Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä helvetti suomalaisia vaivaa? Miksi täällä ei kestetä ääniä?

Vierailija

Jopa pienen lapsen kovaääninen nauru saa kulmat kurttuun. Ihan käsittämätöntä. Aurinko paistaa mutta suomalaiset murjottaa kuin perseeseen nussitut pässit.

Kommentit (6)

Vierailija

en nyt muista missä, että elokuvateattereissa (Suomessa) äänenvoimakkuus on kuulon kannalta usein haitallisen korkea. Oli siis käyty desibelimittarin kanssa mittaamassa.Muutenkin hiljaisuus on mielestäni pikemminkin ali- kuin yliarvostettua, niin Suomessa kuin muuallakin. Toki elämisen äänet ovat eri asia, niitä pitää sietää, mutta jatkuva taustamelu on ihan turhaa.

Vierailija

kuten ruokakaupassa, ravintolassa (lapsiravintolassa vieläpä!), kadulla.helsingissä on tämmöistä. vihataan lapsia, vihataan perheitä. tämä yrmyjen miesten kaupunki. ei tänne kuulu naiset, lapset, eikä perheenisät.

Vierailija

Mieheni on eteläeurooppalainen, ja kyllä vaan hänen kotimaassaan elämisen ääniin suhtaudutaan aivan toisin kuin täällä Suomessa.Työn merkeissä kuulin pari viikkoa sitten, että suomalaisissa leffateattereissa pidetään myös äänentaso alempana kuin Dolby surround... -systeemin virallinen suositus on. En muista desibelejä, mutta systeemillä on siis "määräys", montako desibeliä leffan äänten tulee ylittää hiljaisimmalla tasolla. No Suomessa tätä määräystä ei totella, vaan leffat näytetään hiljemmalla.Pidän itsekin hiljaisuudesta, mutta en liiasta hyssyttelystä.

Vierailija

Lainaus:

Mieheni on eteläeurooppalainen, ja kyllä vaan hänen kotimaassaan elämisen ääniin suhtaudutaan aivan toisin kuin täällä Suomessa.
Hesarin kolumnisti oli nauttinut matkustamisesta (muistaakseni) Espanjassa, kun lasten kanssa sai olla rauhassa ravintolassa(kin), sillä kaikki muutkin asiakkaat -siis aikuiset- melusivat vähintään yhtä paljon kuin kirjoittajan lapset.On kyllä niin totta, että itsekin ajattelen lasten kanssa liikkuessani, että olisivat nyt hiljaa etteivät häiritse muiden rauhaa. Tyhmää, mutta niin se vain menee:(Sen sijaan suomalaisten kykyä nauttia hiljaisuudesta esim kesämökin kuistilla arvostan minäkin, mutta miksi kaupunkioloissa edes ei saisi pitää vähän älämölöä?!? Liikenne kyllä saa pauhata tuhatta ja sataa, mutta että lapset metelöisivät...

Uusimmat

Suosituimmat