HELP! 1-v:n kakan joukossa vaaleaa eritettä!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Välillä pottaan on tullut muutamia länttejä rasvamaista eritettä, vaaleaa, joka jähmettyy heti potan pohjaan. Tytön peppu tuntuu myös välillä rasvaiselta, kun pestään kakan jälkeen, vaikka mitään voidetta en ole laittanut. Soittelin taannoin neuvolaan ja th epäili, että johtuu jostain sopimattomasta ruoka-aineesta. Nyt sitten säikähdin, kun luin uusimmasta vauva-lehdestä pojasta, jolla oli ollut samankaltaista rasvaa ja se oli johtunut maksan toimimattomuudesta; ravinnon rasva tuli läpi. Pojalta puuttui sappijohtimet ja tarvittiin maksan siirto jne. Kamala ahdistus iski!! Ärsyttää kun on viikonloppu, eikä voi soittaa neuvolaan. Olenkohan nyt turhaan peloissani..? Onko kenenkään muun lapsella ollut tällaista, vai onko tää oikeesti asia, josta pitäisi huolestua?

Kommentit (4)

Tuli mieleeni sellainen juttu että oletko antanut lapselle suppoja silloin kuin näitä vaaleita juttuja kakassa on ollut. Itse olen huomannut että joskus suppo tulee osittain sulaneena kakan mukana pois ja silloin pyllykin jää rasvaisen tuntuiseksi.Itselläni myös kokemusta lapsen sappitien kehittymättömyydestä. Se on kyllä yleensä lapsella synnynnäinen vika ja sen verran paljon oireta mukanaan tuova että luulisin sen löytyneen jo paljon ennen vuoden ikää. Toki jos on huolissaan niin kannattaa pyytää verkokeita sillä niistä on helposti maksan/sapen toiminta nähtävissä.

on meilläkin,niinkuin siinä vauva-lehdessä.Itseasiassa samainen perhe on meidän vertaistukiperhe.Meidän tyttö on ollut syntymästä asti sairas ja on nyt 3kk.Meillä vaaleaa rasvakakkaa on siis tullut kokoajan.

Tohon en osaa kyllä vastata(tai uskalla),että onko sun lapsella sapen erityksestä(tai sen puutteesta)johtuvaa ns.rasvakakka.Meillä sitä rasvaa on kauttaaltaan siinä kakassa.Meidän tytöltä puuttui ulkoinen sappitiehyt,joka korjattiin leikkauksella kahdesti,muttei se auttanut.Nyt ollaan kasvatuslinjalla ja odottelemme maksansiirtoa.

Tottakai sun kannattaa heti ottaa yhteys esim.lääkäriin ja pyytää tarkistamaan vaikka verikokein.


Vauva-lehden jutussa olleella pojalla oli sappitieatresia, samoin on meidän 10 kuukauden ikäisellä tyttärellä. On aika epätodennäköistä, että lapsellasi olisi ollut ainakaan synnynnäinen sappitieatresia ilman että sitä olisi ennen vuoden ikää huomattu. Rasvainen kakka ei ole ainoa oire, lapsilla on myös keltaisuutta yms. Meidän lapsella oli kolmen kuukauden iässä (jolloin diagnosoitiin) rasvaisen kakan lisäksi suurentuneet perna ja maksa, ja verikokeissa maksa-arvot koholla. Meidän lapsi ei ollut edes " pahimmasta päästä" , hänen keltaisuutensa oli suht lievää (mutta silminnähtävää) ja kakatkin oli rasvaisuudesta huolimatta yleensa aina selkeän keltaisia (myöhemmin vaaleankeltaisia). Ja siis meidän lapsemme diagnosoitiin myöhään, VASTA kolmen kuukauden iässä. Sappitieatresia on sellainen sairaus, johon lapsi kuolee 1-3 vuoden ikäisenä ilman onnistunutta leikkaushoitoa tai elinsiirtoa (koska se mm aiheuttaa maksakirroosin lapselle). Eli kyllä lapsesi olisi varmasti selkeästi sairas, jos hänellä olisi synnynnäinen sappitieatresia.Meidän lapsen kakka oli pienenä (ja joskus vielakin) todella rasvaista, siis sellaista että se tuntui ihan perusvoiteelta, ja pestessä jäi sekä lapsen peppu että pesijän kädet niin rasvaisiksi, että se ei ilman saippuaa lähtenyt.Jos lapsellasi olisi jotain ongelmia sappiteiden kanssa, niin kyllä se silloin näkyisi verikokeissa maksa- ja sappiarvojen nousuna ja hänen yleisvoinnissaan. Aikuisilla voi olla samantyylinen sairaus, jossa tulehdus surkastuttaa sappitiet aikuisiällä, mutta en kyllä muista ikinä kuulleeni että niin olisi lapsella käynyt jos ei ole ollut synnynnäisenä sairautena.Mutta mene mieluummin lääkäriin lapsen kanssa, kuin huolehdi turhaan. Verikokeistakin näkee jo, että onko ongelmia maksa-arvojen kanssa. (Varsinaisesti sappitieatresia diagnosoidaan vasta varjoainekuvauksella+leikkauksen yhteydessä)Kyllä taitaa johtua meidän tapauksessa ihan supoista, niitä on pitänyt antaa kun hampaat tekee tuloaan kivuliaasti. Kysäisin asiasta apteekissa käydessä ja sanoivat, että ihan asiaan kuuluvaa tämmöinen, että se aine tulee kakan mukana pois! Ajattelinkin, että jos jotain oikeasti vialla, niin se olisi jo aiemmin tullut ilmi. Kiitos vielä vastanneille! :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat