Harrastavat perheet

Vierailija

Olemme aktiivinen perhe, joka harrastaa ympäri vuoden paljon liikunnallisia lajeja. Lapset ovat 8-, 7- ja 6-vuotiaita ja ovat olleet liikkeellä koko pienen ikänsä. Harrastuksia on sekä talvisin että kesäisin kaksi lajia (yhteensä neljä eri lajia), harrastuskertoja viikossa 3-5. Nyt vakaavaa mietintää aiheuttaa nuorimman lapsen vastahankaisuus harrastuksiin lähtiessä, hän jäsi mielellään kotiin katsomaan telkkaria tai pelaamaan tietokoneella : ( Hän on tehnyt selväksi, että jos hän sasi itse päättää hän ei harrastaisi mitään, olisi vain mieluiten kavereiden kanssa tekemässä em. asioita. Asian kanssa on kiukuteltu jo lopputalvesta ja vaikka lajitkin vaihtuivat, ongelma säilyi samana. Lapsi on lahjakas ja pärjää hyvin ryhmässään, ohjaajat ovat kivoja ja kavereita on enemmän kuin tarpeeksi.Kysymys kuuluukin, pitääkö lasta patistaa ja lahjoa mukaan harrastuksiin ja toivoa että kyseessä olisi vain hetkellinen välimenovaihe, vai jäädäänkö suosiolla kotiin. Tämä vaihtoehto tosin tarkoittasi sitä, että toinen vanhemmista olisi sitten poissa lasten harrastusten ohjaustoiminnasta.Kommentteja kaipailisin fiksuimmilta...

Kommentit (2)

Vierailija

jos olette liikkuvaa sorttia, niin lapsi saa normaalissa arjessa tarvittavan määrän fyysistä liikuntaa.Minä en lähtisi pakottamaan harrasteisiin vaan antaisin heti periksi. Harrasteet eivät ole arvovaltakysymyksiä, vaan niiden tehtävä on poistaa stressiä ja tuottaa iloa. Sen vuoksi niitä ei kukaan voi arvottaa toisten puolesta.Aktiivisuus ei ole paha asia, mutta ei se ole mikään hyvekään. Ei ole mikään itseisarvo, että jokaisen perheenjäsenen tulee harrastaa kaikkea ja tietty määrä.

Vierailija

esim. 2 kertaa viikossa? kokeilu miten sujuu, lähtisikö sitten mielummin harrastuksiin, kun jäisi sitten myös aikaa näille "huonoille harrastuksille", joita kuitenkin aika välttämättä nyky-yhteiskunnassa lapset oppivat ja myös harrastavat edes jonkinverran ja toisaalta sekin olisi aika outoa, jos ei kiinnostaisi myös se mitä muut kaverit tekevät.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat