim vessassa juoksuttaen kuumaa vettä suihkusta

EI HÖYRYHENGITYSTÄ KUUMAN VESIKATTILAN YLLÄ!

- ilmankostutin sängyn läheisyyteen

- voi tipauttaa pari tippaa esim " niiskunenä" eteeristä öljyä (tai jotain mikä sis. eukalyptusta tms) höyryveteen ja kostuttimeen

Nenä-Friidakin on hintansa väärti (siis se, missä kynän näköinen säiliö painetaan sierainta vasten). Meilläkin on ollut käytössä suolavesitipat, sängyn päädyn kohotus, höyryävä kylpyhuone ja jos on kovasti kuumetta, haalea kylpy helpottaa pikku potilaan oloa laskemalla ruumiinlämpöä sekin. Imetetyillä lapsilla voi kokeilla myös rintamaitotippaa nenään, toimii suolavesitippojen tavoin. Nasolinia ei käytetty sen jälkeen, kun kokeilin itsellenikin, uskomatonta kidutusta nenälle, eikä vastaavaa hyötyä :/.Kaikkein suurin apu pikkuihmisen flunssiin meillä tosin on saatu homeopatiasta. Olin aika skeptinen, ennenkuin itse näin, miten oikein valittu lääkeaine sai liman suorastaan suihkuamaan tukkoisen lapsen nenästä kahtena lyijykynänpaksuisena norona :o! Eipä ole sen jälkeen yksikään flunssa päässyt todella pahaksi ja korvatulehdukset on vältetty. Myös yskät on hoidettu homeopaattisilla lääkkeillä. Kokeilee ken tahtoo.

-hyvä kipu-ja kuumelääkitys (panadol&pronaxen)

-sängyn pääty ylös

-ilmankostuttaja lapsen huoneeseen

-runsas nesteytys (meillä saa nuhaisena vettä, maitoa, mehua...)

-nasolin-tippoja yöksi

mites saatte käytännössä huuhdeltua nenän keittosuolaliuoksella? Meillä rimpuileva 1-vuotias ja huuhtelu on yhtä tuskaa. Ei olla kertaakaan taidettu onnistua :(Toinen kysymys. Oletteko oikeesti saaneet sen " nenänniistäjän" toimimaan käytännössä. Ikinnä ei olla siihenkään saatu imettyä limaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat